Technológiával a vírus ellen

Egy komlói cég egyedi ajándéka az egészségügyi dolgozók részére.

A PI-ER Technical Kft. két baranyai megyei kórháznak összesen 500 db saját fejlesztésű, Magyarországon gyártott védőruházatot adományozott, ezzel segítve a koronavírus elleni hatékony védekezést.

A kiválasztott két kórház a PTE KK I. számú Belgyógyászati Klinikája (volt 400 ágyas klinika) és a Komlói Egészségcentrum volt. Számukra az adomány már a múlt héten átadásra került annak érdekében, hogy mielőbb segítséget tudjon nyújtani az egészségügyi dolgozóknak.

A nagyrészt export piacokra termelő cég két fő termékköre a technikai ruházat extrém időjárási körülményekre tervezve és a mentőmellény. Az itt alkalmazott technológia és az ezekhez a termékekhez szükséges állandó minőségi bevizsgálásban szerzett tapasztalat mentén kezdett egyedi védőruházat fejlesztésbe a cég még a Covid járvány megjelenésével márciusban.

Az általuk gyártott vírusvédelmi overál PE bevonattal ellátott légáteresztő anyagból készült annak érdekében, hogy meggátolja a baktériumok, fertőző kórokozók bejutását. A varratok ragasztásos technológiával készültek, így véd a folyadékok bejutása ellen is. Mindezek a tényezők segítették abban, hogy megkapja a fertőző anyagok elleni védőruházat minősítését. Ezen kívül még a hordhatóságra is igyekeztek odafigyelni, a termék az átlagos vírusvédelmi köpenyeknél és overáloknál kényelmesebb, könnyebben hordható, jobban lélegzik és több méretben is elérhető.

Fejlesztésük a piaci portfólió kiterjesztése mellett elsőnek a helyi egészségügyi intézmények számára felajánlás formájában jelent meg ezzel támogatva a vírus elleni küzdelmet.

 

forrás: www.komloiujsag.hu