Hírlevél – 2019. 05. 16.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. május 16.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Sokan felkeresték a pécsi közös standot, megindultak az egyeztetések a cégek között.

 

Egy országos fórum keretében az Innovációs és Technológiai Minisztérium egyeztetett a KKV-kal az előkészítés alatt álló KKV stratégiáról. Pécsett Dr. György László, az ITM gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszélgetett a meghívott vállalkozásokkal.
Az versenyek szervezésekor sokféle kérdés felmerült, sokat ötleteltünk, változtattunk, vitáztunk, egy dologban azonban azonnal dűlőre jutottunk: robottechnológiát látniuk kell a gyerekeknek a valódi gazdasági környezetben is. Mindig beszélünk az Ipar 4.0-ról, filmet nézünk róla, iskolákban végre vannak már robotika szakkörök, de amikor egy 4 méter magas robotkar kinyúlik és parancsra dolgozni kezd, az egyszerűen lélegzet elállító…
Szerdán délután tartotta aktuális ülését, a kamara mohácsi elnöksége. Az első félévi munka értékelésében, a szakmabemutató kiállításra, a látogatóktól kapott elismerő szavak is helyet kaptak.

2019. május 10-én a Festők Szakmai Napja keretében együttműködési megállapodást írt alá a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület és a Pécsi Szakképzési Centrum az aktív szakmai közösségi élet támogatására.
A már meglévő 180 hektárnyi terület kihasználtsága magas, szükségessé vált a bővítés, ami infrastrukturális fejlesztést is jelent egyben, mely a város vonzerejét tovább növelheti beruházó vállalkozások számára.
Az informatika agrogeológiai alkalmazásaitól az üledékföldtan geomatematikai aspektusain keresztül a klímamodellezésig, a geomatematika a nyersanyagkutatásban, a távérzékelésben, a bolygókutatásban vagy az őslénykutatásban betöltött szerepéig számos tudományterületet érint a GeoMATES ’19 konferencia, mely egyben a 21. Magyar Geomatematikai Ankét is (www.geomates.eu), és amelyet hazai és külföldi kutatók részvételével rendeznek meg 2019. május 16. és 18. között Pécsett.

RENDEZVÉNYEK


Humánerőforrás Konferencia 2019
2019. május 21.
A konferencia a munkaerővel kapcsolatos kihívások és az egyén egészsége közötti kapcsolattal foglalkozik. A témák között megjelenik a reziliencia, a sport, a vezetői kompetenciák és a munkahelyi kapcsolatok hatása, valamint ennek a szervezeti kultúrára és a munkáltatói márkára történő hatása is.

Építés hete 2019
2019. május 23.
A Baranya Megyei Kormányhivatal a “Találjuk ki Baranyát! – Építés hete” rendezvénysorozat keretében 2019. május 23-án szakmai konferenciával egybekötött képzési kiállítást szervez.

Német beszállítói és exporttapasztalatok
2019. május 23.
A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis és középvállalkozásokat az ipar helyzetéről és a beszállítói lehetőségekről, továbbá céges jó gyakorlatként (best practice) sikeres hazai, a német piacra is exportáló vállalkozások is bemutatásra kerülnek.

Ismerje meg a Kamarát – Ismerjük meg egymást!
2019. május 28.
Vállalkozását érintő kérdése van? Fejleszteni szeretne? Külföldi partnerkeresésben gondolkodik? Folytatódik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvénysorozata, ahol a regisztrált vállalkozók és azok is, akik vállalkozásuk indítása előtt állnak megismerkedhetnek a Kamaránál igénybe vehető szolgáltatásokkal, feltehetik kérdéseiket, hogy együtt megoldásokat találjunk és megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk.
2019. május 29.
A konferencia témája a helyi kiemelt turisztikai helyek által kínált lehetőségek és a vállalkozások kapcsolódási pontjai a baranyai turizmushoz. Az előadások vállalkozókat, turisztikai szakembereket szólítanak meg. Kiemelt célunk az együttműködések kialakítása, fejlesztése. A konferencia címe jelzi, hogy az együttműködéseket szeretnénk kiterjeszteni a déli határra is.


A digitális kereskedelem jelentősége napjainkban
2019. június 4.
Várjuk Önt félnapos konferenciánkra, hogy megmutassuk, mit és hogyan tegyen, annak érdekében, hogy az online térben is sikeres legyen!

Három Tenger Kezdeményezés Ljubljanában
2019. június 5-6.
A Három tenger kezdeményezés (angol neve, a Three Seas Initiative után TSI-nek rövidítik) fő célja az, hogy több területen – és nemcsak európai, hanem a transzatlanti perspektívából is – megkönnyítse a kooperációt a benne résztvevő államok és azok vállalkozói között.
2019. június 18-20.
A Szerbiába kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.
2019. október 24-26.
Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre a Kulturális Turizmus Európában című konferencia, mint a CHRISTA (Culture and Heritage for Responsible, Innovative and Sustainable Tourism Actions) Interreg Projekt záró rendezvénye.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
A pályázaton hazai és határon túli magyar alkotók – népművészek, kézműves iparművészek; egyéni jelentkezők és alkotóközösségek – maximum 3 olyan alkotással vehetnek részt, amelyek természetes alapanyagokból, kézműves technikával készültek.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas