Hírlevél – 2019. 09. 05.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. szeptember 5.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Elismerésben részesült az RG-Net Kft. projektfejlesztés kategóriában az ITBUSINESS AWARD-on egy olyan MI-alapú rendszer bemutatásával, amely a selejtek kiszűrésére alkalmas a tetőcserép-gyártásban.

 

A munkavállalók képzésének támogatására kiírt GINOP-6.1.5 és GINOP-6.1.6 pályázati felhívások több ponton módosultak.
A város önkormányzata adott otthont, annak a szakmai fórumnak, melynek témája a Mohácson megvalósuló konténer és darabáru kikötő. A rendezvényen a kamara megyei és helyi képviselői is részt vettek.

Tíz év után először 8,5 százalékkal több diák kezdte meg tanulmányait szakgimnáziumban, mint általános gimnáziumban tavaly, ez is jelzi, hogy a szakképzésé a jövő – mondta az innovációs és technológiai miniszter az országos szakképzési tanévnyitón szombaton Nyíregyházán.
A hálózat az idén kezdődő következő intézményi ciklust új esélynek tartja a KKV szakpolitika megerősítésére. Megfogalmazták, mit várnak az új törvényhozási ciklusban az új Bizottságtól annak érdekében, hogy javuljon a KKV-kat támogató üzleti környezet és ténylegesen érvényesüljön a „Gondolkozz először kicsiben!” elv.

RENDEZVÉNYEK

2019. szeptember 12.
Folytatódik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvénysorozata, ahol a regisztrált vállalkozók és azok is, akik vállalkozásuk indítása előtt állnak megismerkedhetnek a Kamaránál igénybe vehető szolgáltatásokkal, feltehetik kérdéseiket, hogy együtt megoldásokat találjunk és megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk.

2019. november 26.
Ismerjen meg új ügyfeleket és kooperációs partnereket B2B találkozók keretében és tájékozódjon első kézből a szakma legújabb trendjeiről és üzleti lehetőségeiről!
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Az Art is Business Díj azokat a felelősen gondolkodó vállalkozásokat és mecénásokat hivatott elismerni, akik nyitott és befogadó szellemiséggel, tudatos választás útján lépnek kapcsolatba a művészeti élet képviselőivel és projektjeivel, majd közös gondolkodás útján alakítanak ki működő konstrukciókat a közös jó érdekében.

Minőség-Innováció 2019
Magyarország 2013-ban kapcsolódott be az évente megrendezett “Minőség-Innováció” pályázatba, amely az innovációs teljesítmények nemzetközi megmérettetésére ad lehetőséget, elsődlegesen a vevői-fogyasztói igények szempontjait állítva fókuszba.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas