Hírlevél – 2020. 05. 21.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. május 21.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara online fórumot szervez, melyen bemutatásra kerülnek a Széchenyi Kártya Program koronavírus gazdasági hatásait enyhítő legújabb termékek. Kérdezze Ön is Krisán Lászlót, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatóját! A konstrukciókról bővebben .

Két tájékoztató videósorozatot indított a kamara a Pannon TV-vel együttműködve. A KamarAAkadémia Extra videóiban a megye meghatározó szakemberei mutatják meg a lehetőségeket. A KamarAAkadémia Light videóiban szakemberek, pedagógusok tartotanak 25 perces „tanórákat” így segítve az általános és középiskolásokat az otthoni ismeretszerzésben.
Biztonságos körülmények között folytatódhat a szakmai gyakorlat a képzőhelyeken.
Összefoglaló a veszélyhelyzet kapcsán hozott, az adózást érintő kormányrendeletekről és azok hatásáról a helyi adóztatásra.
A 2020. május 15-én megjelent Magyar Közlöny tartalmazza a 207/2020. (V. 15.) kormányrendeletet, mely a védelmi intézkedések 2020. május 18-án hatályba lépő ütemét határozza meg Magyarország területén – Budapest kivételével.

A szakmai szervezetek nyilatkozatai, országos felmérések eredményei alapján kijelenthetjük: a turizmus júniustól újra indul Magyarországon. A verseny viszont idén várhatóan minden eddiginél erősebb lesz. Ezért is ajánljuk figyelmükbe az alábbi lehetőséget, éljenek vele!
A kamara, röviddel az iskolák digitális oktatásra történő átállása után a pályaválasztási kínálatát kibővítette online szolgáltatásokkal. Az egyik legnépszerűbb az osztályfőnöki óra mellett az önismereti tréningfoglalkozás.
Az Európai Bizottság 1,55 milliárd eurós (kb.550 milliárd Ft) magyar támogatási intézkedést hagyott jóvá a koronavírus-járvány miatta magyar gazdaság támogatására. A program két egymást kiegészítő intézkedésből áll, melyeket két különálló intézmény irányít és hajt végre.
Az Európai Bizottság felkérte a schengeni tagállamokat, valamint a schengeni társult országokat, hogy az unió külső határain egy hónappal hosszabbítsák meg a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket. A korlátozás a 30 napos hosszabbítással június 15-ig marad érvényben.

Adóköteles biztosítási díj

EKÁER kockázati biztosíték és útszakasz-mentesítési engedély a veszélyhelyzetben

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol biotechnológiai cég partnereket keres H2020 innovációs pályázati felhíváshoz, amelynek célja molekuláris in vitro diagnosztikai (IVD) készlet kifejlesztése és gyártása. Megnézem >>>


Francia informatikai cég szolgáltatásait kínálja a kulturális örökségek területén: városok felfedezése a régi időkben Megnézem >>>


Szlovák cég szállítói megállapodást kíván megkötni műanyag és alumínium ablakok, fa belső és külső ajtók és egyéb termékek gyártóival, lehetőleg Lengyelországból vagy Magyarországról Megnézem >>>


Egy belga cég vízálló, rothadásálló hálókat beszállító partnereket keres szennyvíztisztító tartályaihoz Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


TechMeeting Smart Mobility
Online, 2020. június 11. A részvétel ingyenes, a jelentkezési határidő 2020. május 26.

RENDEZVÉNYEK

2020. május 27.
Hogyan változnak a munkavállalói képzések? A május 27-én megrendezésre kerülő online konferencia középpontjában a felnőttképzés változásai és a képzési rendszer átalakulásának kérdései állnak.
2020. június 1.
Programozás, szoftverfejlesztés, informatika = tudás, folyamatos fejlődés, jövő.
2020. június 8.
A XI. LIFE Klímapolitikai Tréning: LIFE CLIMA Pályázatírás 2020 című virtuális rendezvény célja a LIFE Éghajlat-politika alprogrammal kapcsolatos naprakész tudás megosztása és kölcsönös tapasztalatcsere virtuális képzés keretében a magyar LIFE közösség valamennyi szereplőjének részvételével.


Mentsetek meg, vállalkozó vagyok – online workshop
2020. május 28.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Szigetvári CsakPONT projekt keretében Mentsetek meg vállalkozó vagyok címmel május 28-án 10:00 órakor újabb online találkozóra hívja azon Baranya megyében működő vállalkozások képviselőit, akik a korlátozások miatt nehézségekbe ütköztek és keresik a megoldásokat, valamint nyitottak a bevált, hazai jó gyakorlatok befogadására.

Lokális marketing – KamarAAkadémia képzése
2020. június 11.
A workshop alatt olyan tudásra tehetsz szert, amely a hétköznapokban segítségedre lehet az online marketing területén.

Technology & Business Cooperation Days 2020
2020. június 13-16.
A 2020-as Hannover Messe lemondása ellenére is megrendezik a műszaki és üzleti együttműködések létrejöttét célzó „Technology & Business Cooperation Days 2020” eseményt.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
Vissza nem térítendő támogatás a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-ára 80 milliárd Ft-os keretösszeggel. A 6 hónapos bértámogatás mellé 3 hónap továbbfoglalkoztatást várnak el a munkáltatóktól.

Magyar Formatervezési Díj 2020 – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS
Az Innovációs és Technológiai Miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) közreműködésével – immár 41. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. A legrangosabb hazai design elismerésre tervezők, gyártók, kereskedők és megrendelők pályázatát egyaránt várja az MFT. Pályázni az elmúlt három évben létrehozott termékekkel, szolgáltatásokkal lehet termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriában.

EIT Digital Challenge 2020 – pályázat
Gyorsan növekedő, digitális technológiai start up vállalkozások jelentkezését várják az EIT Digital 2020. évi zászlóshajó versenyére. Nemzetközi növekedési támogatás a tét.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
A vállalkozásokat folyamatosan igyekszünk tájékoztatni a kialakult gazdasági helyzetről. Kérjük, kövessék a https://pbkik.hu/koronavirus/ weboldalt valamit a kamara Facebook oldalát https://www.facebook.com/pecsikamara/

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse.

Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas