Hírlevél – 2020. 12. 17.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2020. december 17.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A koronavírus-járvány sem tudta akadályozni a szakemberek képzését Baranyában, sőt a járványügyi előírások betartásával a résztvevők mestervizsgát tettek december elején a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

ITT & MOST – üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Forgalmazó, értékesítő partnert keresünk biomed termékekhez a szlovén piacon.


Fémfeldolgozó-ipari festékek széles köre


E-kereskedelmi dokumentáció elkészítése

Ügyfélszolgálati nyitvatartás év végén
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 2020. december 23. és 2021. január 3. közötti időszakban az ügyfélfogadás a kamara minden irodájában szünetel. Az ügyfélszolgálat teljes körű működését 2020. január 4-én kezdi meg újra.
Áprilisban alkottuk meg a pályaorientációs szabaduló szobás játékunkat, melynek a linkje még a mai napig „járja” az országot. Érdemes volt megalkotni. Az oda vezető út nem volt egyszerű. Könnyű hangvételű írásra számítson az olvasó.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara új kollégát keres Bérszámfejtő ügyintéző munkakörre.

Új, a nagyközönségnek szóló honlapot indított a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala. Az ipmindenkinek.hu honlap célja, hogy a sokak számára ismeretlen területtel, a szellemi tulajdonnal kapcsolatban közérthető, hétköznapi információkat adjon, amelyeket szakértők és vállalkozások segítségével mutat be.
Mint arról már korábban beszámoltunk jövő évtől két új ÖVTJ kód segítheti a szépségtanácsadói OKJ-s (52 815 04) végzettséggel rendelkezőket, hogy egyéni vállalkozóvá válhassanak, de addig kozmetikai típusú vállalkozás kozmetikus végzettséggel indítható csak.
Az EU és a brit kormány között jelenleg is folyamatban vannak a tárgyalások egy 2021. január 1-től hatályba lépő (szabad)kereskedelmi szerződés feltételeiről. Ebből adódóan a magyarországi vállalatoknak továbbra is indokolt folytatniuk a felkészülést valamennyi forgatókönyvre.

Megszűnt a HIPA előlegfeltöltésének kötelezettsége

A koronavírussal kapcsolatos nemzetközi gazdasági hírek 2020.12.14.

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Holland vállalkozás technológiai partnert keres egy orvostechnikai eszköz kifejlesztésére a prodromális Alzheimer-kór nem invazív diagnosztizálására. Megnézem >>>


Izlandi cég étrendkiegészítő termékeinek értékesítéséhez forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


A koszovói utazásszervező kereskedelmi ügynöki megállapodás keretében dolgozna utazási irodákkal. Megnézem >>>

A teljes adatbázis . Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


EU Fashion Match Amsterdam 10.0 – ONLINE!!
2021. január 25. – 26. online, kreatív ipar. A rendezvényen lehetőség nyílik a világ minden részéről csatlakozó – divatiparban aktívan jelenlévő – cégek és potenciális üzleti partnerek megismerésére.

RENDEZVÉNYEK

2021. január 28.
Az Enterprise Europe Network szervezésében ismét nemzetközi online egészségipari konferenciára és partnerkereső rendezvényre kerül sor.


Építőipari nemzetközi üzletember találkozó – Construction 2021
2021. február 23-24.
Az Enterprise Europe Network online építőipari üzletember találkozót szervez, melynek keretében lehetősége nyílik a bolgár, román, szerb, török és magyar vállalkozásoknak, állami intézményeknek, egyesületeknek, klasztereknek, valamint befektetőknek üzleti hálózatuk bővítésre, új ügyfelek felkutatására, új technológiák és termékek bemutatására.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK
A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, 29. alkalommal hirdeti meg a MAGYAR INNOVÁCIÓS NAGYDÍJ pályázatot.

Egyszer használatos műanyagok kiváltását támogató pályázat előminősítése
A kormány célja a zöldgazdasághoz és -iparhoz kapcsolódó vállalkozások technológiaváltását segítő fejlesztések támogatása. A zöld szemléletű hazai cégek 2020.11.30-tól regisztrálhatnak az egyszer használatos és egyéb műanyag termékeket helyettesítő késztermékeket gyártó vállalkozásokat támogató pályázat előminősítésére, amelyben 7 milliárd forint áll rendelkezésre.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas