Hírlevél – 2020. 11. 05.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. november 5.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Az IT HUB margójára
Mintegy 5 évvel ezelőtt felismertük, hogy össze kellene hozni az IT kapcsolódású cégeket, és a szélesebben értelmezett innovatív vállalkozásokat, a régiót pedig feltenni az innovációs térképre, mert ebben nem jeleskedünk, annak ellenére, hogy jelentős a tudásbázis. A kamarai ICT bizottság egy dedikált munkacsoportjában együttműködve az Innovációs Bizottsággal kezdtük el kibontakoztatni a gondolatokat. Egy közös platform volt a terv, melyben az egyetem, illetve tudomány, és a gazdaság egy közös fizikai térben helyezkednek el, egy Innovációs Központ, vagy “Baranyai mini szilícium völgy”

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Regisztráljon és tegyen fel ÖN is üzleti ajánlatokat! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Szoftverfejlesztési szolgáltatást keresünk. Megnézem >>>


Napelemes rendszerek telepítése az EU egész területén. Megnézem >>>


Piackutatás, -elemzés, menedzsment szolgáltatások Ukrajnában. Megnézem >>>


Most már csak a vállalkozók aktivitásán múlik – ITT és MOST
Rekord számú üzleti profilt és együttműködési ajánlatot regisztráltak a rendszerben, de csak kevesen éreztek rá arra, hogy mekkora potenciált biztosít ez az online felület a tárgyalások hatékony lebonyolítására utazás és járulékos költségek nélkül. Aki igen, az lassan túl van 15 online tárgyaláson 7 ország képviselőivel.

Mire számíthatnak a vállalkozások a 2021-27-es uniós pályázati időszakban?
Több mint 50 milliárd eurós költségvetéssel indulhat a következő pályázati időszak. Ennek kapcsán egy várhatóan 3 hónapig tartó társadalmi egyeztetés indul..

Modern Gyárak Éjszakája 2020. november 13. – Mutassa be vállalkozását!
Negyedik alkalommal rendezi meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Modern Gyárak Éjszakáját. A járvány helyzetre tekintettel az érdeklődők ezúttal virtuálisan tekinthetnek be a gyárak működésébe 2020. november 13-án. Az eseményhez eddig már több mint 60 vállalkozás csatlakozott.


Felhívás – Országos Vizsgafelügyelői Névjegyzékbe történő jelentkezésre
A szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet értelmében a szakmai vizsga vizsgabizottsága három tagból áll. A vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagját (azaz a vizsgafelügyelőt) a szakmai vizsga helyszíne szerint területileg illetékes gazdasági kamara delegálja.

Elkezdődött az Európai Szakképzési Hét
2020. november 3-án kezdődik és november 9-ig tart az idei Európai Szakképzési Hét. Az Európai Bizottság által meghirdetett esemény célja, hogy vonzóbbá tegyék a korszerű ismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakképzést és felnőttképzést.

ENRICH in BRAZIL – piacra lépés Brazíliában
Az RCISD Regionális Tudásközpont részt vesz az ENRICH in BRAZIL (Centre for Europe-Brazil Business & Innovation Cooperation) H2020 projektben, amely európai kutatókat, start-upokat és innovatív kis- és közép-vállalkozásokat támogat a brazil piacra történő kijutásban. A projekt ingyenes, de regisztrációhoz kötött tréning sorozatra hívja az érdeklődőket a digitális átalakulás témakörében 2020. november folyamán.

In memoriam Somosi László

Pedagógusok tájékoztatója a WorldSkills Hungary Programról

Nyugdíjas munkavállalókra vonatkozó eltérő munkajogi szabályok

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol biotechnológiai vállalat törzseket és bővítési lehetőségeket keres kozmetikai összetevők fermentációval történő előállítására. Megnézem >>>


Francia vállalkozás innovatív orvostechnikai eszközöket tervez, fejleszt és gyárt, mely eszközökhöz keres textil tok vagy táska gyártót. Megnézem >>>


Vízben található fémek azonosítására szolgáló érzékelő hitelesítésére keres partnert egy spanyol cég, műszaki együttműködés keretében. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


MEDICA 2020 – online Healthcare Brokerage Event
A MEDICA Healthcare Brokerage Event, virtuális üzletember találkozóra, 11 nap áll rendelkezésre a tárgyalásokra, a regisztrációs díj 50 EUR, amely eredményes tárgyalás esetén visszajár.

RENDEZVÉNYEK


Nyugat-baranyai családbarát díj átadása
2020. november 11.
A kamara NŐNAP 365 Szigetvári CsakPONT-Nők a családban és a munkahelyen projektje 2020. december 30-án lezárul. A projekt lezárására 2020.november 11-én Szigetváron a Vigadóban ünnepélyes Zárókonferencia keretében kerül sor, ahol bemutatásra kerülnek a projekt eddigi összes elért eredményei, majd a legtöbb eredményt elért vállalkozások díjazásban részesülnek.

HEPA Exportakadémia – Vis maior értelemzése a válságban
2020. november 17.
A HEPA Exportakadémia már jól ismert, havi rendszerességű, exkluzív előadók bevonásával, exportot érintő témákkal megszervezett kapcsolatépítő rendezvénysorozata a HEPA Exportőrök Klubja 2020 novemberében újabb témával jelentkezik.

Okos testvérvárosok és régiók, Bajor-magyar együttműködés a „Smart City megoldások” területén
2020. november 25.
2020. november 25-én az okos megoldások városi lét korszerűsítésében játszott szerepére koncentrálnak Münchenben és online. Az eseménnyel a szervezők elő kívánják segíteni a magyar-bajor testvérvárosi kapcsolatok elmélyítését is. A rendezvényen többek között smart city szolgáltatásokat nyújtó startupok is bemutatkoznak.


Tudnivalók az ukrajnai piacra lépéshez
2020. november 12.
Az ITT&MOST online tájékoztató témája az ukrán piac és üzleti együttműködési, valamint beszállítói lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.

Japán üzleti lehetőségek az élelmiszeriparban
2020. november 19.
Milyen előnyei vannak a hazai vállalkozásoknak a japán élelmiszer-export területén? Milyen értékesítési csatornákat érdemes használni és mire kell figyelnünk az üzleti tárgyalások során? Ezekre és még sok más kérdésre is választ ad az EU-Japan Centre és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló online tájékoztató.

Európai támogatások vállalkozásoknak nemzetközi együttműködéshez
2020. november 26.
Milyen versenyelőnyt nyújt egy iparág kulcsszereplőinek társulása? Hogyan tud az Ön cége kapcsolódni nemzetközi együttműködésekhez? Az online rendezvényen bemutatásra kerülnek azok a lehetőségek, melyek a hazai vállalkozások részére nyílnak meg a BRILLIANT, SMARTENERGY és METABUILDING projektek keretében.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Pályázati felhívás a Zöld Busz Projektiroda minősített elektromos autóbusz töltő-berendezések jegyzékébe történő felvételre
A Zöld Busz Mintaprojekt megvalósításához a Neumann János Nonprofit Kft.-n belül működő Zöld Busz Projektiroda nyílt pályázatot hirdet elektromos autóbuszok töltésére alkalmas berendezések gyártói és forgalmazói számára „Pályázati felhívás a Zöld Busz Projektiroda minősített elektromos autóbusz töltő-berendezések jegyzékébe történő felvételre a Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt vonatkozásában” címen.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas