Hírlevél – 2021. 06. 10.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. június 10.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-dunántúli Gazdaság
Szakmára fel: még mindig nem elég fiatal szerez szakmát; Horváth László: „A tisztesség kifizetődik”; Válságból növekedés; Három évtizede képeznek tanulókat; Innováció a testedzésben. Megjelent a kamarai Dél-Dunántúli Gazdaság júniusi száma. Olvasson bele!


Ingyenes szakmatanulás, pályaválasztás, vállalkozásindítás – hiánypótló honlap készült
Az egész életen át tartó tanulást, az ingyenes szakmához jutást, az elhelyezkedést, a munkaerőpiaci érvényesülést támogatja a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által létrehozott Baranya megyei szakképzési, felnőttképzési portál: https://kepzesbaranya.hu/

Digitalizáció és Ipar4.0 – üzemlátogatások
Üzemlátogatásra hívjuk június 17-én és 18-án. Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is, a BME Ipar4.0 Technológiai Központ, és a pécsi Z Elektronika Kft. tolmácsolásában. Tudja, hogy lépnie kéne, de nem tudja mit és merre? Vannak megoldásai, de nehezen ért szót a lehetséges ügyfelekkel? Tartson velünk!

Ossza meg tudását a jövő vállalkozóival!
Ugye milyen jó lett volna már egészen fiatalon megismerni a vállalkozói lét alapjait? Most itt a lehetőség, hogy saját, kemény munkával szerzett tapasztalatait megossza a jövő vállalkozóival. Mindezt egy új, online platformon keresztül, ahol még az alapozó tananyag is rendelkezésre áll.

Szabadalomtisztasági vizsgálat – mi ez és miért jó nekem?
A European IP Helpdesk által készített esettanulmány egy valós helyzeten keresztül mutatja be, miért fontos, és főleg miért hasznos a szabadalomtisztasági vizsgálat már a projekt korai szakaszában.


Tervezés és kivitelezés az Épít-Ésszel versenyen
Idén 3. alkalommal hirdettük meg az Épít-Ésszel szakmaismereti versenyt az általános iskolások körében. Otthoni/Iskolai környezetben kellett megépíteniük a versenyzőknek az építményeiket. Azt, hogy mit építsenek a fantáziájukra és a kézügyességükre bíztuk.

Bicegő robotok a Villany-Ász versenyen!
Otthoni/Iskolai környezetben kellett összeszerelni a bicegő robotokat, akik jelentkeztek a Villany-Ász villamosipari szakmaismereti versenyre.

Dobogóra „lépegető” robotok a Gép-Ésszel versenyen!
Otthoni/Iskolai környezetben kellett összeszerelni a lépegető robotokat, akik jelentkeztek a Gép-ésszel gépipari szakmaismereti versenyre.

Baranyai vizsgák, a sikeres élet kapui
Május közepétől megkezdődtek a szakmai záróvizsgák és azokkal párhuzamosan az ágazati alapvizsgák szervezési munkálatai a szakképző intézményekben.
A KORLÁTOZÁSOKKAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK EGY HELYEN

PÁLYÁZATOK

Támogatás KKV-k digitális technológiai fejlesztéséhez
A DIH-World felhívásának keretében 95 000€ támogatás nyerhető KKV-k termelési és kapcsolódó szolgáltatásainak folyamataiban digitális technológiák beépítéséhez, fejlesztéséhez.

Effekt 2030: Indul a vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok idei megmérettetése
A hazai piacon működő felelős cégek idén is pályázhatnak az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díjára. A rangos szakmai elismerésben minden évben azok a példaértékű vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programok részesülnek, amelyek mérhető, kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet szempontjából.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Rendezvényszervezés Pécs belvárosában! Megnézem >>>


Saját tervezésű és magyarországi sorozatgyártású teherkerékpárok értékesítése. Megnézem >>>


Világszínvonalú wellness, fitness és rehabilitációs eszközök. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása

Továbbra is 5 százalék az elviteles, illetve házhoz szállított étel- és italértékesítés áfája

