Hírlevél – 2019. 03. 21.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. március 21.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Szakképzés 4.0
Iparkamarák és vállalatok kezdeményezésére fejleszti tovább osztrák mintára a kormány a szakképzést Magyarországon.

 


Szakma Sztár 2019 – egy édesanya szemével
Egy pályaorientációs tanácsadó…mégsem. Egy édesanya lelkesedése és szorongásai a 12. Szakma Sztár fesztiválon.

Ünnepélyes díjátadóval zárult a 12. Szakma Sztár Fesztivál
Az esemény a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV), valamint az VI. SkillsHungary Nemzeti döntőjének színhelye volt. A 11 baranyai döntős versenyző közül öten a dobogóra is felállhattak.

Lehet még boldogulni Ügyfélkapu nélkül? Lehet, de nem érdemes!
A Vállalkozz Digitálisan program keretében kamaránk meghívására a kormányhivatal munkatársai tartottak részletes tájékoztatást az elektronikus ügyintézésről, a különböző elektronikus szolgáltatásokról és az egyéni vállalkozói tevékenységről.

Egyéni védőeszközök a munkavédelem területén
A PBKIK Munkavédelmi klubjának célja, hogy naprakész tájékoztatást adjon az aktuális munkavédelmi, tűzvédelmi jogszabályokról, rendeletekről.


Egy éves az Építőipari Technológiai Klaszter
2019. márciusában ünnepli megalakulásának első évét az Építőipari Technológiai Klaszter (ÉTK). Az elmúlt egy év során a klaszter saját arculatot alakított ki, valamint több intézménnyel, iskolával és céggel vette fel a kapcsolatot a közös együttműködés céljából.

Sürgető generációváltási problémák
A kamara Humán Klubja összevont ülést tartott a Bankár Fórum meghívott tagjaival. Az ülés témája az egyre több vállalkozást érintő generációváltás problémája volt.

Folynak az előkészületek
Már harmadik éve rendezi meg a kamara Mohácsi Elnöksége társzervezőivel közösen a Szakmák Napja szakmabemutató kiállítását. Az idénre tervezett bemutató április 12-én lesz, változatlan helyszínen, de több újdonsággal.

Pollack Expo-n a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter
Idén 02.28-03.01 között rendezték meg a Pollack Expo-t Pécsett, az Expo Centerben. A rendezvény 2 napja alatt a látogatók 120 kiállítóval találkozhattak és közel 100 szakmai előadáson vehettek részt.

Villany-Ász verseny döntősei

Heti jogász 2019. 11. hét

A Belügyminisztérium hírlevele vállalkozásoknak

RENDEZVÉNYEK


04.04 – Ipar 4.0 – Győr
2019. április 4.
Könnyen megjegyezhető dátummal és témában szerveznek szakmai konferenciát és partnertalálkozót a Young Spirit kamarai partnerek: 2019. április 4-én „Ipar 4.0: automatizálás, digitalizáció az iparban, robotika, Internet of Things és IT” témáknak ad otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Hogyan legyünk sikeresek magyarként az olasz piacon?
2019. április 25.
Információk és konzultáció az olasz üzleti környezet legfontosabb tudnivalóiról és segítség a piacra jutáshoz.


ICT Spring Europe 2019
2019. május 21-22.
Idén immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Enterprise Europe Network közreműködésével az ICT Spring Europe 2019, melyen idén számos újdonsággal találkozhatnak a résztvevők.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Hiventures StartupHER női vállalkozói program
Márciusban indult a Hiventures StartupHER programja, amely a női vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul tréningen, mentoráláson és az elnyerhető 9 millió forintos inkubációs befektetésen keresztül.

Magyar Formatervezési Díj 2019
A Magyar Formatervezési Díj pályázat az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésében hirdeti meg az idei évben is termék, vizuális kommunikáció, terv és diák kategóriákban.

Study tour Kanadában start-upoknak
Az INPUT Programnak köszönhetően most részese lehet a világ Első számú egyetemi inkubátorprogram címet elnyerő, torontói székhelyű DMZ kéthetes soft landing programjának, ahol teljesen a projektedre szabott B2B találkozókon, workshopokon vehet részt, továbbá releváns célpiaci szereplőkkel – köztük befektetőkkel, fogyasztókkal, mentorokkal is találkozhat.

Energy Globe Magyarország díj 2019
Pályázati felhívás fenntartható, energiatudatos projekteket sikeresen megvalósító jogi és természetes személyek részére.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas