Hírlevél – 2021. 01. 21.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. január 21.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Indulnak a pályaorientációs szakmaismereti versenyek!
A hagyományokra épülő szakmaismereti versenyeket 2021 tavaszán is megrendezzük, melyekben idén jelentős, izgalmas és rugalmas változásokat hoztunk, hiszen figyelembe vettük a koronavírus teremtette helyzetet.

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Osztrák kereskedelmi ügynök keres magyar termékeket ausztriai értékesítésre. Megnézem >>>


Lengyel villamossági és gumi alkatrész gyártó keres magyar disztribútort. Megnézem >>>


Lengyel export/import kereskedő keres magyar termékeket nemzetközi értékesítésre. Megnézem >>>


Könyvelő munkatársat keresünk
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet Könyvelő munkakör betöltésére.

Probléma validáló kutatás
A Webstar Csoport InnoLab csapata izgalmas szakaszhoz érkezett. A szoftverfejlesztő cég célja, hogy bővítse termékfejlesztési palettáját. Az elmúlt időszakban különböző témákban végzett szekunder elemzések és mélyinterjúk után két problémakört választottak ki validálásra. Mindkettőre készült 1-1 kérdőív, amihez cég- és felsővezetőket, valamint IT product és projekt managereket keresnek.

Ingyenes portál az álláskeresők és az állást kínálók összekapcsolására
A kormány a munkát keresők és a vállalkozások közötti kapcsolatok erősítése érdekében elindította a KarrierM weboldalt.

Bambusszal kevert műanyag termékek a vendéglátásban – vigyázzunk vele!
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (továbbiakban: NÉBIH) felhívást adott ki a bambusz és műanyag alapanyagok együttes használatával előállított termékekkel kapcsolatban közölt az Európai Bizottság közleménye alapján, a bambusz és műanyag alapanyagok együttes használatával előállított termékekről.


MNB konjunktúra felmérés
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. A kérdőív kitöltése 10 percet vesz. Kitöltési határidő: 2021. január 28.

Elektronikus fizetési lehetőség biztosítása 2021. január 1-től
Több vállalkozó jelezte, tévesen azt a tájékoztatást kapta, hogy január 1-vel hatályba lépő elektronikus fizetési kötelezettség biztosítására alkalmas eszközt neki nem kell biztosítania, illetve, hogy ezzel kapcsolatban tájékoztatást vagy felmentést az adott település jegyzője adhat. A helyzet tisztázására az alábbiakban mellékeljük az erre vonatkozó törvényt.

Változás a nagyvállalati regisztrációs díj megfizetésében
Az energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény rendelkezései alapján a nagyvállalatoknak korábban minden évben be kellett fizetniük a nagyvállalati regisztrációs díjat. Ez a jogszabály változással 2021. január 1-től megváltozott, akik korábban befizették a regisztrációs díjat, a jövőben nem terheli őket további fizetési kötelezettség.

Költségtámogatások lehívása Agrár Széchenyi Kártya esetén

Továbbra sem kell turizmusfejlesztési hozzájárulást és idegenforgalmi adót fizetni

Mennyiért számolható el számla nélkül az üzemanyagköltség – 2021 januárjában és februárjában

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Új immunterápiák kifejlesztése COVID19 ellen vírusszerű kiméra részecskék alapján. Megnézem >>>


Dán biotechnológiai start-up forgalmazókat keres kognitív funkciókat támogató egészségmegőrző italok számára. Megnézem >>>


Színházi produkciótervezés területén speciális szoftvercsomagokat kínáló finn cég kereskedelmi ügynököket keres. Megnézem >>>


Automatizált parkolási rendszert építő vállalkozást keres lengyel építőipari cég gyártási megállapodásra. Megnézem >>>


Német vegyipari vállalat olyan digitális dokumentációs eszközt keres, amely segít megfelelni a gépek és eszközök rendszeres ellenőrzésével kapcsolatos jogi követelményeknek. Megnézem >>>


Spanyol szervezet olyan innovatív technológiákat keres, amelyek biztosítják a növényzet túlélését zord éghajlati viszonyok között. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


“Life-on-Chip” személyre szabott orvoslás – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. február 23-25., online, egészségipar

RENDEZVÉNYEK


Meet in Italy for Life Sciences 2021
2021. január 1. – október 1.
Az Enterprise Europe Network pécsi irodája is társszervezője a Meet in Italy for Life Sciences nemzetközi üzletember találkozójának.

Egészségipari konferencia és nemzetközi üzletember találkozó – Health Tech Hub Styria (HTH) – Pitch & Partner 2021’
2021. január 28.
Az Enterprise Europe Network szervezésében ismét nemzetközi online egészségipari konferenciára és partnerkereső rendezvényre kerül sor.

Építőipari nemzetközi üzletember találkozó – Construction 2021
2021. február 23-24.
Az Enterprise Europe Network online építőipari üzletember találkozót szervez, melynek keretében lehetősége nyílik a bolgár, román, szerb, török és magyar vállalkozásoknak, állami intézményeknek, egyesületeknek, klasztereknek, valamint befektetőknek üzleti hálózatuk bővítésre, új ügyfelek felkutatására, új technológiák és termékek bemutatására.


5G és szabadalmak – LESI webinárium
2021. január 27.
Az 5G miért diszruptív technológia? Hogyan növelheti az 5G technológiákat lefedő szellemi tulajdon a beruházásokat és ösztönözheti az innovációt? Ezekre a kérdésekre ad választ a LESI webináriuma.

Szórakozás és játékok – videojáték-fejlesztés belülről
2021. január 28.
Steven Webb, a Sumo Group plc. munkatársa nyújt betekintést a cég üzleti modelljébe, és abba, hogy ebben a dinamikusan fejlődő és változó iparágban a kreatív alkotások milyen szellemi tulajdonjogi kérdéseket vetnek fel.

Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására
2021. március 22-23.
Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.
További rendezvények

PÁLYÁZATOK

Pályázat fémlemez és fémalkatrész anyagtulajdonságok tesztelésére
A FormPlanet projekt keretében európai vállalkozásoknak teremt lehetőséget arra, hogy kipróbálják a projekt keretében kialakított innovatív teszt ágy szolgáltatásait.

Folytatódik a nagysikerű, építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program
Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra.
Korábban megjelent pályázatok
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas