Hírlevél – 2019. 10. 17.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. október 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Open4Business – Aktív vállalkozások, valós eredmények
Az Open4Business történetének legnagyobb résztvevőszámú nemzetközi üzletember találkozóját rendezte meg október első hetében a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózattal karöltve.

 


Figyelem! Régi átverés új névvel
Heti jogász – Mint arról korábban már írtunk, több vállalkozás is megkereste kamaránkat azzal, hogy valós Európai Uniós rendeletre hivatkozva adatszolgáltatásra szólította fel őket egy német cég. Ha a vállalkozás visszaküldte az adatait és aláírta a levelet, valójában szerződést kötött a European Business Number EBN, DAD GmbH hamburgi székhelyű vállalkozással.

A munkavállalóba való befektetés megtérül
…hangzott el a végső megállapítás a GINOP-6.1.7 „Munkahelyi képzések támogatása” szakmai támogató program októberi pécsi információs napján, ahol szakértők és cégvezetők bevonásával elemeztük a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, és kerestük a munkaerőmegtartás, munkahelyi képzések témakörökben felmerülő kérdésekre adható válaszokat.

Szabadalom védelme Délkelet-Ázsiában
Hogyan lehet megvédeni a szellemi tulajdonokat Délkelet-Ázsiában folytatott üzleti tevékenység során?


Fejlessze képzőhelyét
Minden gyakorlati képzéssel foglalkozó vállalkozás 2020. január 12-én beruházási csökkentő tételt érvényesíthet a 2019. évben aktivált eszközbeszerzésre, beruházásra, ami szorosan a gyakorlati oktatáshoz kötődik.

KreActivity – kreatív szakmák egy helyen
„Végre, már hiányoltam az ilyen rendezvényt” mondta az egyik kísérő pedagógus, amikor belépett az ajtón. Gépipar, műszaki pálya, járműipar. A pályaorientációs rendezvények nagy része ilyen témájú, de ott van sok gyermek, akit a kreatív ipar, a szépségipar, a művészetek érdekelnek. Nekik hoztuk létre a KreActivity-t.

Uniós támogatás innováció közbeszerzéséhez

Eurochambres állásfoglalása körforgásos gazdaságról

Elállás a munkaszerződéstől

Konjuktúra felmérés!

RENDEZVÉNYEK


Innovatív vállalkozások szellemitulajdon-védelme képzés – KamarAAkadémia
2019. október 21.
Mikor van biztonságban az ötletünk? Hogyan igazodjunk el a szellemi tulajdonjogi lehetőségek tengerében? Mikor és milyen szerződésre van szükségünk ahhoz, hogy cégünk fejlesztései jogtiszták legyenek? Ilyen kérdésekre ad választ dr. Liber Noémi képzése.

Ipari konferencia az Egyesült Királyság határain végrehajtandó intézkedésekről a BREXIT után
2019. október 24.
A Brit Nagykövetség szervezésében 2019. október 24-én a Novotel Budapest Danube Hotelben kerül megrendezésre a BREXIT utáni teendőkről szóló konferencia Industry Conference on measures at UK borders after BREXIT címen.

MI megoldások a gyártási folyamatokban
2019. november 5.
Az Osztrák Kutatás-fejlesztési Ügynökség (FFG) és Enterprise Europe Network társszervezésében nemzetközi üzletember találkozót rendeznek Bécsben, bemutatva a legújabb technológiákat, trendeket, lehetőséget adva együttműködések, közös projektek kialakítására és üzleti partnerkeresésre.


A pályázatok utolsó nagy rohama
2019. november 7.
A források megszerzésének feltételeiről első kézből, személyes konzultációs lehetőséggel mindent megtudhat Pécsett, a Pénz, de honnan? roadshow Dél-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak rendezendő konferenciáján.

Lego Serious Play workshop
2019. november 12.
A kamara Humán klubjának következő workshopján a résztvevők Hlavay Richárd tréner, Lego Serious Play facilitátor – a Bricks Magic Kft. alapítója – segítségével ismerkedhetnek meg a módszerrel.

Free Software Konferencia és Nemzetközi Üzletember Találkozó 2019
2019. november 15.
Az Enterprise Europe Network szervezésében nemzetközi üzletember találkozó az SFCon társrendezvényeként valósul meg, aminek a köponti témája a szabad szoftverek és azok használata minél nagyobb innovációs potenciál kiaknázásában és a vállalkozások versenyképességének növelésében.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Kísérleti „élő laboratórium” – kutatóhely megnyitása
AJRC (Joint Research Centre –Közös Kutatóközpont), az Európai Bizottság tudományos szolgálata, pályázatot hirdet két kutatóhelyén (Ispra-Olaszország és Petten -Hollandia) okos város megoldások élő környezetben való közös kifejlesztésére és tesztelésére.

Ki a leginnovatívabb gyártó és hol a legmagasabb a munkavállalói elégedettség?
Az Év Gyára versenyre idén ötödik alkalommal nyújthatják be nevezésüket a magyarországi gyártó üzemmel rendelkező vállalatok 9 kategóriában, ahol összetett szempontrendszer alapján választják ki az év gyártó vállalatát, és a meghirdetett kategóriák győzteseit.

Szakképzési Díj 2020
Kiemelkedő projektje, kezdeményezése van, mely jelentős mértékben és példamutató módon segíti elő a gyakorlatorientált duális szakképzést Magyarországon? Legyen Ön 2020 nyertese!

Ne maradjon le vállalkozása a fejlődés útján!
Csatlakozzon a beszállítói alprogramba a Lafarge Cement Magyarország Kft. oldalán!
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas