Javaslat a fürdők újranyitására

A Kormány 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelete (megjelent Magyar Közlöny 96. szám) a koronavírus-fertőzéssel szembeni védelmi intézkedések enyhítése keretében úgy rendelkezik, hogy a strandok és a szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak és látogathatók.

A fürdők nyitásának előkészítése hosszabb időt vesz igénybe, ezért már most érdemes a megvalósításon gondolkodni. Ehhez javasoljuk, hogy a fürdők kezdjék meg a külső kommunikációt vendégeikkel az alábbi sablon használatával, melyet honlapjukon és közösségi média oldalaikon is közzétehetnek.

Kommunikációt segítő anyag fürdők újranyitásához

Számos részletszabályozás még várható a napokban a hatóságok részéről, így ez csak az előkészületek és működtetés minimális feladatait tartalmazza.

A Magyar Fürdőszövetség már kezdeményezte a Nemzeti Népegészségügyi Központnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál a megjelent rendelet pontosítását, a nyitás feltételeire vonatkozó részletszabályok gyors közzétételét. Továbbá a Magyar Turizmus Ügynökség már készíti azt a kézikönyvet a Turizmus-Vendéglátás szakma részére, melyet WHO ajánlások és külföldi gyakorlatok hazai adaptációja alapján állított össze, ezt napokon belül kiadják.