Hírlevél – 2019. 06. 06.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. június 6.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Baranya Gazdaságának Napja: a megye vállalkozásait ünnepelték
Baranya megye gazdaságának fejlődését szolgáló programokat indított a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, amelyek ugyanúgy megkívánják a térség vállalkozóinak közreműködését, mint az önkormányzatokét, az egyetemét vagy a politikai döntéshozókét. Már most is vannak jó gyakorlatok az együttműködésre, és számos olyan vállalkozás dolgozik a megyében, amely kiváló teljesítményével, innovációs tevékenységével hozzájárul Baranya gazdaságának fejlődéshez.

 


Dél-Dunántúli Gazdaság – Június
Kooperáció és együttműködés; Szakmák a digitális valóságban és a “valódi” valóságban; Időtálló anyagminőségből készülő színkavalkád; Mesterséges intelligencia a tetőcserépgyártásban – megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság júniusi száma. Lapozzon bele!

Határtalan Baranya
Határtalan Baranya címmel tartott idegenforgalmi konferenciát a kamara Siklósi Városi Elnöksége, melyen a Horvát Köztársaság Főkonzulja is részt vett.

Merre tovább Szakképzés?
Figyelmükbe ajánljuk a „Szakképzés 4.0 – A szakképzés és felnőttképzés megújításának középtávú szakmapolitikai stratégiája, a szakképzési rendszer válasza a negyedik ipari forradalom kihívásaira” című kormányzati stratégiát.

“Pályaválasztás Baranya” válasza a Szakképzés 4.0, rá vonatkozó stratégiájára
Mindenhol azt halljuk, hogy a pályaorientációt meg kell újítani. Ami eddig volt azt most “el kell engedni…” Biztos?

E-kereskedelem az EU-ban – úton a globális szabályok felé
A digitális egységes piacon a vállalkozások könnyebben, biztonságosabban és alacsonyabb költségek mellett tudják értékesíteni termékeiket és szolgáltatásaikat az interneten. A kkv-k mindössze 7%-a értékesíti termékeit határokon átívelő jelleggel az EU-ban, ezért az online egységes piac megteremtése elengedhetetlen ahhoz, hogy a kkv-k is jobban részesülhessenek az egységes piac nyújtotta lehetőségekből.


Vállalkozás CSOK-támogatott ingatlanban
Az elmúlt időszakban a családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) megjelenésével kapcsolatban több megkeresés érkezett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához, hogy a CSOK keretében támogatott lakásban/ingatlanban az egyéni vállalkozást, ill. bármilyen vállalkozást be lehet-e jelenteni. Tekintettel arra, hogy ez a téma sokakat érint, az MKIK állásfoglalást kért a Pénzügyminisztériumtól.

Turisztikai információs nap Pécsen
A Magyar Turisztikai Ügynökség és a kamara közös szervezésben tartott turisztikai információs napot május 29-én a pécsi Littke Pezsgőházban, melyet a város polgármestere dr. Páva Zsolt és a kamara főtitkára Rabb Szabolcs nyitott meg. A fő téma a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) és a szálláshelyek idei évben induló, kötelező adatszolgáltatása volt.

Benchmarking az innováció jegyében
A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter májusi 57. Benchmarking ülését a KONTAKT-Elektro Kft.-nél tartotta. A fórumtéma ezúttal a DDGK tagok innovációs ötleteinek a megvitatása volt a Pécsi Tudományegyetem képviselőivel karöltve.

Tájékoztatás 58-as bevallási kötelezettség kapcsán

Heti jogász 2019. 22. hét

Szervezeti kiválóság kérdőív

RENDEZVÉNYEKOrosz interkulturális tréning
2019. június 17.
Az üzleti rendezvény célja, hogy gyakorlatorientált módon betekintést nyújtson az orosz kulturális sajátosságokba, melyek ismerete elengedhetetlenül fontos az üzleti kommunikációban.

Open4Business Nemzetközi Üzletember-találkozó és Konferencia
2019. október 3-4.
Az idei konferencia és B2B találkozók elsősorban az infokommunikációs ágazatra, a nemzetközi projektekre, a klaszter-együttműködésre, a kreatív iparágakra, a női vállalkozókra és a gépiparra összpontosít. A kamara idén többek között az Ír-Magyar Üzleti Szövetség társszervezésében támogatja a kezdeményezést, hiszen térségünkben egyre több vállalat jön létre, nő a tőkebefektetés és szélesedik a nemzetközi piacra lépők köre.


Smart Manufacturing – nemzetközi üzletember-találkozó
2019. november 20-22.
A Smart Manufacturing 2019 (SMM 2019) konferencia és nemzetközi üzletember-találkozó lehetőséget ad arra, hogy személyesen találkozzon a smart manufacturing és az ipar 4.0 területén kiemelkő eredményeket elért vállalati vezetőkkel, kutatókkal és állami szervekkel.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

KKV rezsicsökkentés napelemes rendszerrel
Megjelent a GINOP-4.1.3-19 „Napelemes rendszer telepítésének támogatása mikro-, kis- és középvállalkozásoknak” című felhívás, melynek keretében a KKV-k 1,5 -3 millió Ft-ig pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra.

H2020 Európai Összekapcsolódási Eszköz – várható pályázati kiírás
Július 4-én nyílik a következő pályázati lehetőség az Európai Összekapcsolódási Eszköz telekommunikáció ága alatt.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas