Hírlevél – 2019. 07. 04.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. július 4.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Versenynek indult, de “flow” érzés lett! – Egészség-be-fektetés – Innováció, naperőművek, barátságos környezet, támogató közeg – Elsőként tett pincér mestervizsgát. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság júliusi száma.

 


Üzleti partnereinek is Pécsen a helye!
Az Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó alkalmat nyújt meglévő üzleti kapcsolatainak elmélyítésére és újabbak kialakítására; ne szalassza el az esélyt, és mutassa be nemzetközi partnereinek a Baranyában rejlő lehetőségeket, az üzleti élet kiemelt szereplőit  elismert és színvonalas szakmai és kulturális programok keretében.

DesignPécs Hét Kirakatverseny 2019
A DesignPécs Hét idei programsorozata idén a kiállítások, konferenciák, workshopok és divatbemutatók színes programjai mellett a ‘Helyi termék-helyi érték a turizmusban’ valamint ‘Formatervezés és ipar, baranyai dizájnerek a nagyvilágban’ témákban ír ki felhívást. A verseny részeként készülő dekoratív kirakatok és kirakati installációk megtestesítik a DesignPécs  céljait, Pécset és a régióban tevékenykedő kreatív ipari szereplőket bemutatva.

21 Tárgyalás, 17 ország 1 nap alatt – KKV export támogatás érdekében
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2019. június 26-án részt vett a Külgazdasági és Külügyminisztérium éves Külgazdasági Értekezletén. A kamara 21 direkt tárgyalást bonyolított le a helyi vállalkozók exporttevékenységének előmozdításának céljából a következő 17 ország külgazdasági attaséjával: Ausztria, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Németország, Korea, Nigéria; Norvégia, Dánia, Írország, Kína, Izrael, USA; Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Ukrajna és Oroszország.


Tanítsunk Magyarországért – Mentorprogram kezdődik Baranyában
A magyarországi kistelepüléseken élő 13-14 éves fiatalok számára a sikeres továbbtanulás és elhelyezkedés érdekében hamarosan mentorprogram indul hazánk négy megyéjében, így Baranyában is.

Pályaválasztási tábor – középpontban az „élmény”
Idén már harmadik alkalommal rendeztük meg a „Fedezd fel Önmagad! kamarai pályaválasztási tábort”. 5 nap, 10 fantasztikus élmény, 1 napló.

„A szántóföldtől az asztalig” a hazai élelmiszereket állítják a Szentlőrinci Gazdanapok középpontjába
Augusztus első hétvégéjén rendezi meg a Szentlőrinci Gazdanapokat a Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK). A 26. szakvásár a legújabb gépeknek, termeléstechnológiáknak, fejlesztéseknek, gazdasági állatkiállításnak és számos, a közönséget vonzó szakmai és szórakoztató programnak is teret ad, középpontban a hazai élelmiszertermékekkel. Idén Székelyföld lesz a rendezvény díszvendége.

Ingyenes Autóbuszvezető és Tehergépkocsi-vezető képzések indulnak Pécsett

A szabadság megszakítása és annak következményei

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2019 júliusában

Ne felejtsen el bejelentkezni, ha agrártámogatásra jogosult ügyfele van!

Az Európai Unió Tanácsának finn elnöksége

RENDEZVÉNYEK


Gamesmatch – kiállítás és üzletember-találkozó a játékiparban
2019. augusztus 20-22.
A rendezvény lehetőséget kínál szakmai kapcsolatok szélesítésére, határon átnyúló kapcsolatok létrehozására, nemzetközi szintű projektek bemutatására, megvitatására és fejlesztésére, a legfrissebb hírek és trendek megismerésére a játékiparban.


Open4Business Nemzetközi Üzletember-találkozó és Konferencia
2019. október 3-4.
Az idei konferencia és B2B találkozók elsősorban az infokommunikációs ágazatra, a nemzetközi projektekre, a klaszter-együttműködésre, a kreatív iparágakra, a női vállalkozókra és a gépiparra összpontosít. A kamara idén többek között az Ír-Magyar Üzleti Szövetség társszervezésében támogatja a kezdeményezést, hiszen térségünkben egyre több vállalat jön létre, nő a tőkebefektetés és szélesedik a nemzetközi piacra lépők köre.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas