SZÉP kártya 3%-os banki díj felszámolásnak felfüggesztése

A Magyar Közlöny 52. számában – 2021. március 27-én szombaton – megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak újbóli bevezetéséről szóló 150/2021. (III. 27.) Korm. rendelet, amely a kamaránk által is korábban javasolt szabályozást hozott.

A megjelent rendelet kimondja:

  • A veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napig a pénzforgalmi szolgáltató a fel nem használt pénzeszközre díjat nem számíthat fel. – tehát akinek 2021. májusában lejáró összege van a SZÉP kártya egyenlegén, nem kerül levonásra 60 napig a havi 3%-os díj, de megjegyzendő attól még a lejáró összegeknél kerül feltüntetésre az összeg
  • A pénzforgalmi szolgáltató a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül tájékoztatja a kártyabirtokost arról, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 61. naptól kezdve milyen mértékű díjat számít fel.

TIPP: amennyiben a jelenlegi helyzetben nem tudja SZÉP kártya egyenlegét elkölteni és a veszélyhelyzet megszűnését követő 60 napon belül sem, javasoljuk az éttermek, szállások, szabadidőközpontok által kibocsátott ajándékkártyák, kuponok megvételét SZÉP kártyával, amely így akár szolgáltatótól függően másfél év is lehet a felhasználhatóság.