Hírlevél – 2019. 05. 30.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. május 30.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Enterprise Europe Network ügyfél elégedettség-felmérés
Az Európai Bizottság által létrehozott, a világ több mint 60 országában, így Magyarországon is jelenlévő vállalkozásfejlesztési hálózat idén is kikéri ügyfelei véleményét működésének hatékonyságáról. A felmérés azt a célt szolgálja, hogy fejleszteni tudjuk az ügyfelek igényeit kielégítő szolgáltatások minőségét és hatékonyságát.

 


Mi kell ahhoz, hogy cégünk bekerüljön a térség legjobb munkahelyei közé?
Erre kaptunk válaszokat a “Vonzó munkahely leszünk” című kétnapos képzésen, ahol a különböző szektorból érkező résztvevők interaktív formában oszthatták meg jó gyakorlataikat és együtt gondolkodva keresték a választ a felmerülő problémákra.

Mindent a Japán üzletről és üzletemberekről
Az EU-Japán KKV Központ rendszeresen szervez angol nyelvű ingyenes webináriumokat, melyben a japán piac sajátosságait és abban rejlő lehetőségeket is tisztázzák a szakértők. A soron következő júniusi „képzésekről” folyamatosan adunk tájékoztatást a Kamara honlapján


Fenntartható Európa 2030-ra
Az Európai Bizottság Fenntartható Európa 2030-ra című vitaanyagát mindenképpen érdemes részletesen is megvizsgálni, hogy abban milyen irányokat javasol a Bizottság, mert azok a 2021-2027-es programozási időszak finanszírozási prioritásaira is hatással lesznek.

Hogyan segíthetik a kulturális és kreatív iparágak a turizmus fellendülését?
Erre a kérdésre keresi a választ a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Cult-CreaTE (Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe) projektje. A május 22-i disszeminációs rendezvényen gasztronómiai oldalról közelítettük meg a kérdést és osztották meg tapasztalataikat az előadók a résztvevőkkel. Ebben a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kollégái működtek közre.

Heti jogász 2019. 20 – 21. hét

A munkáltató foglalkoztatási kötelezettsége

RENDEZVÉNYEKZéró emissziós napok 2019
2019. május 30 – június 5.
Lényege, hogy ebben az egy hétben, aki környezetbarát közlekedési eszközt választ (autó helyett tömegközlekedés, gyaloglás, biciklizés, stb), az ezzel keletkezett megtakarítást rövid regisztráció után az erre kialakított weboldalra felvezeti. Ezzel minden résztvevő pontosan nyomon követheti mérőszámokon alapuló saját környezettudatos közlekedését.

A digitális kereskedelem jelentősége napjainkban
2019. június 4.
A kamara és a Modern Vállalkozások Programja szervezésében a Vállalkozz Digitálisan! rendezvénysorozat következő eseményének témája a digitális kereskedelem jelentősége napjainkban.

Nemzetközi konferencia Pécsett a társadalmi vállalkozások új útjairól
2019. június 6.
Izgalmas konferenciával várják azokat, akik valami újat szeretnének megtudni a társadalmi vállalkozásokról! A FairShares modellen 5 ország szakemberei dolgoztak 3 évig egy Erasmus+ projekt keretében, és egyre többen csatlakoznak az egyenlő részvételen és társadalmi/környezeti fenntarthatóságon alapuló modellhez – legutóbb épp Nigériában indítottak FairShares vállalkozást angol szakemberek.

Nemzetközi üzleti lehetőségek Cipruson és Magyarországon
2019. június 6.
A Ciprusi Kereskedelmi és Iparkamara delegációjának magyarországi látogatása alkalmából üzleti fórumot szervez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen a ciprusi szakértők tájékoztatást adnak a ciprusi üzleti környezet jogi hátteréről, az adózás aktualitásairól, a pénzügyi alapok kezelésére vonatkozó előírásokról, valamint a szellemi tulajdon védelmének szabályozásáról.


Külgazdasági Értekezlet 2019
2019. június 26.
Az évente megrendezésre kerülő Külgazdasági Értekezlet keretében június 26-28-án nyílik lehetőség  20 perces one-to-one (B2B) találkozók keretében kapcsolatfelvételre a magyar külgazdasági diplomatákkal.

Üzleti delegáció Kínába – Hongkong, Makaó
2019. szeptember 8-13.
A kiutazó üzleti delegáció célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a vállalkozók közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, a már meglévő üzleti kapcsolatok elmélyítése, valamint részvétel a ,,4th Belt and Road Summit’’ konferencián.

Hozza el Ön is innovációját a Maker Fair-re!
2019. október 18-20.
A Maker Faire Róma ötvözi a tudományt, a sci-fiet, a technológiát, a szórakoztatást és az üzletet, hogy valami teljesen újat teremtsen. Ez egy olyan esemény, amely minden korosztály számára gondoskodik érdekességről. Olyan találmányok jelennek meg, amelyek a mindennapi problémák megoldásához, akár nagyban, akár kicsiben hozzájárulnak.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Design Management Díj
A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a dizájntudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.

“Év Széchenyi Vállalkozása, 2019”
A pályázatot a Gróf Széchenyi Család Alapítvány kezdeményezte. Az Év Széchenyi Vállalkozása Díj egy olyan kitüntetés, mely a nyertes számára kiemelkedő társadalmi és szakmai elismerést jelent.

Megéri pályázni! – Elindult a WORTH harmadik köre
A WORTH Partnership Project elsődleges célja összehozni nemzetközi színtéren a designereket, kreatív ipari szakembereket és a gyártókat új, design vezérelt technológiai újítások létrehozásáért és a kreatív és kulturális iparágak fejlesztéséért és népszerűsítéséért.

Előadás-javaslat benyújtása energia-, víz- és környezeti rendszerek fenntartható fejlesztése témában
Dubrovnik ad otthont 2019. október 1-6. között az energia, víz és környezeti rendszerek fenntartható fejlesztéséről szóló 14. konferenciának. A konferencia fő szervezője a Zágrábi Egyetem, társszervező több európai egyetem és az energia, víz és környezeti rendszerek fenntartható fejlesztésének nemzetközi központja.

Kreatív Európa – kulturális és kreatív ágazati garancia eszköz
Az Európai Bizottság összesen 121 millió eurós pénzügyi eszközt biztosít a Kreatív Európa program keretében pénzügyi közvetítő szervezeteknek. A pénzügyi garancia eszköz célja elősegíteni a kkv-k és egyéb, a kulturális és kreatív szektorban tevékenykedő mikro-, valamint kis- és közepes szervezetek finanszírozáshoz való hozzáférését.

BBI bioalapú iparágak közös pályázati felhívása
Az éves munkaprogramban megfogalmazott fő cél az előző évekhez hasonlóan az új, fenntartható biomassza-alapú értékláncok fejlődésének felgyorsítása a hatékony feldolgozáson keresztül, a bioalapú termékek végfelhasználói elfogadásának és alkalmazásának elősegítése.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas