Javaslatok a vendéglátás és turizmus szektor érdekében (kivonat)

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a szakértőkkel, a Baranyai Gasztronómiai Klaszterrel és a kamara Idegenforgalmi bizottságával egyeztetve a következő javaslatcsomagot juttatta el január közepén a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinet részére.

Bővebben…

Javaslat a csökkentett munkaidős foglalkoztatáshoz támogatási kérelem elhalasztására

Az április 21-én megjelent 82. számú Magyar Közlönyben a korábban kihirdetett csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatását alapjaiban módosítja a 141/2020 (IV.21.) Kormány rendelet.
Az új feltételek és információink alapján javasoljuk, hogy egyelőre függesszék fel a támogatásigénylési folyamatot, az új nyomtatványok megjelenéséig!

Bővebben…

Kamarai vélemény a Gazdaságfejlesztési akciótervről

Kamaránk a válság kezdete óta a vállalkozásokkal együttműködve helyi és országos érvényű javaslatokat készít. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányhoz eljuttatott szakmai javaslatai között számos pécsi, baranyai javaslat is szerepel. Köszönjük a szakértők és vállalkozások szakmai instrukcióit és a munkánk folyamatos támogatását!

Bővebben…

Munkahelymegtartás – kamarai javaslat alapján

Palkovics László miniszter kedden, a gazdasági élet képviselőivel tartott videókonferencián aláhúzta, hogy a munkahelyek megtartásához szükséges eszközöket a vállalkozói érdekképviseletek által javasolt elemekkel foglalták rendeletbe, a bértámogatás is a kamarák javaslatának megfelelően igényelhető egyszerűbb adatlappal, Cégkapun keresztül. A foglalkoztatási helyzet javítását szolgálja továbbá a munkaidőkeret rugalmassá tétele, a támogatott hitel-, garancia- és tőketermékek, a hatékonyság növelését is ösztönző fejlesztési források. A miniszter hozzátette: “A gazdasági szereplők kérése alapján a tárca megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a Munka törvénykönyve szerint foglalkoztatottakkal rendelkezők mellett a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) fizető vállalkozások is élhessenek a bértámogatással”

Bővebben…

MKIK ágazatspecifikus javaslatok

A kamarai rendszer a vállalkozások és érintett ágazatok bevonásával készíti a javaslatcsomagokat. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alább olvasható összesített ágazati javaslatai a Kormány részére is átadásra kerültek. Számos pécsi kamarai javaslat és a gépipari szakágazati ajánlása kapcsán a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszterrel közösen készített program jelentős része is beillesztésre került.

Bővebben…