Hírlevél – 2019. 11. 21.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2019. november 21.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Idén harmadik alkalommal szervezte meg a kamara IT Bizottsága azt a pályaorientációs előadás-sorozatot, melynek célja, hogy a fiataloknak bemutassa az informatikai szakmák szépségeit. A nagy érdeklődés miatt a terem kicsinek bizonyult.

 

Több vállalkozás is felkereste a napokban a kamara mohácsi ügyfélszolgálatát, akik a helyi kormányablakban kapott határozat alapján adatmódosítást mulasztottak el bejelenteni. Az építőipari kivitelezői tevékenységet folytató vállalkozásoknak ezt két nyilvántartásban is meg kell tenniük, amennyiben ezt hosszabb időn keresztül elmulasztják bírságra, további szankciókra számíthatnak.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara három stakeholderrel utazott: Maróti-Medvey Judit (Kreatív Ipari Klaszter), Salamon Péter (Pécs Turizmus Egyesület) és Melegh Andrea (Vonalszervíz Kft.). A Cult-CreaTE projektmenedzsere jó gyakorlatként Melegh Andrea selyemfestő fejlődését mutatta be.

Sikeresen lezajlott a Baranya Megyei Kormányhivatal immár hagyományos pályaválasztási rendezvénye Szigetváron, a Kamara standján nagy érdeklődéssel fogadták a diákok a 3D VR-szemüveget.
Az Európai Bizottság 2013-ban elfogadta az Uniós városi mobilitási csomagot, melyet a városokkal, a tagállamokkal és az érdekelt felekkel közösen 2014 óta hajtanak végre.  Jelenleg zajlik ennek a megvalósításnak az átfogó értékelése, melynek részeként a Bizottság nyilvános konzultáció keretében kéri a vállalkozásokat és lakosokat, hogy mondják el az ezzel kapcsolatos véleményüket.

RENDEZVÉNYEK

2019. november 22.
Az NKFIH olyan új találkozási pontokat kíván létrehozni a Területi Innovációs Platformok programsorozat keretében, amely új szemlélettel segíti elő az információáramlást, a tudástranszfert, valamint az együttműködést és a szakmai kapcsolatépítést a szakpolitikusok, felsőoktatási és kutató intézmények, vállalkozások és szakmai szervezetek között.
2019. november 28.
Kamaránk a 2020. évi adóváltozásokról 2 napos Adófórumot szervez a Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay termében.
2019. november 27.
A kamara Siklós Városi Elnöksége tájékoztató rendezvényt szervez, melyen az NTAK adatszolgáltatással érintettek minden információt megkaphatnak, hogy a kötelező regisztráció és az azt követő adatszolgáltatás akadály nélkül megtörténhessen a felületen.

Jövőbeli kihívások – Demola workshop
2019. november 27.
A PTE és a DEMOLA nyilvános Future Challenges Workshop-ot szervez vállalati partnerei számára. A szervezet nemzetközi szinten tesztelt és igazoltan eredményes innovációs modell programot, eszköztárat kínál az egyetem és az őt körülvevő vállalati ökoszisztéma közötti együttműködés újragondolására.

Exporthatékonyság, sikeres termékek, tagvállalati tapasztalatok a német piacon
2019. november 27.
A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat az exportfejlesztéssel és ipar 4.0 -val kapcsolatos aktuális és jövőbeni pályázati lehetőségekről, valamint a német piaci exportlehetőségekről. Továbbá céges jó gyakorlatként sikeres hazai, a német piacra is exportáló vállalkozások osztják meg tapasztalataikat és ismertetik az aktuális beszállítói lehetőségeket cégüknél.

2019. december 1.
A Pécsi Szakképzési Centrum Simonyi Károly Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája idén is megrendezi a regionális fodrász és kozmetikus tanulóversenyt, melyen tehetséges, kreatív fodrász, kozmetikus tanulók, valamint szépészet ágazaton tanuló szakgimnazisták vehetnek részt.

Magyar-szlovén gazdasági fórum és üzletember-találkozó
2019. december 3.
A rendezvény a szlovén piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást: a szlovén üzleti környezetről, céges tapasztalatokról, az együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről.
2019. december 5.
A konferencián a tanulószerződés adminisztrációs vonatkozási mellett a résztvevők megismerhetik a Tanulószerződés 4.0 koncepcióját, valamint a GINOP-5.2.4-19 Gyakornoki program a pályakezdők támogatására című pályázati kiírást, melyre a támogatási kérelmek november 26-tól nyújthatók be.

Egri Kamarai Beszállítói Fórum
2019. december 5.
A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén ősszel is megrendezi a Kamarai Beszállítói Fórumot, ahol a Heves megyei nagyvállalatok mellett francia cégek is keresik jövőbeli üzleti partnereiket – a fémmegmunkálástól a vendéglátással kapcsolatos szolgáltatásokig.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Még lehet jelentkezni beszállítói mentoráltnak az Országos Vállalkozói Mentorprogramban.
Mutassa be marketingtevékenysége eredményeit, s nyerje el azzal a Magyar Marketing Szövetség szakmai elismerését, a “Marketing Diamond” védjegyet!

Megjelent az újabb 2. körös BLIGHT felhívás
Megjelent a Blight konstrukció utolsó felhívása, amelyre a 2019. március 19-i korábbi körben már eredményesen pályázó cégek indulhatnak második körös, kidolgozott projekt javaslataikkal.
Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas