Hírlevél – 2019. 11. 14.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. november 14.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Legoval tanulni, megérteni, kommunikálni…
Az érdeklődők a kamara Humán klubjának legutóbbi rendezvényén egy olyan módszerrel ismerkedhettek meg, mellyel könnyebb a kommunikáció, a megértés, a problémamegoldás.

 


Képzésekkel a vállalkozásokért
KamarAAkadémia elnevezésű képzéssorozatunk 2017 őszén indult, mely a megyében és a dél-dunántúli régióban működő KKV-k versenyképességének javítása, valamint a működésük és fejlődésük támogatásához szükséges elméleti és gyakorlati tudás, ismeretek, naprakész információk biztosítása érdekében jött létre.

Superbrands Business díjat nyert a LaFarge Cement Mo. Kft.
Superbrands díjat nyerhet el az a márka, amely a saját területén kitűnő hírnevet szerzett, és a hozzá kapcsolt értékek olyan érzelmi és/vagy kézzelfogható előnyöket nyújtanak, amelyet a fogyasztók elismernek és elvárnak.

Felnőttképzési workshop a kamarában
Kamaránk november 6-án a jelenleg zajló szakképzési és felnőttképzési területet érintő változások kapcsán meghívta a Baranya megyei székhellyel rendelkező felnőttképző cégek képviselőit egy egyeztetésre, szakmai beszélgetésre.

Merre tovább? Hovatovább?
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában, az iskola, az Oktatási Hivatal és a kamara szervezésében „Hovatovább” elnevezéssel a középiskolás diákok számára meghirdetett pályaorientációs kiállítás és szakmai tájékoztató nap.


Henkel gyárlátogatáson vett részt a Munkavédelmi klub
November hónap elején a klub tagjai a Henkel Magyarország Kft. környei gyárába látogattak el, hogy a helyi munkavédelmi programot, valamint a kültéri zuhanásbiztonsági pályát megismerhessék.

Kreativitás fejlesztése tanfolyam oktatók részére
A képzők képzése program célja, hogy a felsőoktatási oktatókat és vállalati szakembereket felkészítse a kreativitás és rugalmas gondolkodás felismerésére, mérésére és fejlesztésére.

ENRICH in the USA, Brazil & China – kutatási és innovációs központok és HUB-ok európai hálózata
Az Európai Bizottság által a Horizont 2020 program keretében támogatott hálózat az európai kutatási, technológiai és üzleti szervezetek számára kínál kapcsolódási lehetőséget három globális innovációs piaccal: Brazília, Kína és az Egyesült Államok.

Mobiltelefonnal a csimpánzokért és a gorillákért

Csökkennek a járulékok

Harmadik negyedévben is tovább csökkent az építőipari cégalapítások száma

Nincs már több szabadsága a dolgozónak, így kaphat

Tolnai Kert: Új családi házas lakópark épül Pécsett

RENDEZVÉNYEK


Körforgásos megoldások, innováció
2019. november 18.
A rendezvény célja, hogy olyan megoldásokat mutassanak be és ajánljanak a kis- és középvállalkozások számára, melyek segítenek az új kihívásokat jelentő körforgásos gazdasági modellek fenntarthatóságának tervezésében.

Incoterms 2020 képzés
2019. november 21.
Az International Chamber of Commerce (ICC) aktualizált nemzetközi kereskedelmi szokványgyűjteményének, az Incoterms® 2020 megjelenése alkalmából szervezett képzés célja az új nemzetközi kereskedelmi szokványok bemutatása, a nemzetközi kereskedelemben 2020. január 1-jétől várható változások, a megszűnő vagy módosuló, illetve az új fuvarparitások ismertetése.

Területi Innovációs Platformok – Pécs
2019. november 22.
Az NKFIH olyan új találkozási pontokat kíván létrehozni a Területi Innovációs Platformok programsorozat keretében, amely új szemlélettel segíti elő az információáramlást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést a szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek között.


InfoInvent 2019 – Moldova
2019. november 23.
A rendezvény fókuszában a kreativitás; befektetés ösztönzés az innovációba és technológia-transzferbe; új találmányok, technológiák és anyagok közös megvalósítása és előállítása; és nemzetközi műszaki-tudományos együttműködések elősegítése állnak.

ADÓFÓRUM a 2020. évi adóváltozásokról
2019. november 28.
Kamaránk a 2020. évi adóváltozásokról 2 napos Adófórumot szervez a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében.

Knowledge To Money Club
2019. november 28.
A Knowledge To Money Club alkalmakon valós vállalati innovációs projekteket elemeznek a H2020 szerződött szakértői (coach-ok, bírálók, pályázatírók, KAM-ok….) és tőkebefektetők.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Vállalkozz tudatosan!
Még 2 hétig nyitott vállalkozásfejlesztő mentorprogramunk! Ne hagyja ki ezt a remek, térítésmentes lehetőséget!

Pályázatírási technikák a Horizont 2020 programban – Rendezvény
Az NKFI Hivatal 2 napos, angol nyelvű, interaktív és gyakorlatorientált pályázatírási tréninget szervez elsősorban olyan potenciális pályázók részére, akik pályázatot szeretnének benyújtani a Horizont 2020 program valamely 2020-as felhívására.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas