Hírlevél – 2020. 03. 20.

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. március 20.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségének ajánlása az önkormányzatok részére
A koronavírus járvány következményei a vendéglátás, a turizmus és a személyi szolgáltatások szektorokat, kiemelten az ágazatban dolgozó KKV-kat szinte azonnal negatívan érintette.


A Széchenyi Kártya Program és a kormányrendelet összefüggései
A Kormányrendelet alapján a 2020. március 18. napján 24 órakor fennálló, azaz ezen időpontig nem lejárt kölcsön-, illetve hitelszerződések vonatkozásában az adós a szerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettsége teljesítésére fizetési haladékot kap. A Kormányrendelet a Széchenyi Kártya Program keretében megkötött valamennyi hitelszerződésre vonatkozik,

Kamarai javaslat képzésekre, tanfolyamokra vonatkozóan
A járványügyi helyzetre tekintettel a már megszervezett tanfolyamok, oktatások lebonyolítását javasoljuk online útra terelni.

Kamarai javaslat a SZÉP-kártya felhasználásának módosítására
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara módosítási javaslatokat küldött el a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának a SZÉP-kártya juttatás rendszerének megváltoztatására.

Az MKIK összegző, azonnali beavatkozást igénylő javaslatai
Az új koronavírus gazdasági hatása megjelenik mind a keresleti, mind a kínálati oldalon. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elsősorban a kínálati oldalon jelentkező válsághelyzet kezelésével kíván foglalkozni.

 


Könnyítés a kiszállítói tevékenységgel kapcsolatosan
A Kormány 48/2020. (III. 19.) Korm. rendelete alapján egyszerűsödik a kiszállítási tevékenység folytatása a vendéglátósok és a napi fogyasztási cikkeket áruló üzletek számára.

A COVID-19 hatása az európai kultúrára és a kreatív iparra
Az Európai Kreatív Ipari Üzleti Hálózat (ECBN ) az európai kultúra és a kreatív iparágak hálózata ezzel a felméréssel szeretné megismerni az ágazatukra gyakorolt lehetséges hatásokat, hogy ajánlásokat fogalmazhassanak meg a döntéshozók számára, amelyek megmenthetik az ágazatot, de legalábbis nagyban hozzásegítik a vállalkozóit a túléléshez.

Rugalmas vállalkozások, segítő vállalkozások
A kialakult helyzetben nagyon fontos a vállalkozások számára a talpon maradáshoz, hogy új megoldásokat, szolgáltatásokat alakítsanak ki. A társadalomnak pedig szüksége van arra, hogy aki megteheti, segítsen.

Életerő diák önkéntességi program
A fiatalok többet akarnak adni! A Meló-Diák nagykorú diákok számára szervezetten, teremt lehetőséget arra, hogy az ország stabilitásának fenntartásában közreműködhessenek!


Pécsi cég a koronavírus járvány megelőzéséhez szükséges maszkot gyártMosható bőrből készült KARMA Pécsi KesztyűJavaslatok a kormány részére a kereskedelemre vonatkozóanA Kormány a gazdaságot érintő döntéseiGyerekfelügyelet, ha a Home Office sem megoldásOtthoni munkavégzés – hogyan készüljön rá a munkáltató és a munkavállaló

 

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp

 

 

Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Ergonomikus alsó végtag protéziseket gyártó orosz cég forgalmazót keres Megnézem >>>

Rozsdamentes acélból, rézből és sárgarézből készült háztartási és konyhai kiegészítőket értékesítő román cég beszállítókat keres az EU-ban és azon kívül, a kereskedelmi és értékesítési szolgáltatásokra vonatkozó megállapodással Megnézem >>>

Egy cseh kkv keres a felhasznált eldobható pelenkák újrahasznosításához ökológiailag hatékony technológiát. Együttműködés módja: kereskedelmi megállapodás műszaki támogatással Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:

 

 


WOMEX 20

Világexpo, zene- és filmipari kiállítás; Budapest, 2020. október 21.-25.

 


Kintlévőség behajtásában segített az EEN

Egy pécsi vállalkozásnak a rendszer segítségével sikerült az évek óta fennálló kintlévőségét behajtania.

</

 

RENDEZVÉNYEK

 


Webinárium sorozat: a kínai piacra lépés lehetőségei
2020. március 23-26.
A Koehler Group webinárium sorozatot hirdet, amely a kínai piacra lépésben segít tájékozódni.

 

 

További rendezvények

PÁLYÁZATOK


A Horizont 2020 felhívásainak meghosszabbítása szükséges

A Horizont 2020 azon felhívásaira, amelyek eredeti határideje 2020. április 15-ig tart, meghosszabbítják a határidőket.

 


A kkv-k számára még nyitott Leader-pályázatok

A Mecsek-Völgység-Hegyhát Leader egyesületnél még találhatóak nyitott pályázatok. Jelenleg két darab hatályos felhívás érhető el.

Korábban megjelent pályázatok

Üzleti partnerközvetítés · Széchenyi kártya · Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak · Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás

Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas