Hírlevél – 2019. 07. 18.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. július 18.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A Pécsi Ipari Park és környéke számos vállalkozásnak biztosít helyszínt, több ezer munkavállalóval. A kamara elkötelezett a Baranya megyei vállalkozások érdekeinek képviselésében, igényeik, kéréseik meghallgatásában és segítésében, ezért szeretnénk erre a problémára megoldást találni és elérni, hogy a távolsági buszok gyakrabban, a műszakokhoz igazodva járjanak ki az Ipari Parkba.

 

A “Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Pécs Város térségében, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt keretében a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának szerződése alapján 2019.07.01-én 10 db vadonatúj Seres felépítménnyel ellátott kukásautót adtak át a Biokom Kft. telephelyén.
A júniusi ülést követően a tagok úgy érezték, hogy nyár ide vagy oda az IT-s pályaorientációs feladatok egyeztetése nem várhat. A találkozó célja az volt, hogy ötleteket gyűjtsenek, milyen módszertanok lennének a leghatásosabbak a fiatalok érdeklődésének felkeltésére az IT-s szakmák iránt.
A 16 nagy nemzeti és transznacionális kamarai szövetséget – köztük az Eurochambres-t –összefogó ún. Global ChamberPlatform (GCP) április és június között elkészítette 2019-esfelmérését a globális gazdaságról. A felmérés a növekedési kilátásokat és kihívásokat, a nemzetközi kereskedelemben tapasztalható feszültségeket, az éghajlatváltozást, a pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkaerő-kereslet és – kínálat ill. a képzettség területén jelentkező eltéréseket vizsgálta.

Augusztus első hétvégéjén rendezi meg a Szentlőrinci Gazdanapokat a Baranya Megyei Vállalkozói Központ (BMVK). A 26. szakvásár a legújabb gépeknek, termeléstechnológiáknak, fejlesztéseknek, gazdasági állatkiállításnak és számos, a közönséget vonzó szakmai és szórakoztató programnak is teret ad, középpontban a hazai élelmiszertermékekkel.
A Horizon Europe program tervezése kapcsán indítottak egy nyilvános konzultációt, amiben a fejlesztési célterületekre vonatkozóan várnak visszajelzéseket.
A hagyományoknak megfelelően idén ismét kiosztásra kerültek a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter ösztöndíjai.

RENDEZVÉNYEK

2019. szeptember 19-20.
A rendezvény Kárpátalja megye legnagyobb és legjelentősebb turisztikai szakkiállítása és vásárra, melynek célja a Kárpátok eurorégió idegenforgalmi fejlesztése, beruházási és innovációs projekt lehetőségek bemutatása a turizmus területén, a nagyközönség ukrán és külföldi turisztikai termékekkel való megismertetése, valamint szakmai tapasztalatcsere a résztvevő kiállítókkal.

2019. október 18-19.
A Pordenone-Udine Kereskedelmi és Iparkamara, az Enterprise Europe Network és a Pordenone-Udine Fiatal Vállalkozók Bizottsága nemzetközi üzletember-találkozót szervez a “Business meets future” rendezvény keretein belül.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
2019. július 12-én elérhetővé tették a KFI pályázat kitöltő felületét az EPTK felületen.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas