Hírlevél – 2020. 01. 23.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. január 23.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Jól indul az év az immár EZÜST fokozatú Dél-Dunántúli Gépipari Klaszternek
2020 januárjában a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) a korábban elnyert ,,BRONZE Label” minősítés után ezúttal az Európai Klaszter Kiválóság ,,SILVER Label” minősítését kapta meg. A 2011-ben alakult, jelenleg 32 tagvállalatot számláló, ,,Akkreditált Klaszter Címet” többszörösen elnyert Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (DDGK) a régió legnagyobb klasztere, tagvállalatainak mintegy 100 Mrd Ft-os árbevételével és közel 5000 fő munkavállalói létszámával.


A pályaválasztás szereplői
Gyerekek, szülők, vállalkozások, iskolák, pedagógusok. Ők mind részt vesznek a pályaválasztási döntésben. A 2019 évben úgy alakítottuk a pályaorientációs programjainkat, feladatainkat, hogy MINDENKI részt vegyen ebben a feladatban! Méghozzá egyszerre… Nézzük sorban a résztvevőket.

A 2020/21-es tanévben is átadják a DDGK ösztöndíjakat
2020 januárjában ismét, immár 4. alkalommal támogatási megállapodást írt alá a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) a PSZC Zipernowsky Károly Műszaki Szakgimnáziumának Lőrincz Alapítványával és a KSZC Nagyatádi Ady Endre (Szak)Gimnázium és Szakközépiskola Pro Futuro Nagyatád Alapítványával a 2020/21-es tanévre vonatkozóan.

 


Baranyai Virtuális Erőmű Program évindítása
Az energiatudatosság és energiahatékonyság, valamint a helyi zöld energetikai fejlesztések iránti nyitottságot és elkötelezettséget szem előtt tartva 2019-ben lerakták a Baranyai Virtuális Erőmű Program (BAVEP) alapkövét. A BAVEP 2020-as évindítójának fő célja az volt, hogy a Baranyai Virtuális Erőmű Program partnerei, a környezettudatos pécsi munkáltatók, szolgáltatók, egyéb szervezetek részvételével feltérképezzék a jövőbeni regionális együttműködési és továbblépési lehetőségeket.


Heti jogász 2020. 3. hétA vállalkozók adatai automatikusan eljutnak az önkormányzatokhozMennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2020 februárjábanSzja 2020. 2. rész: a négy vagy több gyermekes anyák kedvezménye

RENDEZVÉNYEK

 


Munkáltatói workshop KKV-k részére Szigetváron
2020. január 28.
A Szigetvári Család és KarrierPONT ingyenes munkáltatói workshopot szervez a szigetvári, szentlőrinci és a sellyei járáshoz tartozó KKV-k részére.

Munkavédelmi képviselő képzés februárban
2020. február 19. – február 20.
A jelenlegi munkavédelmi jogállásoknak megfelelő tréning, mely hétköznapi munkavédelmi kérdésekben is teljes körű és átfogó válaszokat nyújt a résztvevőknek.

Vállalkozói készségek fejlesztése program
2020. március 19. – március 24.
A program kimondottan olyan kezdő kutatókat céloz meg, akik fejleszteni szeretnék vállalkozói képességüket. Cél a vállalkozói gondolkodásmód kiszélesítése és a kutatás hatásának fokozása. A tréning olyan kutatásokra irányul, melyek nagy innovációs potenciállal rendelkeznek és célja az USA-ban történő kereskedelem.

 


Középfokú iparjogvédelmi tanfolyam
2020. március 25.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2020. március 25-én.

Nemzetközi üzletember-találkozó fenntartható technológia és ipar témakörben
2020. április 1. – április 3.
Délkelet-európai Nemzetközi Fenntartható Technológiai Intézet (SEEIIST) 2020. április 1-3. között szervez nemzetközi üzletember-találkozót és konferenciát fenntartható technológia és ipar témakörben Szarajevóban.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Exportfejlesztési Pályázati Program

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis- és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas