Hírlevél – 2021. 05. 27.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. május 27.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Mit adtak nekünk a Rómaiak? Szól a népszerű film egyik kulcskérdése. Majd sorakoznak a válaszok, a “jól van, de mégis mit” válaszokat követően. Így vagyunk sokszor a kamarában is. Mit adott nekünk a kamara, hangzik a kérdés.

Ha nem lehet személyesen, oldjuk meg online – talán ez lehet a Dilaco Lighting Kft. gazdasági és értékesítési vezetője, Faludi Mária mottója, aki nagy intenzitással és sikereresen használja az üzletikapcsolat-építést és üzletember-találkozókat lehetővé tevő ITT & MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó Magyar Nyelven platformot.
Májusi ülésén Pécs alpolgármesterét, Ruzsa Csabát, az állami főépítészt, Lukáts Istvánt, valamint a Pécs városi főépítészt, Karlovecz Zoltánt fogadta az Építőipai Technológiai Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK).

Az MKIK, a versenyszámok szakmai támogatóival együtt várja azoknak a fiatal ács, illetve szárazépítő szakembereknek, szakmai középiskolai képzésben résztvevőknek (szakgimnázium, szakközépiskola), főiskolai és egyetemi hallgatóknak a jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék magukat a WorldSkills Shanghai 2022 nemzetközi verseny hazai válogatóján.
A duális képzés a szakképző intézmények és a cégek, vállalkozások konstruktív együttműködése. A duális képzés számos előnyt jelent a képzésben résztvevő tanulók, és a szakmai oktatást felvállaló vállalatok számára is.

PÁLYÁZATOK
A pályázati felhívás célja az Európai Unió Horizont Európa programjának Európai Innovációs Tanács (European Innovation Council továbbiakban: EIC) keretében meghirdetett Accelerator (korábbi KKV fejlesztési eszköz) pályázat kidolgozásához szükséges, üzleti tervet is tartalmazó megvalósíthatósági tanulmány elkészítésének támogatása.
2021. június 1-jén lépnek életbe a támogatás módosításai, melyek értelmében már 6 hónapra kérelmezhető a vissza nem térítendő támogatás, minden az állományi létszámot növelő új munkavállaló után.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Saját tervezésű és magyarországi sorozatgyártású teherkerékpárok értékesítése.


Turisztikai szolgáltatások keresése


Rotációs műanyagöntés

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Maszkviselési szabályok a vendéglátó üzletekben foglalkoztatottakra vonatkozóan

A használtautó vásárlás fogyasztóvédelmi szempontjai

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Brit vállalkozás -a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) beszállítója – innovatív termékeket, technológiákat és megoldásokat keres forgalmazáshoz


Konzerveket, tartósított élelmiszereket gyártó olasz cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Holland üzemeltetésű nemzetközi online piactér (új) divattervezőket és márkákat keres kereskedelmi ügynöki megállapodás alapján termékeik forgalmazására. Megnézem >>>


Egy rugalmas csomagolási megoldások gyártására szakosodott holland cég 100%-ban újrahasznosítható, átlátszó ablakú papírcsomagolás-gyártót keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Körkörös gazdaság – nemzetközi lehetőségek a KKV-k számára
2021. május 19. – november 30. A ‘Circular Economy SMEs across Europe’ c. online nemzetközi platform lehetőséget biztosít a körkörös gazdaságba már becsatlakozott, vagy erre nyitott vállalkozások számára üzleti tárgyalások lebonyolítására, projektötletek kidolgozására és jó gyakorlatok megosztására is.

RENDEZVÉNYEK


Szakképzési Fórum V. (építőipar)
2021. június 2.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Baranya Megyei Szakképzési Centrum közös szervezésében szakképzési fórumot tart az építőipari ágazatban dolgozó gyakorlati képzőhelyek részére.

K+F minősítés, szellemi tulajdon a szerződésekben – online fórum
2021. június 9.
A cím alapján a fórum unalmasnak tűnik? És ha azt mondjuk, hogy pénzről szól? Olyanról, ami már a zsebében van, csak még nem tud róla.
2021. június 4-11.
Az online üzletember találkozón a résztvevők a kétoldalú üzleti tárgyalások mellett megismerhetik a csomagolástechnika legújabb, fenntartható megoldásait.
2021. június 24.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében online nemzetközi fórumra és üzletember találkozóra kerül sor, melynek középpontjában a zöld fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.
2021. június 24., november 4-5.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében online nemzetközi fórumra és üzletember találkozóra kerül sor, melynek középpontjában a deep tech fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.


Van egy ötlete, amely gyökeresen átalakíthatja a gyártói ökoszisztémát?
2021. június 3.
Vegyen részt a Better Factory első nyílt pályázati felhívásáról szóló online szemináriumon, és tudja meg, hogyan vehet részt gyártóként, technológiai beszállítóként vagy ipari háttérrel rendelkező művészként a tudástranszfer programban. és a Baranya Megyei Szakképzési Centrum közös szervezésében szakképzési fórumot tart az építőipari ágazatban dolgozó gyakorlati képzőhelyek részére.

ITAPA Online Matchmaking 2021 – nemzetközi üzletember találkozó az IT szektornak
2021. június 10-11.
A nemzetközi üzletember találkozó Szlovákia legnagyobb IT tematikájú rendezvényének – ITAPA 2021 – keretében zajlik.

Európai Logisztikai Innovációs Nap – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. június 24-25.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő online rendezvény lehetőséget biztosít kétoldalú üzleti találkozók lebonyolítására, technológiai és szakmai együttműködések kialakítására, valamint befektetői lehetőségek és a szállítmányozáshoz kapcsolódó új technológiai, zöld, okos megoldások, trendek megismerésére.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas