Láthatatlan munka napja Szigetváron és Sellyén

A Szigetvári CsakPONT Láthatatlan munka címmel családi délutánt szervezett 2020. október 4-én Szigetváron és Sellyén.

Mi is az a láthatatlan munka? Ez az a munka, ami akkor látszik, ha nincs elvégezve! A láthatatlan munka, főleg az otthon, a család körül végzett tevékenységeket jelenti. Az érzékenyítő rendezvény az otthon végzett munka értékére kívánja felhívni a figyelmet.

Mindkét helyszín célcsoportja a térségben élő, rászoruló kisgyermekes családok voltak. A családi eseményen a gyermekek játékos házimunka feladatok (teregetés, bevásárlás, vasalás, palacsinta sütés) elvégzése után játékpénzt kaptak, amelyet Szigetváron a Pék Király Kft. által üzemeltetett Király Pékség és Fagyizóban tudtak levásárolni.  A pékség karitatív hozzájárulásként minden játékban résztvevő családot megajándékozott  egy vekni frissen sült illatos, ropogós kenyérrel.

Sellyén a családi délután,  a sellyei piactéren került megrendezésre. A rászoruló családok a játékos házimunka feladatok elvégzése után,  a sellyei piactéren lévő Vegyes Csemege Üzletben vásárolhatták le az összegyűjtött játékpénz összegét. Ezúton is köszönjük a sellyei Család- és gyermekjóléti Központ Családsegítő Szolgálatának a közreműködő segítségét.

 

A Láthatatlan munka rendezvény az EFOP 1.2.9-17-2017-00102 számú projekt az Európai Unió támogatásával és Magyar Állam társfinanszírozásával, az Európai Szociális Alap finanszírozásában valósul meg.