Hírlevél – 2020. 02. 20.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. február 20.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Kitüntetési Rendje alapján a kamara elnöksége dönt a kamarai díjak kitüntetettjeiről. A kitüntetésekre számos javaslat érkezett a kamarai testületek és tisztségviselők részéről.

Az eljárási ügyintézés határidejének rövidítését szolgálja az elektronikus kapcsolattartás bevezetése. A hagyományos, tértivevényes kézbesítés helyett a jövőben a testület a vállalkozások részére szóló hivatalos küldeményeket (meghallgatásról értesítés, határozatok) elektronikus kapcsolattartás útján, a cégkapu szolgáltatás igénybevételével kézbesíti a testület. A vállalkozásoknak tehát a cégkapu tárhelyüket abból a szempontból is figyelemmel kell kísérni, hogy arra békéltető testületi iratok is érkezhetnek.
A Szakmajegyzéken szereplő szakmák elsajátítására a minőségi oktatás biztosítása érdekében kizárólag iskolai rendszerű oktatásban lesz lehetőség.
Legyen szakmája mestere – Támogatott és önköltséges képzéseket indít a kamara.

 

Mindkét testület februárban tartotta idei első ülését, melyet céglátogatással is egybekötöttek.
A DDGK (menedzsment szerv: PBKIK) 2019. szeptemberi stratégiai ülésén határozat született arról, hogy a klaszteren belül munkacsoportokat fognak felállítani, előre meghatározott új tagi igényeknek megfelelő feladatkörökkel.
Idén a Gép-Ésszel szakmaismereti versenyünk 10 éve alatt az eddigi legmagasabb létszámban jelentkeztek a csapatok. Összesen 51 csapat töltötte ki a 13+1 kérdésből álló szakmaismereti totót. Az eredeti kiírás szerint 15 csapat juthatott volna tovább, de a szoros eredmény miatt 19 csapat került a II. fordulóba.
Milyen kedvezmények vonatkoznak a gyászoló munkavállalókra?

RENDEZVÉNYEK

 

2020. február 25.
A Pécs -Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Szigetvári Család és KarrierPONT projekt keretében, munkáltatói kerekasztal találkozót szervez a szigetvári, szentlőrinci és a sellyei járáshoz tartozó vállalkozások számára. Az rendezvény témái a 2020-as pályázati lehetőségek és források, valamint munkaerő kiválasztás és megtartás- jógyakorlatok bemutatása.
2020. február 28.
Az Afrika-fókuszú nemzetközi kiállítás célja a magyar-afrikai gazdasági, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok erősítése, az afrikai országok és az afrikai érdekeltségű magyar szervezetek bemutatása és népszerűsítése. Az első, 2011-es expó óta 330.000 látogató 29 afrikai országgal és 175 kiállító szervezettel ismerkedett meg.

Nemzetközi üzletember-találkozó Zágrábban
2020. március 26-27.
Zágrábban a LEAP csúcstalálkozó keretében nemzetközi üzletember-találkozót szervez az Enterprise Europe Network 2020. március 26-án. Az esemény fókuszában vállalkozói ismeretekhez, innovációkhoz, digitális technológiához, modern trendekhez és inspirációkhoz kapcsolódó multidiszciplináris témák állnak.

Gépipar, fémfeldolgozás, lézertechnológia – STOM 2020
2020. április 1.
A Kielce-ben tartott STOM vásárok a fémfeldolgozásban használt legújabb technológiák, gépek, eszközök és anyagok bemutatása mellett lehetőséget adnak üzleti tárgyalások lebonyolítására is. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő STOM vásárok alkalmával megismerkedhetnek a világ minden tájáról érkező potenciális partnerekkel, a fém- és gépipar képviseletében.

 

2020. február 27.
A rendezvényen résztvevők az adójogszabályok aktualitásairól, az azokban bekövetkezett 2020. évi változásokról értesülhetnek első kézből a NAV munkatársaitól.

Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására
2020. március 16-17.
Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők. A kiállítás és az üzletember találkozó remek lehetőséget kínál a baranyai élelmiszeripari és vendéglátóipari vállalkozásoknak új üzleti partnerekkel való kapcsolatfelvételre.
2020. március 27.
Nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor az Enterprise Europe Network szervezésében az idén 11. alkalommal megrendezésre kerülő Bud-Gryf & Home Fairs vásár társrendezvényeként.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


Irinyi Terv 2020-ban – 2,5 milliárd forint támogatás

Folytatódik a magyar ipar fejlesztését szolgáló Irinyi Terv végrehajtása, a helyüket a világpiacon megálló új termékek kifejlesztésében és piacra vitelében érdekelt vállalkozások idén első körben 2,5 milliárd forintnyi költségvetési forrásra nyújthatnak be támogatási kérelmet.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas