Hírlevél – 2021. 04. 15.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. április 15.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A 2019-es alapítású cégek is igényelhetik a kamatmentes hitelt
Az MFB-hez beérkezett vállalkozói igények alapján április 12-től már a 2019-es alapítású, pozitív üzemi eredményű cégeknek is elérhetővé tette a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt.


Lányok napja 2021-ben is!
A Lányok Napja egy országos STEM (Természettudományok, Technológia, Mérnöki tudományok, Matematika) területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére.

Duális képzés sikere a Matro Kft-ben
Stiftelő gépet és hajtott szerszámtartót tervezett klasztertagunk, a Matro Kft. két duális mérnök hallgatója TDK (TDK-Tudományos Diákköri Konferencia) tanulmányi versenyre, melyből mindkét munkát jól tudják használni a gyár termelési folyamataiban is.


Áprilisra is érvényesek a kedvező szabályok
2021 áprilisában is érvényben maradnak a veszélyeztetett gazdasági ágazatokban működő vállalkozásokra vonatkozó kedvezmények.

Hogyan hatott a koronavírus-járvány az Ön vállalkozására
Vegyen részt Ön is az MKIK GVI 2021. áprilisi konjunktúra kutatásban! A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Gazdaság- és Vállalkozáskutató Nonprofit Kft. (MKIK GVI) 1998 óta évente kétszer felméri a magyar vállalkozások üzleti helyzetét és várakozásait.
A KORLÁTOZÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

PÁLYÁZATOK

GINOP-4.1.4-19 “Megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása”
23,6 milliárddal megemelték a cégek megújuló energiás fejlesztéseit támogató EU-s pályázat keretét, melynek júniusban nyílik a hatodik (utolsó) beadási időszaka.

Magyar Formatervezési Díj 2021 – pályázati felhívás
Az Innovációs és Technológiai Miniszter − a Magyar Formatervezési Tanács közreműködésével − immár 42. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj nyilvános pályázatot. A pályázat célja a kiemelkedő színvonalú formatervezői teljesítmény elismerése.

BRIDGEHEAD – egészségipari pályázat
A pályázat keretében olyan vállalkozásokat keresnek, akik szeretnének európai, vagy akár tengerentúli piacra lépni a termékükkel.

Magyar Kézműves Remek 2021
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kétfordulós pályázatot hirdet a “Magyar Kézműves Remek” elismerő cím elnyerésére.

Mezőgazdasági kisüzemek támogatása – VP2-6.3.1-20
2021. április 20-ig van lehetőség beadni a kérelmeket a mezőgazdasági kisüzemeket támogató pályázati felhívásra, melynek keretében őstermelők, mikrovállalkozásnak és mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók, illetve szociális szövetkezetek pályázhatnak akár 15 000 eurónak megfelelő forintösszegű átalánytámogatásra.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Ügynöki, képviseleti, beszerzési szolgáltatásokat kínálunk Thaiföldön és Kínában. Megnézem >>>


Szállodánk angol nyelven beszélő recepcióst keres teljes munkaidőben. Megnézem >>>


Számítástechnikai eszközök szervizelése és üzemeltetése. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Támogatja az online hitelkérelmezési folyamatot a NAV elektronikus keresetkimutatása

Új kerékpárúttal gazdagodik a Zselic

E-kereskedők figyelmébe!

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egyesült Királyság-beli vállalkozás mikrofolyadékokban jártas szakértő partnert keres diagnosztikai eszközök fejlesztéséhez. Megnézem >>>


Lengyel energiaitalokat – biotermékeket is – gyártó cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnert, valamint ajánlja bérgyártási szolgáltatásait. Megnézem >>>


Finn cégcsoport forgalmazó partnert keres saját fejlesztésű Interaktív zenés – „okos” mesefal forgalmazására. Megnézem >>>


Olasz start-up vegyi szakértelemmel rendelkező partnert keres újrahasznosított szerves anyagokból előállított csempék gyártásának és színezésének optimalizálására. Megnézem >>>


Lettországi egyetemi kutatóintézet újrahasznosított hőre lágyuló polimer alapú kompozit anyagot fejlesztett ki (kötőanyagként). A projekt célja, annak kiderítése, hogy az anyag alkalmas-e sós környezetben (pl.: tengervíz) történő felhasználásra. Megnézem >>>


Román építészeti és formatervezési stúdió keres partnert építészeti tervezésre, terméktervezésre, 3D gyártásra. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


ITT & MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó MAGYAR NYELVEN
2021.01.01 – 07.27, Online, díjmentes regisztráció. Gépipar, turizmus-vendéglátás, könnyűipar, ICT, élelmiszeripar, kreatív ipar.

RENDEZVÉNYEK


Zöld iroda a gyakorlatban
2021. április 20.
A környezetvédelem manapság népszerű téma, a környezettudatos szemlélet már nem csak az otthonunkban, hanem az irodában is megvalósítható.

Médiamix a pandémia idején
2021. április 21.
A pandémia hatására sok minden változott. Homeoffice, online értekezletek és nyaralás a fotelből, de akár a Netflix erősödése is. A médiamix nyilvánvalóan változik ennek hatására, de kérdés, hogy milyen irányban?

Divat- és textilipari beszállítói napok – Fashion Match Supply 2021
2021. április 26-30.
Az online üzletember találkozó és konferencia lehetőséget biztosít a divat- és textilipari ellátási lánc minden szereplőjének a gyártóktól a tervezőkön át a fuvarozó cégekig a legújabb trendek és potenciális partnerek megismerésére.

