Hírlevél – 2019. 01. 11.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. január 11.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Tervezésben, megvalósításban segít a gazdasági önkormányzat
Az országosan tapasztalható gazdasági fellendülés ellenére Baranya megye gazdasága továbbra is komoly kihívásokkal küzd. A felmerülő gondokra adandó aktuális válaszokról, a cégek, vállalkozások útkereséséről, a gazdasági önkormányzat szervező szerepéről dr. Síkfői Tamást, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökét kérdeztük. (Forrás: TOP 100 Kiadvány – Baranya)

 


Fényképész mesterképzés indul! – Most jelentkezzen!
Szeretne a szakma legjobbjai közé tartozni? Tudását a világítástechnikától kezdve a lakossági-, a riport- és a reklámfotózás kapcsán, a különböző kidolgozási technikákon át, a műtermi és külső felvételek, a mozgóképtechnika, a digitális képkorrekció terén mester szintre fejleszteni?

A Humán Klubban rejlő értékek
Dobay Balázs klubtagunk vezetésével egy nagyon érdekes módszerrel gyűjtöttük össze a Humán Klubban rejlő értékeket.

Anya mire vállalkozik?
A FEMME “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship” nemzetközi projekt keretében 8 országban keresik a kérdést arra, mi motiválja vagy épp tántorítja el az édesanyákat saját vállalkozásuk elindítására.


E – kereskedelmi Körkép 2018: online vásárlás külföldről
Egyre többen vásárolnak a magyar netezők közül külföldről online. Az eNET összegyűjtötte a legfőbb tudnivalókat és egy infografikába rendezte azokat: Hányan vannak? Mennyit költenek? Mit vásárolnak? További részletek az eNET e-kereskedelmi infografikájában, amit immár 4. éve készít el a kutatócég minden év végén.

Életbe lépett a közel zéró energiaigényű épületek szabályozása
A kamara decemberben zárult projektje, az EN-EFF megpróbált segítséget nyújtani a felkészülésben.

Lezárult a Kamara I-DARE projektje
Az I-DARE projekt a magyar és a horvát határ mentén élő fiatalok számára biztosított tréningeket és folytatott mentorálást, melynek fő témái a vállalkozás indítása egy innovatív ötlet alapján, illetve az ehhez elválaszthatatlanul kapcsolódó üzleti terv írása.

Egyéni vállalkozók, figyelem: itt a NAV 2019-es újítása!

Nincs pótolhatatlan ember? – a helyettesítés munkajogi szabályai

Teázás és pihenőidő – hogyan dolgoz(hat)unk a téli hidegben?

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2019 januárjában

Heti jogász 2018. 51 – 52. hét

2019 újra a cégalapítások éve lehet

RENDEZVÉNYEK


Up Your Game – kreatív iparágak találkozója
2019. február 7-8.
A rendezvényen új üzleti és együttműködési lehetőségeket fedezhet fel a vezető angol és más európai animációs, AR, VR és VFX cégekkel.

Mobile World Congress 2019 – ahol a legújabb innovációk találkoznak a legmodernebb technológiákkal
2019. február 26-28.
MWC a szektor kiemelkedő eseménye, ahol a legújabb trendekkel, technológiákkal és megoldásokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amellett, hogy nemzetközi partnereket is találhatnak kutatói, technológiai vagy kereskedelmi projektjeikhez.


STOM 2019 – fémfeldolgozás felsőfokon
2019. március 26-28.
A Kielce-ben tartott STOM vásárok a fémfeldolgozásban használt legújabb technológiák, gépek, eszközök és anyagok bemutatása mellett lehetőséget adnak üzleti tárgyalások lebonyolítására is.

IV. Nemzetközi B2B Találkozó és Vásár 2019 Brest
2019. április 11-12.
A Vásár lehetővé teszi, hogy megismerkedjen Brest és a Fehéroroszország beruházási, gazdasági és turisztikai potenciáljával.
További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

Magyar Innovációs Nagydíj
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az  Agrárminisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve, 27. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

50 milliárd Ft-os pályázati kiírás élelmiszer-feldolgozó és borászati üzemek fejlesztésére
Megnyílt az októberben megjelent “Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban” című (VP3-4.2.1-4.2.2-18 kódszámú) felhívás, melynek keretében 40 milliárd Ft keretösszeg áll rendelkezésre élelmiszer-feldolgozó és 10 milliárd Ft borászati üzemek fejlesztésére.

Pályaválasztás középiskolásoknak
A United Way Magyarország középiskolásoknak szóló, ingyenes „Vedd a kezedbe a jövő(de)t!” programja lehetőséget kínál középiskolás diákok számára, hogy vállalkozói csoportokban vegyenek részt, izgalmas cégeket látogassanak meg, továbbá jobban megismerjék önmagukat és tudatosabban dönthessenek a jövőjükről.

Légy okos és nevezz TE is!
Kilencedik alkalommal került meghirdetésre a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány Be Smart versenye, amelyen a legígéretesebb startupok értékes hazai és nemzetközi szereplési, valamint kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek.

 

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas