Hírlevél – 2019. 02. 14.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. február 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Robbanásbiztos tablet, amit Pécsett fejlesztenek? Igen!
A kamara IT és Innovációs Bizottságai a legutóbbi ülésük alkalmával meglátogattak egy pécsi vállalkozást, ami a világpiacra tör.

 


Jobban járhatnak a K+F-re vállalkozó cégek
Kedvező változásokat hozott az idei év a szociális hozzájárulási adóból a kutatás-fejlesztési tevékenység után érvényesíthető adókedvezmény vonatkozásában.

Így működik a hároméves munkaidőkeret
A 2019. január 1. napján hatályba lépett jogszabályváltozások közül az egyik legnagyobb visszhangot kiváltott az akár hároméves munkaidőkeret alkalmazását is lehetővé tévő Mt. módosítás. A változás azonban nem ragadható meg csupán a munkaidőkeret lehetséges tartamának növelésében, a kapcsolódó rendelkezések feltérképezése is szükséges, hogy az új szabályozás jelentőségéről árnyaltabb képet kapjunk.


Rendezvényszezon Mohácson
Kis-, és középvállalkozók számára hasznos információkat nyújtó tájékoztatók, illetve pályaválasztás előtt álló diákok részére szakmabemutató kiállítás megrendezésére kerül sor az elkövetkező három hónapban Mohácson.

Rekord magas cégalapítással zárt az építőipar 2018-ban

Gratulálunk a továbbjutó versenyzőknek!

RENDEZVÉNYEK


Országos Innovációs Fórum – Pécs
2018. február 20.
Kiemelt eseményünkre meghívást kaptak a térség meghatározó innovációs szereplői és intézményvezetői, így lehetőség nyílik a helyi és megyei szakmai tapasztalatok, innovációs igények közös feltérképezésére. Egyúttal teret adunk a rendezvény keretében a megújuló KFI pályázati rendszerrel kapcsolatos igények felmérésére is.

Szakképzési fórum
2018. február 21.
Az eseménye többek között szó lesz a gyakorlati oktatói képzésről, valamint az induló mesterképzésekről, illetve az aktuális jogszabályváltozásokról a szakképzésben, valamint bemutatásra kerül a kamara pályaorientációs tevékenysége.


Miként alakul át a H2020 SME Instrument finanszírozás 2019-től?
2019. február 26.
A Knowledge To Money Club alkalmakon valós vállalati innovációs projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői (coach-ok, bírálók, pályázatírók, KAM-ok….) és tőkebefektetők. A vállalatvezetők, projekt gazdák azonnali visszajelzéseket kapnak a bemutatott üzleti modelljükről az értékelés legfontosabb kritériumait tekintve, továbbá hasznos tanácsokkal látjuk el, miként tudják továbbfejleszteni azt.

Üzleti delegáció a Hannover Messe kiállításra
2019. március 31.- április 3.
A Németországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása, az Ipar 4.0 németországi eredményeinek megismerése.
További rendezvények

 

PÁLYÁZATOK

Támogatás induló vállalkozásoknak
A 40 milliárd Ft keretösszeggel rendelkező “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” és az “Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” című kiemelt felhívás keretében 4,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a saját vállalkozás indítását tervezők.

 

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas