Új önkormányzati rendelet

Vállalkozásokat is érintő önkormányzati rendelet lépett életbe Mohácson.

A rendelet a közterületen történő szeszes ital fogyasztást tiltja meg a városban, azonban az üzletek, vendéglátóhelyek, egyéb elárusító helyek, is érintettek lehetnek.

A rendelet rögzíti a szabályozás célját, hatályát és értelmező rendelkezéseit, valamint leírja mit jelent pontosan a tiltás és felsorolja a kivételeket is.

Ennek alapján a város belterületének közterületein, továbbá a közterület-használati engedéllyel nem rendelkező szórakozóhelyek, vendéglátóipari egységek, kereskedelmi üzlethelyiségek és más elárusító helyek előtt és környékén tilos a szeszes ital fogyasztás.

Nincs szeszes ital fogyasztási tilalom:
– közterület-használati engedéllyel rendelkező, szeszes ital kimérésére jogosult üzletre, annak előkertjére, teraszára, kerthelyiségére, kitelepülése területére a nyitvatartási időben,
– bejelentett alkalmi és hivatalos rendezvények területére a rendezvény idején

A közterület-használati engedély jogosultja, valamint a szeszes ital kimérésére jogosult üzlet köteles vendégkörét tájékoztatni, hogy mely területre vonatkozik az engedélye, azaz mely területen fogyasztható szeszes ital a rendelet megsértése nélkül.

Önkormányzati rendelet

Forrás: www.mohács.hu