Állásajánlat könyvelőknek

Júliustól további módosulások az engedélykezelésben – BIREG kötelezettségek

Adólevonás az adószámos magánszemélyek bevételei után

KKV Kérdőív a koronavírus gazdasági hatásairól

Fenntartható termékek a környezettudatos tervezésben

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Egy olasz, több szakterületen működő klinikai központ technikai és/vagy kutatási együttműködéskeretében partnert keres neurológiai betegségek genetikai és biológiai markereinek kimutatására. Megnézem >>>


Spanyol, 100% természetes alapanyagból készült lekvárt gyártó cég forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Egy holland forgalmazó cég fenntartható módszereket és technikákat keres a raklapos építőanyagok csomagolásának optimalizálására. Megnézem >>>


Holland cég értékes virágok szállításához fenntartható csomagolási megoldásokat keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


INNOVATION VILLAGE 2021 – Deep tech fejlesztések
2021. június 24., november 4. – november 5. Az online nemzetközi fórum és üzletember találkozó középpontjában a deep tech fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.

RENDEZVÉNYEK


Digitális transzformáció, Ipar4.0 – ismerje meg a lehetőségeket
2021. június 17-18.
Vajon az Ön vállalkozása számára mit tartogat a digitalizáció? Ismerje meg lehetőségeit Digital Coach projekt keretében személyesen, kézzel foghatóan is, a BME Ipar4.0 Technológiai Központ, és a pécsi Z Elektronika Kft. tolmácsolásában.

Vizsgafelügyelők képzése és vizsgája – 2021.06.17, vagy 06.24.
2021. június 17., június 24.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagjai (azaz a vizsgafelügyelői) részére szakmai oktatást és vizsgát szervez.

Energiahatékonyság az iparban – online konferencia és kooperációs megbeszélések
2021. június 22-24.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a vizsgabizottság ellenőrzési feladatokat ellátó tagjai (azaz a vizsgafelügyelői) részére szakmai oktatást és vizsgát szervez.

INNOVATION VILLAGE 2021 – Középpontban a zöld megoldások, energetika és körforgásos gazdaság
2021. június 24.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében online nemzetközi fórumra és üzletember találkozóra kerül sor, melynek középpontjában a zöld fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.

Ausztria, Svájc és Bajoroszág üzleti lehetőségei – Online Üzleti Fórum
2021. június 24.
A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat Ausztria, Svájc, valamint Bajorország üzleti lehetőségeiről, továbbá bemutassa az osztrák gazdasági jog és a svájci jogi környezet sajátosságait.


A horvát gazdaság aktualitásai, üzleti lehetőségek a földrengés utáni újjáépítésben – online fórum
2021. június 18.
Az esemény a Horvátország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást az aktuális horvát gazdasági helyzetről, a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokról, valamint az üzleti lehetőségekről a horvátországi földrengést követő újjáépítés kapcsán.

E-egészségügy és telemedicina Japánban
2021. június 22.
Az EU-Japán KKV Központ online tájékoztató rendezvényt szervez, melyen az EU-s vállalkozások megismerhetik a japán e-egészségügy és telemedicina területén rejlő lehetőségeket.

Európai Logisztikai Innovációs Nap – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. június 24-25.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő online rendezvény lehetőséget biztosít kétoldalú üzleti találkozók lebonyolítására, technológiai és szakmai együttműködések kialakítására, valamint befektetői lehetőségek és a szállítmányozáshoz kapcsolódó új technológiai, zöld, okos megoldások, trendek megismerésére.

Ágazati vizsgaelnökök képzése és vizsgája – 2021.06.24, vagy 07.01.
2021. június 24., július 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az ágazati vizsgaelnöki feladatokat ellátó részére szakmai oktatást és vizsgát szervez.

Szakképzési munkaszerződéssel az új DUÁLIS rendszerben – online szakmai nap
2021. június 29.
Az MKIK online szakmai napja kifejezetten jelenlegi vagy leendő duális képzőhelyek számára.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas