Hírlevél – 2018. 12. 14.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2018. december 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Ismét elfogadták a kamara adókedvezmény javaslatát
A kamara javaslatát is megszavazta a pécsi közgyűlés az építményadó és az iparűzési adó esetében.

 


Ügyfélszolgálati ünnepi nyitva tartás
Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Ügyfélszolgálati Irodáinak ünnepi nyitvatartása eltér a szokásostól!

Az Országházban vehettek át elismerő oklevelet az Euroskills verseny magyar résztvevői
Az Euroskills versenyen, azaz a Szakmák Európa-bajnokságán részt vevő magyar versenyzők elismerése alkalmából rendezett fogadásra érkeztek a fiatalok, felkészítő szakértőik, valamint a témában érintett meghívottak 2018. december 6-án.

Tavasszal ismét ösztöndíjprogramot indít a Design Terminal
A Design Terminal ösztöndíjprogramja személyre szabott segítséget ad a női vállalkozóknak egy 3 hónapos, intenzív és térítésmentes vállalkozásfejlesztési program keretében.

Szellemi tulajdoni viták alternatív rendezése
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) Mediációs és Választottbíráskodási Központ együttműködik az alternatív vitarendezési lehetőségek, így a mediáció és a választottbíráskodás alkalmazásának népszerűsítésében a magyarországi szellemi tulajdoni viták esetében.

Bányász napok Komlón
2018. december 3-i héten került megrendezésre Komlón a „Borbála-napok”, az esemény keretein belül pedig a vidéki kulturális örökség revitalizációját megcélzó, CE1013 azonosítószámú, REFREsh nevű nemzetközi projekt is bemutatásra került.

Befejezte a munkát az Építőipari klaszter az idei évre
A 15 generálkivitelező cégből álló klaszter megtartotta a 2018. év utolsó ülését, ezúttal egy külső helyszínen, a belvárosban.


Határozottabb uniós fellépés a félretájékoztatással szemben
Tekintettel a 2019. évi európai parlamenti választásokra, valamint arra, hogy 2020-ig több tagállamban országos és helyhatósági választásokra kerül sor, ma cselekvési tervet terjesztettek elő a félretájékoztatás elleni küzdelem fokozása és a demokratikus rendszerek védelme érdekében.

A 2019. évi uniós költségvetés
2018. december 4-én, az Európai Parlament és Tanács ideiglenes megállapodásra jutott a 2019. évi uniós költségvetésről.

Érvénybe léptek a határok nélküli online vásárlást lehetővé tevő új szabályok
2018. december 3-án az EU egész területén érvénybe lépett az az uniós rendelet, amely megszünteti az indokolatlan területi alapú korlátozásokat az e-kereskedelemben.

A kulturális turizmus fejlesztésének lehetőségei Pécsett
2018. tavaszán nyert támogatást a Cult-CreaTE elnevezésű (Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe), melyben a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara partnerként működik együtt további nyolc szervezettel.

Fejlesztések Mohácson
Mohács fejlesztéseinek zömét pályázatok segítségével valósítja meg. A 2017-2018-as évben 48 db pályázatot nyújtott be  a város, melyből 46 nyertes pályázat volt.

Közeledik az adóelőleg-kiegészítés határideje!

RENDEZVÉNYEK


Egészségipari szereplők számára: (HTH) – Pitch and Partner 2019
2019. január 15.
Grazban rendezik meg a “Matchmaking @ Health Tech Hub Styria (HTH) – Pitch & Partner 2019” című találkozót, melynek célja az egészségipari fejlesztések bemutatása, és partnerségi megállapodások segítése. A kezdeményezést 5 stájerországi vezető egészségipari szervezet és egy izraeli biotechnológiai akcelerátor indította útjára.


EU Fenntartható Energia Hét 2019
2019. június 17-21.
A rendezvény, amit a megújuló energiaforrás és hatékony energiafelhasználás jegyében tartanak, egy háromnapos szakpolitikai konferenciából áll, amely különböző hálózati lehetőségeket kínál.
További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

Aktuális társadalmi kihívásokkal foglalkozó innovatív projektet valósít meg? Nyújtsa be pályázatát Ön is!
Idén 15. alkalommal teszik közzé a SozialMarie Díj felhívását, mely során olyan kitüntetésre érdemes projekteket keresnek minden szektorból, melyek társadalmi kihívásokra kutatnak és emelnek át gyakorlatba innovatív megoldásokat.

Energetikai innovációk megvalósítását segíti az MVM Edison mentorprogramja
Az MVM Csoport által meghirdetett pályázatra várják azon KKV-k, startupok, spinoffok, felsőoktatási hallgatók és magánszemélyek jelentkezését, akik innovatív, energetikai, energiatudatosságot érintő, kreatív fejlesztési ötletét szeretné megvalósítani.

 

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas