Tervek, feladatok

A kamara mohácsi elnökségének legutóbbi ülésén a testület áttekintette még ez évben hátralévő feladatait. Szó esett az új szakképzési rendszer tapasztalatairól, minimálbér emelés kis-, és középvállalkozókat érintő problémáiról.

E héten kedden a kamara mohácsi elnöksége a Selyemgyár Kulturális Negyedben megtartott ülésén, az új szakképzési rendszer vállalkozókat érintő változásairól, lehetőségeiről tájékoztatta az elnökség tagjait a kamara Humánerőforrás Fejlesztési Projektiroda vezetője, Piacsek László. Az ismertető után a testület úgy döntött, hogy a soron következő ülésén tárgyalja kerüljön-e megrendezésre 2022-ben, a korábbi években nagy sikerrel megrendezett szakmabemutató kiállítás.

A minimálbér emelés kis-, és középvállalkozókat érintő problémák közül az alapanyagárak, bérek, és azok járulékai, valamint ennek következményeként a munkaerő elvándorlás érinti legsúlyosabban ezt a vállalkozói réteget. A helyi elnökség mindenképpen kompenzációra számít a kkv-kat érintő problémák enyhítésére.