Mesteri vágások

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara idén már harmadik alkalommal szervezett mestervizsgát, ezúttal fodrász szakmában.

A szakmák csúcsának számító megmérettetésig idén hat szakember jutott el.

(A vizsga eredetileg májusban került volna megszervezésre, de a koronavírus járvány miatt el kellett halasztani egy későbbi időpontra.)

A felkészítés 4 hónapon keresztül zajlott. Magas színvonalon folyt nemcsak az elméleti, de a gyakorlati képzés is az oktatóknak köszönhetően. A résztvevők teljes energiával kezdték meg a tanfolyamot, lelkesen sajátították el a szakterülethez kapcsolódó új tudnivalókat.

A gyakorlati vizsgán a mesterjelölteknek több különböző feladatot kellett megoldaniuk például férfi klasszikus hajvágás, borotválás, női alkalmi frizura készítés, marcell vízhullám készítés.

A gyakorlati feladatok után a számonkérés az írásbeli és a szóbeli megmérettetéssel folytatódott. A mesterjelöltek ezt a szakaszt is sikeresen teljesítették, így büszkén vehetik majd át a mesterokleveleiket.

Mesteroklevéllel a kezükben elsődleges feladatuk a megszerzett tudásuk továbbadása, amihez az is szükséges, hogy folyamatosan továbbképezzék magukat.

A vizsgán készített fotók az alábbiakban tekinthetők meg: