Hírlevél – 2021. 06. 17.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. június 18.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Klaszter, a vállalati együttműködés módszertana. 15 éve klaszterezünk. Szervezzük a vállalatok együttműködését, a klaszter módszertan segítségével. A klaszterekben a cégek közösen alkotnak, eredményes munkájukkal a megye és a régió javát szolgálják.

Csökkent a gimnáziumba, nőtt viszont a technikumba jelentkező nyolcadikosok száma az idei jelentkezések alapján. Hogy a szakképzést és a felé irányuló érdeklődést tekintve mi a helyzet Baranyában, ennek jártunk utána.
Az Európai Bizottság által létrehozott, a világ több mint 60 országában, így Magyarországon is jelenlévő Enterprise Europe Network vállalkozásfejlesztési hálózat idén is kikéri ügyfelei véleményét működésének hatékonyságáról. A felmérés azt a célt szolgálja, hogy fejleszteni tudjuk az ügyfelek igényeit kielégítő szolgáltatások minőségét és hatékonyságát.
Ugye milyen jó lett volna már egészen fiatalon megismerni a vállalkozói lét alapjait? Most itt a lehetőség, hogy saját, kemény munkával szerzett tapasztalatait megossza a jövő vállalkozóival. Mindezt egy új, online platformon keresztül, ahol még az alapozó tananyag is rendelkezésre áll.
Megyei fejlesztések, Versenyképességi Pólus. Nincs új a nap alatt. Egy 1980-as években írt megyei fejlesztési koncepció már egyetemi alkalmazott kutatóközpontról és repülőtérről ír. Majd a 90-es-években megindul az M6 autópálya fejlesztése, láss csodát 20 évvel később át is adják azt. Tapasztalatok mellett a tanulságokkal is szembe kell nézzünk!

Érdemes kihasználni a legújabb adóügyi könnyítést, amely szerint a koronavírus-válság miatt akár ötmillió forinttal is csökkenhet a fizetendő adó. A kérelmeket idén év végéig lehet benyújtani.
Az elfogadásra került turizmus-vendéglátás ágazatot érintő stratégiai célú módosításáról szóló törvénymódosítás egységes szálláshelyminősítési rendszerre, a vendéglátóhelyek és az attrakciók adatszolgáltatására és a kiemelt jelentőségű települések nevesítésére tett javaslatot.
K20 KIRAKAT címmel vállalkozásösztönző pályázatot hirdet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A sikeres pályázó egy belvárosi üzlethelyiségben, központi helyen, 4 hónapig rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében tesztelheti vállalkozói ötletét, termékét, szolgáltatását.
“Ha még mindig lapul a fiókban megunt, használaton kívüli mobiltelefon, ne habozz, Passzold vissza Tesó!” A program keretében a nyitott gyűjtőpontok, újakkal kiegészülve nyárra is nyitva maradnak, Pécs mellett Kaposváron és Szekszárdon is. A gyűjtőpontok megtalálhatók a PTE Zöld Egyetem honlapon!

PÁLYÁZATOK
A felhívás keretében a pályázók eszközök, gépek beszerzésére, épület kialakítására, felújítására és új technológiai rendszerek kialakítására nyújthatnak be támogatási kérelmet melynek összege min. 100 millió Ft max. 5 milliárd Ft.

Akár 600 millió Ft támogatás üzleti és termelési fejlesztésekhez
Már 2021 júliusában adhatók be támogatási kérelmek a véglegesített ‘GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása’ (korábbiakban VINIOP 1.2.1-21) című felhívásra.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Turizmus marketing Magyarországon és Szerbiában


Befektetési alap vízipari termékek, szolgáltatások fejlesztéséhez. Megnézem >>>


Számítástechnikai eszközök szervizelése és üzemeltetése. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

A gazdaság újraindítását elősegítő adózási intézkedések

Önfoglalkoztatók kompenzációs támogatása – így töltse ki!

Tanulószerződés után sem kell szocho-t fizetni

Júliusban alkalmazott üzemanyagárak

Nemzetközi vállalkozói partnerség –
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Spanyol vállalkozás technológiai partnereket keres, akik közreműködnének a szénhidrogénekkel szennyezett talajok új technológiával történő bioremediációjának teszteléshez. Megnézem >>>


Szlovák tea és étrendkiegészítőket gyártó cég keres partnereket gyártói és kiszervezési megállapodás keretében


Szlovén divatipari cég környezetbarát baba-mama termékeket forgalmaz, előállításukhoz beszállítót keres az alábbi alapanyagú textíliákból (pamut, bambusz, hárs, kender) melyekre gyártási megállapodást kötne


Egy német építésziroda kereskedelmi épületek tervezésével foglalkozik. Együttműködést keresnek start-up cégekkel egy szoftveres megoldás kifejlesztésére, amely az ezen ágazatokban megvalósuló potenciális új építési projektek előrejelzésére szolgál. Megnézem >>>


Egy nemzetközi csomagküldő cég partnereket keres a biológiailag lebomló csomagolások koncepciójának kidolgozására, mely a csomagolások visszaküldésére ösztönzi az ügyfeleket. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


INNOVATION VILLAGE 2021 – Középpontban a zöld megoldások, energetika és körforgásos gazdaság
2021. június 24.Az online nemzetközi fórum és üzletember találkozó középpontjában a zöld fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.

RENDEZVÉNYEK


E-egészségügy és telemedicina Japánban
2021. június 22.
Az EU-Japán KKV Központ online tájékoztató rendezvényt szervez, melyen az EU-s vállalkozások megismerhetik a japán e-egészségügy és telemedicina területén rejlő lehetőségeket.

Ausztria, Svájc és Bajoroszág üzleti lehetőségei – Online Üzleti Fórum
2021. június 24.
A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat Ausztria, Svájc, valamint Bajorország üzleti lehetőségeiről, továbbá bemutassa az osztrák gazdasági jog és a svájci jogi környezet sajátosságait.

Kérdések és válaszok a Better Factory első nyílt pályázati felhívással kapcsolatban (online fórum)
2021. július 1.
Erre a Better Factory online fórumra azokat várják, akik 2021. július 15-ig be akarják adni pályázatukat az első nyílt felhívás keretein belül.


Európai Logisztikai Innovációs Nap – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó
2021. június 24-25.
Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő online rendezvény lehetőséget biztosít kétoldalú üzleti találkozók lebonyolítására, technológiai és szakmai együttműködések kialakítására, valamint befektetői lehetőségek és a szállítmányozáshoz kapcsolódó új technológiai, zöld, okos megoldások, trendek megismerésére.

Szakképzési munkaszerződéssel az új DUÁLIS rendszerben – online szakmai nap
2021. június 29.
Az MKIK online szakmai napja kifejezetten jelenlegi vagy leendő duális képzőhelyek számára.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas