Szakmai tanulmányi versenyek 2020/2021

A járványhelyzet okozta korlátozások mellett, két időponthalasztást követően szervezi idén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák bevonásával az országos szakmai tanulmányi versenyek területi írásbeli előválogató fordulóját. 

Az írásbelik indításának végleges időpontja: 2021. március 01.

Az MKIK minden évben a végzős tanulók körében versenyt indít a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmákban, 11 szakmacsoportban, 63 szakképesítésben  versenyezhetnek a jelentkezők a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny keretében.

Ebben a tanévben 32 szakmában 264 tanuló regisztrálta jelentkezését megyénkben, kinyomtatott és aláírt jelentkezési lapjaikat az iskolák leadták a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában.

Az írásbeli elődöntők 2021. március 01. és 18. között zajlanak a területi kamarák részvételével, így Pécsett is.

 

A versenyre jelentkezett diákokat iskolájuk már értesítette a pontos írásbeli időpontokról és helyszínekről.

Az írásbelik csúszása miatt, a válogatók elmaradnak, a döntőt az eredeti időpontban és helyszínen a HUNGEXPO Zrt. területén 2021. április 26-28. időpontban tervezik bonyolítani.

A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

 

A versenyek hivatalos honlapja: www.szakmasztar.hu