Ökoindustria 2021 virtuális üzletember találkozó
2021. április 29.
A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség és az EEN magyar irodái társszervezésében kerül megrendezésre az Ökoindustria 2021 virtuális környezetipari szakkiállítás mellé szervezett online B2B esemény.

B2B Software Days 2021
2021. május 10-12.
Az Enterprise Europe Network nemzetközi üzletember találkozót szervez a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő ’Software Days’ keretében.

MURCIA FOOD 2021 – Élelmiszeripari üzletember találkozó
2021. május 17-21.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő MURCIA FOOD online üzletember találkozó résztvevőinek a tárgyalások lebonyolítása mellett lehetősége lesz megismerni az élelmiszer-technológia legújabb eredményeit bemutató előadásokhoz is csatlakoznia.

Get ready for Japan – Üzleti lehetőségek és exportképzés
2021. május 31. – június 11.
Az EU Japan-Centre kéthetes online képzést és üzleti partnertalálkozót szervez, ahol a vállalkozások első kézből ismerhetik meg a japán üzleti környezet és kultúra sajátosságait online workshopok, céglátogatások és előadások során.

Textile Connect 2021 – nemzetközi üzletember találkozó
2021. június 1-4.
Idén is megrendezésre kerül online formában a svéd Enterprise Europe Network iroda szervezésében a textilipar egyik legnagyobb nemzetközi üzletember találkozója.

B2Moto – Nemzetközi autóipari üzletember találkozó
2021. június 9.
Az Enterprise Europe Network szervezésében zajló online nemzetközi üzletember találkozóra várnak minden az autóiparban és kapcsolódó ágazatokban tevékenykedő gyártót, szolgáltatót, kutatóintézetet és szakembert!

Élelmiszeripari megoldások a 21. században – Food Technology 2021
2021. június 16-17.
Az ONLINE rendezvény keretében az élelmiszeripari vállalkozások képviselői, szakemberei teljes körű áttekintést kapnak a technológiai újításokról, potenciális piacokról és üzleti tárgyalásokat folytathatnak a számukra ígéretesnek tűnő résztvevőkkel.


Bajor-magyar online fenntarthatósági fórum és üzletember találkozó
2021. április 20.
Az online rendezvényén a résztvevők az üzleti tárgyalások folytatása mellett megismerhetik a hazai és a bajor fenntarthatósági és klímavédelmi stratégiákat, trendeket, valamint a Planet Budapest 2021 Sustainability Expo idei felépítését.

INNOFORM®2021 – Nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. április 21.
A hazai szerszám- és feldolgozóipar képviselőit is várják az idei online INNOFORM® Kiállítás társrendezvényeként megrendezésre kerülő nemzetközi üzletember találkozóra.

Szellemi tulajdon Kínában – 10 aranyszabály
2021. április 28.
A webinárium áttekintést nyújt a szellemi tulajdonjog legfontosabb szempontjairól a kínai piac iránt érdeklõdõ uniós vállalatok számára, „10 aranyszabályba” strukturálva, amelyet szem előtt kell tartani a kínai üzleti tevékenység során – mindezt Thomas Pattloch IP jogász segítségével.

Üzlet- és kapcsolatépítés a London-Budapest hídon – webinárium
2021. április 30.
A Nagy-Britannia és Magyarország közötti diplomáciai kapcsolat 100. évfordulója alkalmából rendezi meg üzleti fókuszú online eseményét a Startup Campus, melynek célja, hogy a hazai vállalkozásokkal megismertesse a brit vállalkozásfejlesztést, valamint a nemzetközi piacra lépés módszertanát. Továbbá, hogy bemutassa a brit piac lehetőségeit és az innovációs ökoszisztéma kulcs szereplőit, ezáltal teljes képet mutatva a résztvevőknek.

Connect Days 2021
2021. május 3-12.
2021. májusában kerül megszervezésre a Connect Day 2021 rendezvénysorozat, melynek célja az innovatív ötletekkel, technológiákkal rendelkező startupok és az ilyen megoldásokat kereső vállalatok, kkv-k, valamint befektetők összekötése.

Fejlett gyártástechnológiák – @Smart Manufacturing Matchmaking 2021
2021. május 13-14.
Az intelligens gyártás és ipar 4.0 területén működő vállalkozásokat, szakembereket, egyetemeket és kutatóintézeteket ismét virtuális üzletember találkozókkal, üzemlátogatásokkal és webináriumokkal várják a Smart Manufacturing Matchmaking 2021 keretében.

Global Innovation Summit 2021
2021. május 18-20.
A Global Innovation Summit keretében a vállalkozások, kutatóintézetek és szakmai szervezetek megismerhetik a legújabb, innovatív megoldásokat, új kapcsolatokat és együttműködéseket alakíthatnak ki, amik további piaci lehetőségeket biztosíthatnak számukra.

Élelmiszeripari beszállítói fórum – Food eirEEN 2021
2021. június 9.
Az Enterprise Europe Network szervezésében megvalósuló üzletember találkozón várnak minden élelmiszeripari gyártót, forgalmazót, nagykereskedőt. Egyedülálló lehetőség személyes virtuális üzleti találkozókon való részvételre Írországból és az EU-ból származó vezető élelmiszeripari vállalkozások beszerzőivel.

Tengeri szállítmányozás-tengerentúli üzletek sikeres kezelése – képzés angol nyelven
2021. ontóber 13.
Az International Chamber of Commerce Austria angol nyelvű, online képzést szervez export/import tengeri szállítmányozás – tengerentúli üzletek sikeres kezelése témában.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas