Hírlevél – 2019. 10. 10.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. október 10.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Iparkodjunk! Kooperációs és együttműködési fórumok – Megismerték a világban a fekedi stifoldert – Szakács csak az legyen, aki szereti a konyhát – Védelem az adathalászok ellen. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság októberi száma. Lapozzon bele!

 


Szellemi tulajdonjog védelem Kínában
A kkv-knak jó tudni, hogy Kínában különféle típusú szellemi tulajdonjog létezik az immateriális javak védelme érdekében.

Védelem az adathalászok ellen
Mint minden levelezéssel kapcsolatos problémára, az adathalászatra is léteznek megelőző és utólagos megoldások, melyek segítségével nem csak a fájdalomtól kímélhetjük meg magunkat, de tovább növelhetjük üzleti levelezésünk hatékonyságát is.


Nemzetközi partnertalálkozó lesz Horvátországban
A kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 azonosítószámú REFREsh rövid nevű pályázat nemzetközi találkozójára kerül sor Lokve városában, Horvátországban most ősszel, október hónap során.

Helyi értékeink
A városnapi rendezvényen került sor a Szigetvári Helyi Értéktárba felvett értékek elismerésének ünnepélyes átadására. Az Agrár- és élelmiszer-gazdaság kategóriába került felvételre kamarai tagunk, a TRUST Hungary Zrt. által gyártott barrique hordó termék.

Heti jogász 2019. 38 – 39. hét

Konjuktúra felmérés!

RENDEZVÉNYEK


Innovatív vállalkozások szellemitulajdon-védelme képzés – KamarAAkadémia
2019. október 21.
Mikor van biztonságban az ötletünk? Hogyan igazodjunk el a szellemi tulajdonjogi lehetőségek tengerében? Mikor és milyen szerződésre van szükségünk ahhoz, hogy cégünk fejlesztései jogtiszták legyenek? Ilyen kérdésekre ad választ dr. Liber Noémi képzése.

“Atipikus munkavégzés a munka- és a magánélet egyensúlyáért”
2019. október 25.
A munkaadóknak szóló atipikus foglalkoztatási workshopon a résztvevők új foglalkoztatási trendek megismerésén és a bennük rejlő lehetőségeken túl az alkalmazásukhoz szükséges szabályozásokról is többet tudhatnak meg, valamint kézhez kapják a “Munkáltatói kézikönyv az atipikus foglalkoztatásról” c. kiadványt és ingyenes munkajogi tanácsadáson is részt vehetnek!


AGTEDU 2019 – Young Spirit
2019. november 13.
Tavaly öt megyei kamara összefogva indított „Young Spirit” címmel egy olyan – pécsi indíttatású – kezdeményezést, amely a fiatal, tettre kész kutatókat és az innovatív cégeket összeköti, köztük innovatív termékek, szolgáltatások létrejöttét célzó együttműködések kialakulását segíti.

EU FashionMatch 9.0 – Modefabrik
2020. január 20-21.
A Modefabriek – a divatiparban – újításaival és jellegzetes programjaival lett a vezető B2B kiállítás a Benelux régió területén. Erre a rendezvényre a divatszakma több mint 19000 képviselője látogat el egész Európa, Németalföld és a tengerentúli területekről is, ahol a standokon több mint 500 márka/védjegy kerül bemutatásra.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Külpiaci mentorált felhívás
Az Országos Vállalkozói Mentorprogram kiemelt projekt keretében a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara felhívást hirdet a Magyarországon működő kezdő exportőr, illetve az export tevékenységüket növelni kívánó mikro-, kis- és középvállalkozások számára (a továbbiakban: kkv-k), üzletfejlesztésük támogatását célzó vállalkozói mentorprogramban külpiaci mentoráltként való részvételre. A pályázatok beadására 2019. szeptember 9-től október 31-ig van lehetőség.

Legyen tudatos beszállító a SERES Gépipari Kft oldalán!
Országos vállalkozásfejlesztő programunkban mentorként bemutatkozik a Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas