SZÉP kártya 3%-os banki díj felszámolásnak felfüggesztése

A Magyar Közlöny 52. számában – 2021. március 27-én szombaton – megjelent a Széchenyi Pihenő Kártya felhasználásának veszélyhelyzettel kapcsolatos különös szabályainak újbóli bevezetéséről szóló 150/2021. (III. 27.) Korm. rendelet, amely a kamaránk által is korábban javasolt szabályozást hozott.

Bővebben…

A boltzár feloldását javasolja a kamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mind a tavaszi időszakban, mind a második, illetve a jelenlegi harmadik hullámban nagy figyelmet fordít a koronavírus okozta gazdasági nehézségek azonosítására, a vállalkozói észrevételek és javaslatok összegyűjtésére. A beazonosított területeket és lehetséges intézkedéseket folyamatosan megosztottuk a szabályozásokért felelősökkel.

Bővebben…

Javaslatok a vendéglátás és turizmus szektor érdekében (kivonat)

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a szakértőkkel, a Baranyai Gasztronómiai Klaszterrel és a kamara Idegenforgalmi bizottságával egyeztetve a következő javaslatcsomagot juttatta el január közepén a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki Kabinet részére.

Bővebben…

Javaslat a csökkentett munkaidős foglalkoztatáshoz támogatási kérelem elhalasztására

Az április 21-én megjelent 82. számú Magyar Közlönyben a korábban kihirdetett csökkentett munkaidős foglalkoztatás támogatását alapjaiban módosítja a 141/2020 (IV.21.) Kormány rendelet.
Az új feltételek és információink alapján javasoljuk, hogy egyelőre függesszék fel a támogatásigénylési folyamatot, az új nyomtatványok megjelenéséig!

Bővebben…

Kamarai vélemény a Gazdaságfejlesztési akciótervről

Kamaránk a válság kezdete óta a vállalkozásokkal együttműködve helyi és országos érvényű javaslatokat készít. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kormányhoz eljuttatott szakmai javaslatai között számos pécsi, baranyai javaslat is szerepel. Köszönjük a szakértők és vállalkozások szakmai instrukcióit és a munkánk folyamatos támogatását!

Bővebben…