Hírlevél – 2018. 12. 07.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. december 7.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Pályaorientáció: “Merre tovább, melyik úton?”; „Küldetésünk, hogy mindenki hozzájuthasson a tiszta vízhez”; A legfontosabb, hogy a termék önmagát adja el; „Olyan cégeket látunk magunk előtt, ahol megvan a hatékonyság és kiváló a munkahelyi légkör”.
Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság decemberi száma. Lapozzon bele!

 

Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kibocsátott egy olyan új, államilag finanszírozott hitelt, amit akár kezdő vállalkozások is igénybe tudnak venni.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara kollégát keres nemzetközi projektmenedzser munkakörre.
Az Art-Innova Kft. és a W5 Kft. is a 48 kiválasztott vállalkozás közé OTP Business Nagykövet programjába.
Az I-CON program célja olyan élelmiszeripari innovációk, újítások összegyűjtése, amelyek a kis- és középvállalkozások számára jó gyakorlatokként szolgálhatnak a vállalatoknak a fejlesztéseik során, ennek keretében kerül megvalósításra kompetenciafejlesztési programjá Baranya, Somogy és Tolna megyékben.

Minden januárban Amszterdamra figyel a divat világa, ahol a Divat Hét keretében szervez támogatott nemzetközi üzletember találkozót az Enterprise Europe Network hálózata.
Elkezdődött a jelentkezés a tanév országos szakmai tanulmányi versenyeire. A versenyek hivatalos honlapján megnyílt a jelentkezési felület 43 szakmában, a szakmalista azonban idén tovább bővülhet. Az jelentkezés és a jelentkezési lapok beérkezésének határideje 2018. december 14.
Hét országból érkeztek projektpartnerek a kamara “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe” (FEMME) Erasmus+ projektjének harmadik partnertalálkozójára.
A pécsi Blöff Bisztro chefje, a szakácsmester Brunner Attila novemberben Luxembourgban a Kulináris Világbajnokságon mérettette meg magát. A csaknem kétezer egyéni versenyzők között a harmadik helyen végzett, bronzéremmel térhetett haza.

Tájékoztató az egyszerűsített vállalkozói adóról

Építőipari rezsióradíj 2018. évi mértéke

RENDEZVÉNYEK


I-DARE kézikönyv népszerűsítése a Pécsi Tudományegyetemen
2018. december 11.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Baranya Megyei Önkormányzat bemutatja az I-DARE projektben összeállított projekt kézikönyvet.

LEADER pódiumbeszélgetés Siklóson
2018. december 11.
A rendezvényen arra keresik a választ, miképp értelmezhető és segíthető hatékonyan a Leader források segítségével Siklós térségének turizmusa, azon túl helyi gazdasága.
2019. február 5-6.
A konferencia kulcsfontosságú politikai előadókat és különböző ipari szférák szakértőit szólaltatja meg, továbbá szekcióüléseket tartanak az iparban jelentős szereppel bíró stakeholdereknek.

A jövő digitális üzleti lehetőségei – 5th Software Days
2019. március 14-15.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő ’Software Days’ keretében.


22. Mostari Nemzetközi Gazdasági Kiállítás és Vásár 2019
2019. április 9-13.
A vásár balkáni régió egyik legrangosabb gazdasági eseménye, mely az országok üzleti, gazdasági bemutatását célozza meg, amely lehetőséget biztosít az intenzívebb két- és többoldalú gazdasági kapcsolatok kialakításához.
2019. május 13-17.
A környezetvédelmi törvények hatalmas hatással vannak életünkre. De ahhoz, hogy valóban érzékelhető változás következzen be, ezeket az uniós jogszabályokat helyesen kell végrehajtani.
2019. június 17-21.
A rendezvény, amit a megújuló energiaforrás és hatékony energiafelhasználás jegyében tartanak, egy háromnapos szakpolitikai konferenciából áll, amely különböző hálózati lehetőségeket kínál.
További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK
A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illetve szervezetek vehetnek részt, amelyek a 2018. évben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szolgáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja kutatás-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológia-transzfer stb. lehet.

Női Innovátorok Díja 2018
Idén is meghirdetésre került az Európai Bizottság négy női innovátort támogató díja.

VIRTUÁLIS ERŐMŰ PROGRAM – Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat 2019
A Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit (MI6) Kft. 2011 óta a hazai zöldgazdasági szakmapolitika meghatározó szereplője. 2020-ra kitűzött céljukat már idén tavasszal túlteljesítették: 207 MWe energiát takarítottak meg. Ezzel az eredménnyel a 7. legnagyobb magyar villamos erőművé váltak. Sikerüket jelzi továbbá, hogy a 2018-as évben, a nagy érdeklődésre való tekintettel, kétszer került megrendezésre az Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat.

 

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas