Dinamikusan fejlődik a Széchenyi Kártya Program

Kamaránknál is változatlanul nagy az érdeklődés a vállalkozások részéről a KAVOSZ tavaly elindított, államilag garantált és kamattámogatott krízishitelei iránt.

Az immár huszadik éve működő Széchenyi Kártya Program eddigi eredményeiről Krisán László,  a programot koordináló KAVOSZ vezérigazgatója tartott február 23-án sajtótájékoztatót. Kiemelte, a program krízistermékeit a vállalkozások elvárásainak figyelembe vételével dolgozták ki, a vállalkozásoknak a likviditás, a biztonsági háttér, a munkahelyek megőrzése és üzleti tevékenységük megtartása volt fontos szempont. A krízishitelek legfőbb előnyének nevezte, hogy az árazásuk rendívül kedvező, nulla, illetve közel nulla százalék, a vállalkozások könnyített adminisztrációval juthatnak a hitelhez, amely mintegy 200 irodában és 9 közreműködő bankban igényelhető. A korábbi finanszírozási célok kibővültek a klasszikus termékekhez képest, például üzletrészvásárlással, hitelkiváltással.

A Széchenyi Kártya Program 2002-es indulása óta 454 ezer hitelkérelmet fogadtak be, mintegy 330 ezer hitelügylet jött létre. A megkötött szerződések összege mintegy 3050 milliárd forint.

A Széchenyi Kártya krízishitelei meghosszabbított határidővel, idén június 30-áig igényelhetők, de tárgyalásokat folytatnak arról, hogy szükség esetén ismét hosszabbítanak a határidőn.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Baranyában 5 helyen áll a vállalkozások rendelkezésére Széchenyi Kártya ügyintézéssel, Pécsett, Komlón, Mohácson, Siklóson és Szigetváron.

Bővebb tájékoztatás és időpontfoglalás

Forrás: portfolio.hu