Hírlevél – 2019. 04. 18.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. április 18.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A kamara legutolsó nyílt Humán klubülésén résztvevők a hálózatok és vállalati szervezeti kultúra összefüggéseivel ismerkedhettek meg.

 

Napjainkban folyamatosan változnak a fogyasztói szokások nem csak a vásárlásban, hanem az online platformok használatában is. Ami 1-2 évvel ezelőtt sikeresen működött, ma már nem ugyanolyan hatékony.
Autók, kamionok, buszok alkatrészeivel, karosszériájával, autóipari alapanyagokkal és hibakeresési esetekkel találkoztak a versenyzők a döntőn.
Már harmadik alkalommal rendezte meg társzervezőkkel közösen a kamara mohácsi elnöksége a Szakmák Napja című szakmabemutató kiállítását. A Marek sportcsarnokban lezajlott rendezvény sikerét az is igazolja, hogy a város és a környező települések 12 általános iskolájából 400 tanuló és kísérőik vettek részt.

2019. április 10-én, szerdán került sor a Virtuális Erőmű Program keretén belül a Baranyai Virtuális Erőmű Program létrehozásával kapcsolatos szándéknyilatkozat aláírására: Magyar Innovációs és Hatékonyság NKft., Pécs város, megyei önkormányzat, egyetem, kamara, egyházmegye és Leőwey Klára Gimnázium együttműködésében.
A PBKIK Munkavédelmi Klubja által leszervezett rendezvényen nagy számban vettek részt a munkavédelmi képviselők, akik az előadás alatt tájékoztatást kaptak az egyéni védőeszközökről szóló európai rendeletről (2016/425 EU), valamint az egyéni védőeszközök időszakos felülvizsgálatának elvégzésével kapcsolatban.
A személyes adatok fokozottabb védelme miatt rövidesen cserélni kell a vásárlók könyve nyomtatványt, hogy más vásárló ne juthasson hozzá a korábbi bejegyzésekhez kapcsolódó személyes adatokhoz, például névhez, lakcímhez, telefonszámhoz, e-mail-címhez.

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2019 áprilisában

RENDEZVÉNYEK


Indul az ÉKE Roadshow
2019. április 24.
A Magyar Építőanyag Kereskedelmi Egyesület (ÉKE) elnöksége 2019. április 24-én regionális szakmai napot szervez a dél-dunántúli régió építőanyag kereskedelmi vállalkozásai számára.

Magyar-afrikai fórum és konzultáció
2019. április 24.
Az esemény keretében a Kongói Demokratikus Köztársaság  Nagykövetségének ügyvivője, illetve az Elefántcsontparti Nagykövetség kereskedelmi tanácsosa ad tájékoztatást a két ország gazdasági és üzleti környezetéről, a londoni székhelyű CFEII (Consulting for Enterprise and Investments Initiatives) szakértője pedig előadásában gyakorlati információkkal látja el a hallgatóságot a közép-afrikai térség piacra lépési lehetőségeiről és a futó projektekről.

XIII. Pécsi Pénzügyi Napok
2019. április 25-26.
A kétnapos rendezvényen a magyar monetáris és fiskális rendszer aktuális elméleti és gyakorlati kérdéseit vizsgáljuk a változó gazdasági feltételrendszerhez való alkalmazkodóképesség – és készség aspektusából.
2019. április 23.
A Baranya Megyei Vállalkozói Központ két éve indította útjára a VÁLLALKOZÓK NAPJA rendezvénysorozatot. Az eddigi kerekasztal-beszélgetéseken száznál is több vállalkozó, szakember, illetve érdeklődő vett részt; a rendezvény sikere egyben a résztvevők sikere is, hiszen véleményük, kérdéseik és válaszaik megosztásával nemcsak interaktívvá tették a Vállalkozók Napját, de olyan hasznos információkhoz is juthattak, melyek máshol nem hangoztak el.

Weboldalkészítés lépésről-lépésre
2019. május 7.
Várjuk Önt félnapos konferenciánkra, hogy megmutassuk, lépésről – lépésre mit és hogyan tegyen, annak érdekében, hogy egyszerű és hétköznapi emberek számára is érthető honlapot készítsen!

2019. május 7.
A “hogyan kell nyerni” típusú és célú felkészítés, információadás mellett részleteket tudhatnak meg a Budapestre, a HEPA székházába ellátogatók arról a párizsi rendezvényről is, mely a szintlépéssel járó növekedés-finanszírozásról és a tőzsdére lépésről szól majd.
2019. május 7.
A Magyar-Moldovai Gazdasági Együttműködési Vegyes Bizottság (GVB) negyedik ülésére– Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár és Ms. Iulia Costin államtitkár társelnökletével kerül sor Kisinyovban, Moldovában.

Mezőgazdasági vásár és üzletember-találkozó Novi Sadon
2019. május 14.
A Novi Sadon megrendezésre kerülő nemzetközi mezőgazdasági vásár keretében üzletember-találkozót tartanak AgroB2B@NSFair elnevezéssel.
2019. május 26-29.
A kiutazás célja hazánk és Izrael vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása elsősorban az innováció területén, valamint a  New Tech 2019 Kiállításon való részvétel.

Nemzetközi üzletember-találkozók Bolognában
2019. június 6-7.
Az esemény az R2B – Research to Business 2019. égisze alatt, az ipari kutatások és innovációs kompetenciák nemzetközi kiállításának 14. kiadásának keretében zajlik. Az R2B 2019. célja, hogy új üzleti lehetőségeket teremtsen a kutatási és üzleti rendszerek között.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Bővítik a TSZSZ szakértői körét!
A Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) pályázatot hirdet a szerv tagjainak nyilvántartásba vételére.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas