Hírlevél – 2019. 06. 27.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. június 27.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Az életpálya tervezés és a karrier tanácsadás jövője
A norvégiai Tromsøban került megrendezésre 2019. június 17-20. között a 9. nemzetközi karrierfejlesztési szimpózium. A résztvevő szakértők 34 országból érkeztek a rendezvényre. Az országok képviselőin túl olyan nemzetközi szervezetek és intézmények is képviseltették magukat, mint az OECD, az ETF, a CEDEFOP, az Európai Bizottság, vagy az UNESCO.

 


Találjon külföldi üzleti partnert vállalkozásának!
Az ország több pontján és a világ 67 országában elérhető az Enterprise Europe Network hálózat bárki számára hozzáférhető online adatbázisa, mely a nemzetközi üzleti partnerkeresést szolgálja.

Kiemelt helyen az ökológiai és a precíziós gazdálkodás
A Szentlőrinci Gazdanapok 1994-ben nyitotta meg először kapuit. Az eltelt negyedszázad alatt a Dél-Dunántúl legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárává nőtte ki magát, s immár huszonhatodik alkalommal augusztus 2. és 4. között várja a szakmai és nagyközönséget.

Növekszik az EU és régióinak innovációs teljesítménye
Európának javítania kell az innovációs képességét annak érdekében, hogy meg tudja állni a helyét a globális piacokon, valamint hogy meg tudja őrizni az európai életmódot és emelni tudja az európai lakosok életszínvonalát.


Így változtak a kereskedelem útjában álló akadályok
A kereskedelem és a befektetések útjában álló akadályokról szóló legutóbbi jelentés 45 olyan új kereskedelmi akadályt azonosított, amelyeket 2018-ban EU-n kívüli országokban vezettek be, így összesen 425 intézkedés van érvényben 59 országban, ami rekordmennyiségnek számít, és évente több milliárd euróba kerül az uniós vállalkozásoknak.

Automaták bejelentése a NAV-hoz: közeleg a határidő
Már nemcsak az élelmiszer-értékesítést végző automatákat kell a NAV-hoz bekötni, hanem minden automatát, amely pénzért szolgáltatást nyújt; az Art-módosítás által érintett gépeket június 30-ig kell bejelenteni. A mulasztási bírság akár 500 ezer forint is lehet.

Érettségizik a gyermek – változik a családi adókedvezmény és az egészségügyi ellátása

Előzetes értesítés a “komásoknak”

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2019 júliusában

Heti jogász 2019. 23 – 25. hét

Megújuló energiák használata

RENDEZVÉNYEK


Tanítsunk Magyarországért program
2019. június 28.
Pécsett Dr. György László az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára fogja ismertetni a programot a régió vállalkozásainak.

Felelősségteljesen az AI pályázatokban – információs nap új H2020 pályázati lehetőségekről
2019. július 2.
A Millenáris Startup Campuson rendezett esemény előadói között az Európai Bizottság, a Big Data PPP, a hazai MI koalíció képviselőit és számos egyéb szakembert találunk, akik garantálják, hogy az első kézből származó információ és tapasztalat révén valódi értéket kapunk.

Minőségügyi Konferencia – Autóipari résztvevők számára
2019. július 4.
Konferencia a fontos változásokról és újdonságokról az autóipari beszállítókkal szemben támasztott követelményekben.


Magyar–lett üzleti fórum
2019. július 9.
A Lett Kereskedelmi és Iparkamara delegációjának látogatása alkalmából az MKIK magyar-lett üzleti fórumot szervez.

Európai üzleti út az Egyesült Arab Emírségekbe
2019. szeptember 30- október 4.
Az üzletember-találkozóra a Dubai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor. A programban szerepel még a Dubai Expo, a Dubai Multi Commodities Centre (Free Zone) valamint a Dubai Future Accelerators meglátogatása, illetve látogatás a Ras Al Khaimah Emírségbe.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas