Meghosszabbították a határidőt és megváltoztatták a feltételeket

Az SZK MAX és Széchenyi Likviditási Hitel MAX hitelkonstrukciókra vonatkozó befogadás határidő módosításra került (a korábbi 2022. november 11-ről) 2022. november 30-ára, azaz ezen hiteltípusok esetén is (az SZB MAX/ASZB MAX-szal megegyezően) támogatási jogcímtől függetlenül 2022. november 30-áig lehetséges a hiánytalan és teljeskörű hitelkérelmek regisztráló irodában személyes ügyintézés keretében történő befogadása.

A  szaktárca jóváhagyása alapján azonnali hatállyal az alábbi korlátozás került bevezetésre a Széchenyi Lízingkonstrukcióban a finanszírozható eszközökre vonatkozóan:

Nem finanszírozhatóak a konstrukcióban:

  • pick-up-nak vagy terepjárónak minősülő (jellemzően N1G jármű kategória besorolású), valamint
  • a 25 MFt + ÁFA összeget meghaladó vételárú kishaszongépjárművek,
  • valamint quad-ok (a műbizonylat szerinti besorolásuktól függetlenül).

A rendelkezést az irodába továbbított, befogadás alatti ügyletekre, valamint a már befogadott és bírálat alatt lévő lízingkérelmekre is alkalmazni szükséges.

Széchenyi kártya program

Széchenyi Kártya Program MAX

Folytatódik a Széchenyi Kártya Program, amely kedvezményes finanszírozási lehetőségeket biztosít a hazai kkv-szektornak. A Kormány az energiaválság okozta megnövekedett energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukciót is bevezet (a folyószámlahitel és a beruházási hitel al-konstrukciójaként).

Bővebben…

Fontos változások a Széchenyi Kártya Programban – nem hosszabbodik meg az átmeneti támogatási jogcím

Átmeneti jogcímű támogatás a Széchenyi Kártya Program jelenleg hatályos Üzletszabályzatában foglaltak szerint 2022. június 30-ig létrejött és garantált hitelügyletek vonatkozásában nyújtható. De az ügyintézés határideje akár május 20-a is lehet.

Bővebben…

Meghosszabbodnak a Széchenyi Újraindítási Hitelek

Meghosszabbodnak a hazai vállalkozások újraindítását segítő hiteltermékek a Széchenyi Kártya Programban. Egy 100 millió forintos, tehát átlagos méretű beruházási hitel esetén a teljes futamidő alatt egy kisvállalkozás 25 millió forintot tud megspórolni a piacon elérhető hitelekhez képest. Ez akár több mint 200 ezer forinttal kisebb havi törlesztőt jelent a Széchenyi Kártya Programnak köszönhetően.

Bővebben…

Széchenyi Mikrohitel GO!

A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Bővebben…