Hírlevél – 2019. 04. 04.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. április 4.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Ismét Humán konferencia a kamarában; a megye gazdaságának legjobbjai; Éles helyzetben is kipróbálhatják magukat a tanulók; Nincs lehetetlen. – megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság áprilisi száma. Lapozzon bele!

 

INDUL AZ MKIK GVI 2019. ÁPRILISI ONLINE KONJUNKTÚRA FELVÉTELE. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer rendszeresen felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.
A 2017. júniusában hatályba lépett pénzmosás és terrorizmus-finanszírozás elleni törvény (Pmt.) előírása szerint a magyarországi hitelintézeteknek legkésőbb 2019. június 26-ig teljes körű ügyfél-átvilágítással kell rendelkezniük valamennyi ügyfelükről.
Gyakorlati feladatokon keresztül ismerkedtek az általános iskolások az elektronikával és a villamossággal a szakmaismereti verseny döntőjén.

Lassan gyakorlati képzőhelyet kell keresni a szakközépiskolában szakmát tanuló diákoknak. A képzőhely keresésben a kamara szakképzési tanácsadói segítenek.
Gyakorlati oktatók és szakképzési szakemberek vettek részt hétfőn a Strauss Metal Kft-nél egy rendhagyó üzemlátogatáson és duális képzési workshopon.
A tapasztalat és a statisztikák is azt mutatják, hogy a női cégvezetők nem annyira impulzívak, hosszabb távra terveznek, jobban becsülik munkatársaikat, és összességében megbízhatóbbnak tűnnek azok a cégek, ahol a felső vezetésnek van női tagja is.

RENDEZVÉNYEK

2019. április 9.
A Pécsi Tudományegyetem következő Nyitott Egyetem előadására a régészet és az építészet szerelmeseit várja.
2019. április 11.
A tájékoztatón a Fejlesztési Ügynökség munkatársai bemutatják az un. Blight pályázati lehetőség 3. felhívását, részletesen ismertetik a projekt célját és tevékenységét, valamint a baranyai kis- és közepes vállalkozások lehetőségeit a projektben.


Üzleti lehetőségek Montenegróban
2019. április 12.
A program keretében Veljko Milonjić, a Montenegrói Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért és kulturális együttműködésért felelős igazgatója tart előadást.

Egészségügyi konferencia – Alpok Adria 2019
2019. május 8-12.
Az esemény egyedülálló lehetőségeket kínál arra, hogy megismerkedjenek a legújabb fejlesztési ötletekkel, csatlakozzanak a hasonló gondolkodású kollégákhoz és új lendületet adjanak a szervezet folyamatban lévő változásaihoz.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
A mesterképzés fő célja, hogy ambiciózus, tehetséges informatikus hallgatóknak olyan felső szintű oktatást nyújtson, amely vagy hozzásegíti őket saját ötletük megvalósításához – akár saját startup létrehozásával, vagy felkészíti őket arra, hogy egy nagyobb cégen belül a piac működéséről szerzett gyakorlati tudássukkal könnyedén felelős pozíciókba kerülhessenek.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas