Hírlevél – 2018. 11. 30.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. november 30.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


ATA – pénzt, időt és fáradságot takaríthat meg
Törökországba megrendezésre kerülő autóversenyre kapott meghívást egy vállalkozás. Szeretné a versenyhez szükséges szerszámokat, felszereléseket kiállítani, úgy, hogy azokat a verseny után vissza kívánja hozni Magyarországra. Milyen formában tudja ezt megoldani?

 


Eredményesen zárult az első “HUB Collaborations” innovációs konferencia
“Elszántak vagyunk a tekintetben, hogy az egyetemen meglévő kutatási kapacitást összekössük a vállalkozások fejlesztési igényeivel. E kettő komponens összehangolásával mind az akadémia, mind a gazdaság szempontjából kölcsönösen előnyös eredmények születnek.”
Ezen fontos gondolatok jegyében kezdődtek a “HUB Collaborations” (Health-University-Business) Innovációs Napok Pécsett.

A digitális kultúra jelene és jövője
A kamara Információtechnológiai és Innovációs Bizottsága összevont ülést tartott 2018. november 22-én, melynek témája a műszaki arculati kampány és a digitális kultúra voltak.

A kkv-k a gazdaság motorjai Európában
A kkv-k adják a cégek 99 százalékát Európában, három munkahelyből kettőt, és több mint a hozzáadott érték felét, más szóval a cégek hozzájárulását az európai gazdasághoz. – írja az euronews. A cikk apropóját az SME Assembly 2018 (KKV-k gyűlése) adta, melyen bemutatkozott a napelemes hátizsákokat kifejlesztő SunnyBAG, átadták az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjat, és bemutatásra került az Enterprise Europe Network is.

I-DARE projekt zárókonferencia Eszéken
Több mint 10 oktatási intézmény került bevonásra a programba Pécsről, Verőcéről, Eszékről és Vukovárról, akik képviseltették magukat 2018. november 28.-án Eszéken, a projekt zárókonferenciáján.


Fiatal vállalkozásokról fiatal vállalkozásoknak, tizenegyedszer
Mintegy 80 vállalkozás cserélt tapasztalatot a Fiatal Vállalkozók Hete keretében 2018. november 15-én megrendezett pécsi programon.

EN-EFF projekt záró konferencia Varazsdon
A másfél éve kezdődő projektben három – három magyar illetve horvát megye vett részt, annak érdekében, hogy az energiahatékony épületekről képzési koncepciót alakítsanak ki szakemberek bevonásával, valamint minél szélesebb közönséget tájékoztassanak a közel zéró energiaigényű épületekről, fogalmakról.

Az “Y” generáció hódit már a cégtulajdonosok között is
Az “Y” generációból már több mint 170 ezer fiatal cégtulajdonos van hazánkban, és szerepvállalásuk évről évre növekszik.

Elveszítheti a kedvezményeket, ha nem dönt időben

Ideje a munkáltatónak ránézni, hogy állnak az éves szabadságok

Heti jogász 2018. 45 – 46. hét

RENDEZVÉNYEK


Knowledge To Money Club
2018. december 4.
A Knowledge To Money Club alkalmakon valós vállalati innovációs projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői (coach-ok, bírálók, pályázatírók, KAM-ok….) és tőkebefektetők.


ADÓFÓRUM a 2019. évi adóváltozásokról
2019. december 5.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központjában a 2019. évi adóváltozásokról 2018. 12. 05-én ADÓFÓRUM kerül megrendezésre a NAV munkatársainak előadásában.
További rendezvények
PÁLYÁZATOK
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas