Hírlevél – 2019. 05. 09.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. május 9.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Kollektív megjelenés az Ipar Napjai kiállításon
Pécs Megyei Jogú Város, a Pécsi Tudományegyetem, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara valamint hét helyi ipari vállalkozás közösen megjelennek az Ipar Napjai – MACH-TECH 2019. szakkiállítás és vásáron, melyet május 14. és 17. között rendeznek meg a Hungexpo területén.

 


Megjelent a legújabb DDG!
Keresd a helyit! Mit kínálnak a baranyai termelők? – Maguk képezték ki a szakembereiket – Bisztró sok rendezvénnyel – Munka nélkül nincs eredmény – Megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság májusi száma. Lapozzon bele!

Hány tanulószerződést köthetek?
A gyakorlati képzőhelyek által megköthető tanulószerződések számának meghatározásához tartalmaz fontos információkat cikkünk, kérjük, figyelmesen olvassák végig.

Hasznos marketing tudást kapnak a dél-dunántúli vállalkozók
A több mint 20 éves pécsi online vállalkozás már harmadik alkalommal szervezi meg a régió vállalkozásai számára a szakmai konferenciát. A májusban megrendezésre kerülő Big Marketing Day számos kapcsolódó szakterületre is kitekint, mint például a PR, HR, vagy épp a szervezetfejlesztés témaköre. A középpontjában ugyanakkor természetesen az online marketing áll.

Szakmák digitális valóságban és a “valódi” valóságban
Amikor a virtuális valóságról esik szó, elsősorban mindenkinek a játékos szórakozás jut eszébe, pedig napjainkban egyre nagyobb teret nyer ez a program a világ megismerésében és az oktatásban is.


A tanulásé a jövő
Második alkalommal került megrendezésre a kamarában Tanulástechnika tréning. A 3 tréner figyelembe vette a résztvevők előzetes igényeit és elvárásait is a program kialakításában és vezetésében. Életszerű példákkal és ötletekkel alátámasztva, interaktív gyakorlatokon keresztül segítették a tananyagrészek megértését és az ismeretek elsajátítását.

Zéró emissziós napok
2019.május 30. – június 5. között kerül sor a Baranyai Virtuális Erőmű Programot (BAVEP) aláírók szervezésében az első közös programra, mely az energiatudatosság és energiahatékonyság, valamint a zöld energetikai fejlesztések iránti nyitottságot és elkötelezettséget hivatott minél szélesebb körben elterjeszteni.

„Fedezd fel Önmagad!” Pályaorientációs tábor
Az idei program játékos és kreatív foglalkozásokon, céglátogatásokon, önismereti feladatokon keresztül rendkívül széles körben mutatja be a szakmák világát. A tábor legizgalmasabb pillanatairól kisfilmet készítenek a résztvevők. A gyerekek megismerkednek az egészségügyi szakmákkal, finom csokoládés édességet sütnek, igazi lámpát készítenek. Detektív játékon keresztül fedezik fel Pécs nevezetes helyeit. Lesz sport és pihenés is.

2019 első negyedévében is tovább száguldott az építőipar

Heti jogász 2019. 17 – 18. hét

Számlázórendszer frissítése: még egy hónap haladék a NAV-tól

Teendők munkaviszony kezdetekor

RENDEZVÉNYEK


A jövő gazdasága a digitális világban
2019. május 14.
Az MKIK rendezvényének elsődleges célja, hogy tájékoztassa a jelenlévő vállalkozásokat a innováció jelentőségéről, annak a gazdaságban betöltött szerepéről.

Magyar-Cseh Üzleti Fórum és üzletember-találkozó Budapesten
2019. május 15.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és Csehország Nagykövetségének szervezésében, valamint a Cseh Kereskedelmi Kamara együttműködésével megvalósuló „Magyar-Cseh Üzleti Fórum és üzletember-találkozó” nagyszerű partnerkeresési lehetőséget biztosít a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tagvállalatai számára is.

Üzleti lehetőségek Bosznia-Hercegovinában
2019. május 16.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Nyugat-balkáni Tagozata szervezésében megvalósul az „Üzleti lehetőségek Bosznia-Hercegovinában” elnevezésű rendezvény. A program keretében Gordan Milinic, Bosznia-Hercegovina Befektetési Ügynökségének (FIPA) igazgatója és Nina Pobric, a FIPA promóciós igazgatója tartanak előadást.

Tájékoztató az Európai Innovációs Tanácsról
2019. május 17.
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az NKFIH-val együttműködésben tájékoztató rendezvényt szervez a 2019-től kísérleti jelleggel elinduló, majd 2021-től még ambiciózusabb keretekkel megvalósuló Európai Innovációs Tanács (EIC) pályázatainak bemutatására


Humánerőforrás Konferencia 2019
2019. május 21.
A konferencia a munkaerővel kapcsolatos kihívások és az egyén egészsége közötti kapcsolattal foglalkozik. A témák között megjelenik a reziliencia, a sport, a vezetői kompetenciák és a munkahelyi kapcsolatok hatása, valamint ennek a szervezeti kultúrára és a munkáltatói márkára történő hatása is.

Fórum a Nemzeti Digitális Ipar Fejlesztéséről
2019. május 24.
Ismerje meg a hazai technológiai élet meghatározó szereplőinek új megoldásait és szolgáltatásait, akik a globális piacon is versenyképessé váltak fejlesztéseikkel.

Ismerje meg a Kamarát – Ismerjük meg egymást!
2019. május 28.
Vállalkozását érintő kérdése van? Fejleszteni szeretne? Külföldi partnerkeresésben gondolkodik? Folytatódik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvénysorozata, ahol a regisztrált vállalkozók és azok is, akik vállalkozásuk indítása előtt állnak megismerkedhetnek a Kamaránál igénybe vehető szolgáltatásokkal, feltehetik kérdéseiket, hogy együtt megoldásokat találjunk és megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk.

IFA Berlin kiállítás és üzletember-találkozó
2019. szeptember 6-11.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember-találkozót szervez “IFA Business Days” néven a 2019. szeptember 6-11. alatt megrendezésre kerülő IFA fogyasztói elektronika és háztartási gépek kiállításának és vásárának keretein belül.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Munkavállalóim képzésére támogatást nyertem, a képzésről kép- és hangfelvételt kell készítenem. – Valóban jogszerű ez?
A GINOP 6. prioritású pályázatok nyertesei és a képzések egyes oktatói, trénerei gyakran tartják aggályosnak a felhívásban szereplő követelményt, miszerint a képzés teljes időtartama alatt kép- és hangfelvételt kell készíteni. E kérdésben állásfoglalás született, amelyet most közzé teszünk.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas