Mohács 500

Új lendületet adhat a város és a térség gazdaságának, idegenforgalmának, az M6-os autópálya Bóly és Ivándárda közötti, mintegy húsz kilométeres befejező szakaszának nemrég megkezdett építése. E beruházás a Mohács 500 elnevezésű program első jelentős eleme.

A közel 89 milliárdos fejlesztés az ITM megbízásából épül meg, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő ZRt. (NIF) beruházásában, hazai forrásokból.
A munka során a Bóly és Ivándárda közötti 20 kilométeren három csomópontot hoznak létre, az M6/M60-as elválási csomóponton kívül, Bóly és Villány közelében. A kétszer két sávos pályához kapcsolódóan egy felüljárót, hét aluljárót, hat hidat, és egy vasúti kereszteződést szintén kialakítanak, a tervek szerint 2024 januárjában befejeződő fejlesztés során.

A Mohács 500 koncepció keretein belül, a következő öt évben a város és a térség fejlődését évtizedekre meghatározó infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg, mint például a mohácsi autópályahíd, az új kereskedelmi kikötő, amelyek a létrejövő Szeged-Pécs összeköttetéssel együtt hozzájárulnak ahhoz, hogy a város logisztikai központtá váljon.

Forrás: www.mohács.hu