Hírlevél – 2019. 03. 28.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. március 28.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


IV. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja szervezésében a Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia. A konferencia szervezői 2019-ben az egészség témakörére helyezik a hangsúlyt, így kapta a rendezvény ez alkalommal az Egyéni egészség- szervezeti teljesség címet.

 


Sikeres Innovációs Nap a Pécsi Tudományegyetemen
Nyolcadik alkalommal rendezték meg idén március 20-án a PTE Innovációs Napot.

Intelligens anyagok intelligens használata
Az Európai Bizottság megkezdte az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokról szóló rendelet értékelését azok javítása érdekében, ezért felmérést indított a vállalkozások körében is, melyben azt vizsgálja, hogy a KKV-k mennyire ismerik az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó jogszabályok általános követelményeit, és hogyan vélekednek azok jelenlegi gyakorlatáról.

Generációváltás a marketingben
Izgalmas előadások profi szakemberektől, HR, PR, szervezetfejlesztés, vevőszerzés és értékesítés témakörben az online marketing szemüvegén keresztül. Erre számíthatnak azok, akik május 23-án ellátogatnak a III. Big Marketing Day konferenciára.


Információ → Tudás → Versenyelőny
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében zajlott Uniós információszolgáltatók találkozóján az Enterprise Europe Network pécsi képviselete is ismertette sokrétű vállalkozásfejlesztési szolgáltatásait.

Vállalkozási workshop fogyatékossággal élőknek
Miért ne lehetne egy fogyatékossággal élő is vállalkozó? A nemzetközi FairShares Lab projekt keretében a Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet, mint a magyar partner a People First fogyatékossággal élőket tömörítő egyesülettel együttműködve újszerű, új tárlatokat, újfajta gondolkodást serkentő, izgalmas workshopot szervezett fogyatékossággal élőknek.

A Belügyminisztérium hírlevele vállalkozásoknak – Üzleti élet tisztasága műhelymunkák

Így lehet kivezetni a könyvekből a behajthatatlan követelést

Adótartozás elévülése nehezítésekkel

Kötelező szakmai gyakorlat

A kötetlen munkarend előnyei

Heti jogász 2019. 12. hét

RENDEZVÉNYEK


Digitális Gazdaság Szakmai Nap – Ipar 4.0 – Győr
2019. április 4.
Könnyen megjegyezhető dátummal és témában szerveznek szakmai konferenciát és partnertalálkozót a Young Spirit kamarai partnerek: 2019. április 4-én „Ipar 4.0: automatizálás, digitalizáció az iparban, robotika, Internet of Things és IT” témáknak ad otthont a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Hálózatok és vállalati szervezeti kultúra: Barabási nyomán
2019. április 9.
A kamara Humánklubja nyílt ülés tart, ahol a téma a hálózatokban való gondolkodás, mely segíti a folyamatok átlátását és mintázatok felismerését, az innovációs folyamatok harmonizálását, és növeli a hatékonyságot.

Magyar-török építőipari üzletember találkozó
2019. április 11.
A Kelet Fekete-tengeri Exportőrök Szövetsége építőipari delegációjának látogatása alkalmából megszervezésre kerül a magyar-török építőipari üzletember-találkozó.


Üzleti delegáció Kazahsztánba
2019. április 29-30.
Varga Mihály miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter társelnökletével 2019. április 28-30. között kerül megszervezésre a Magyar-Kazah Stratégiai Tanács harmadik ülése Nurszultánban, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a Pénzügyminisztérium felkérésére üzleti delegációt szervez.

IV. Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia
2019. május 21.
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Humán Klubja szervezésében a Dél-Dunántúli Humánerőforrás Konferencia. A konferencia szervezői 2019-ben az egészség témakörére helyezik a hangsúlyt, így kapta a rendezvény ez alkalommal az Egyéni egészség- szervezeti teljesség címet.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Öt milliárd Ft támogatás munkahelyteremtésre
A Pénzügyminisztérium NFA-2019-KKV mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatása című felhívásának keretében 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre Magyarországon.

Megnyílt a B-Light harmadik köre
Hazai kis- és közepes vállalkozások jelentkezését várja a Baranya Megyei Fejlesztési Ügynökség a BLight projekt keretében. Olyan fejlesztési ötleteket várnak, amelyet a térségben (Baranya, Somogy és Zala megye területén) működő vállalkozások olyan horvát partnerrel valósítanának meg, amelyek Horvátország nyolc északi megyéjében működnek (Muraköz megye, Kapronca-Kőrös megye, Verőce-Drávamente megye, Eszék-Baranya megye, Varasd megye, Belovár-Bilogora megye, Pozsega-Szlavónia megye és Vukovár-Szerém megye).
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas