Hírlevél – 2020. 03. 12.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. március 12.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A vállalkozások kárenyhítési lehetőségeinek felmérése a koronavírus kapcsán
Az elmúlt néhány hétben a koronavírus egyre több országban jelent meg, és jelenleg már Magyarországon is kimutatásra került. Annak érdekében, hogy minél alaposabban felkészülhessen Magyarország Kormánya a várható következményekre, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) összeállított egy kérdőívet, amely keretében szeretné feltérképezni az aktuális gazdasági viszonyokat.


Javaslatok járványügyi helyzet kezelésére cégek számára
Az alábbi rövid tájékoztató a koronavírus járvány kockázatainak minimalizálását célozza. Az alábbi szabályok betartásával a járvány kiterjedésének esélye radikálisan csökkenthető.

Tisztújítás az Építőipari Technológiai Klaszterben
A taggyűlésen az Ágazati Képzőközpont létrehozásának témaköre, valamint a fejlesztési igények, portfóliójának kialakításához kapcsolódó szellemi tulajdonjogi kérdések átbeszélése mellett sor került az elnökség tagjainak újraválasztására is.

 


Ajánlások a koronavírus okozta helyzet kezelésére
A cégeknek jelen helyzetben elengedhetetlen, hogy felkészüljenek a koronavírus okozta üzemviteli szituációk kezelésére és a pánik elkerülésére. Ennek megkönnyítésére a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter jelen (2020.03.12-én készült) nem kötelező érvényű ajánlásokat készítette, melyek megkönnyítik a vállalkozások felkészülését.

Változások a kamarai ügyfélszolgálatban
A koronavírus okozta helyzet miatt a kamarai ügyfélfogadási rendet határozatlan ideig megváltoztatjuk!

Származási Bizonyítvány kitöltése a Brexit után
Fontos változás a származási bizonyítványok kitöltésekor, hogy 2020. február 1-től az Egyesült Királyságot, mint származási országot, Egyesült Királyságként, esetleg Európai Unió / Egyesült Királyságként kell feltüntetni, nem Európai Unióként.


Elmarad a mohácsi szakmabemutató



Elhalasztják az Agykutatás Hetét



KÖZLEMÉNY – SZKTV és OSZTV döntő



Amire érdemes figyelni ellenőrzéskor



Munkajogi kérdések koronavírus esetén

 

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp

 

 

Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Szórakoztató elektronika, szépség-, és egészségipar – üzleti ajánlataink Megnézem >>>

Spanyol kkv gyártót keres olyan molekuláris elemző eszközhöz, amely gyorsabban és költséghatékonyabban működik, mint a jelenlegi genetikai tesztek Megnézem >>>

Montenegrói utazási iroda szolgáltatásainak terjesztésére keres európai partnert Megnézem >>>

Betonjavításban tevékenykedő német KKV az építőiparban tapasztalattal rendelkező alvállalkozókat keres Kelet-Európából Megnézem >>>

Egy holland vállalat okos eszközöket keres a nehéz papírtárolók kezelésére Megnézem >>>

Török terjeszkedési lehetőség web és mobilalkalmazás fejlesztő cégek számára. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

 

 


WOMEX 20

Világexpo, zene- és filmipari kiállítás; Budapest, 2020. október 21.-25.

 


Nyert az Alkalmazott Földtudományi Klaszter pályázata

Az Alkalmazott Földtudományi Klaszter, melynek elnöke, az önkéntes kamarai tag Geochem Kft. ügyvezető igazgatója, Dr. Fedor Ferenc, Cluster Go International pályázati támogatást nyert, EEN partnerkereső szolgáltatás támogatással!

</

 

RENDEZVÉNYEK

 


Lokális marketing – KamarAAkadémia képzése
2020. március 26.
A 21. század embere számára elengedhetetlen az internet ismerete, a vállalkozásoknak pedig az online marketing használata is. A képzés kifejezetten a boltot, üzlethelyiséget, éttermet, szállást, irodát üzemeltető vállalkozás tulajdonosainak szól, és bemutatja a lokális online marketing komplex rendszerét: a Google eszközeitől kezdve, a lokális keresőoptimalizáláson át, a közösségi média eszközrendszeréig.

Ütős vagy hasraütős honlap? – KamarAAkadémia képzése
2020. március 31.
Avagy hogyan építs céltudatosan egy sikeres honlapot 2020-ban! Erről szól március hónapban meghirdetett második KamarAAkadémiás képzésünk.

 


Ingyenes tájékoztató Szigetváron a 2020 július 1-től életbe lépő változásokról
2020. március 18.
Szigetvári, szentlőrinci és a sellyei járásban működő vállalkozások figyelmébe: a július 1-től életbe lépő új TB törvény, az adóváltozások és az adatszolgáltatást érintő változásokról ingyenes tájékoztató napot tart a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Szigetvári Család és KarrierPONT projekt keretében.

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


StartupHER – elindult a jelentkezés a Hiventures start-up programjára

A Hiventures nagyszabású StartupHER programja a női startup vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul, ahol a kiválasztásra került csapatok szakmai támogatás kapnak az ötletük kidolgozásához egy kétnapos bootcamp során, elismert női vállalkozók mentorálásában.

 


“Programozd a Jövőd” gyakornoki program IKT cégek számára

A piacvezető MELÓ-DIÁK diákmunka hálózat egyedülálló lehetőséget biztosít IKT cégek számára, hogy informatikai gyakornokokat vegyenek igénybe kedvezményesen, akár 10%-os önerővel. A “Programozd a Jövőd” projekt gyakornoki programjának lebonyolításáról szóló közbeszerzést a MELÓ-DIÁK nyerte el, így a kedvezményes gyakornokok kizárólag a projekt végrehajtására kiválasztott MELÓ-DIÁK Iskolaszövetkezeteken keresztül vehetők igénybe.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas