Hírlevél – 2021. 06. 24.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. június 24.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Víziók (mi a víziókkal vagyunk, ha tettek követik)
Város és térségfejlesztés – „A nehézség leküzdéséhez kell egy kis idő, a lehetetlenhez valamivel több.”


Pályázati lehetőségek és projektpartnerségek kialakítása – indulnak a H2020 tájékoztató programok
A H2020 keretprogram első pályázati felhívásai 2021. június második felében jelennek meg. A pályázati lehetőségek bemutatására és projektpartnerségek kialakítására az Európai Bizottság az egyes programrészekre fókuszálva online üzletember találkozókkal egybekötött információs napokat szervez.

Töretlenül népszerűek a pályaorientációs szakmaismereti versenyek!
A hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek 2021 tavaszán is megrendezésre kerültek, melyekben idén jelentős, izgalmas és rugalmas változásokat hoztunk, figyelembe vettük a koronavírus teremtette helyzetet.


Karrier 4.0 – Nyári tábor középiskolásoknak
Ha érdekel, hogyan kell elindítani egy vállalkozást, neked való-e a vállalkozói lét, akkor jelentkezz a Karrier 4.0 táborba!

„A tisztesség kifizetődik”
Szinte nincs olyan építmény Szigetvár térségében, amihez ne lenne köze Horváth Lászlónak – ezt a mondatot egy helyi vállalkozó fogalmazta meg, és lehet benne valami, hiszen a szigetvári térség meghatározó építőipari vállalkozása, az idén 30 éves Melio-Start Kft. számos épületen ott hagyta a keze nyomát.

PÁLYÁZATOK

Megjelent az 5 milliárd Ft keretösszegű ‘VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21 Élelmiszeripari üzemek fejlesztése’ című kiírás
A felhívás keretében a pályázók eszközök, gépek beszerzésére, épület kialakítására, felújítására és új technológiai rendszerek kialakítására nyújthatnak be támogatási kérelmet melynek összege min. 100 millió Ft max. 5 milliárd Ft.

Akár 600 millió Ft támogatás üzleti és termelési fejlesztésekhez
Már 2021 júliusában adhatók be támogatási kérelmek a véglegesített ‘GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása’ (korábbiakban VINIOP 1.2.1-21) című felhívásra.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Komplex HR szolgáltatások – munkaerő megoldások 5 országban, 35 éve. Megnézem >>>


Mezőgazdasági gépek gyártása és forgalmazása. Megnézem >>>


Szabadföldi növénytermesztés Horvátországban. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Idén is elmarad a Szentlőrinci Gazdanapok!

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Gyógyszeripari termékek és orvostechnikai eszközök koszovói forgalmazója további beszállítókat keres forgalmazási szolgáltatási megállapodások keretében. Megnézem >>>


Perui organikus zöld kávébabok termesztésével és forgalmazásával foglalkozó mezőgazdasági szövetség forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Holland székhelyű nemzetközi csomagszállító cég partnereket keres biológiailag lebomló csomagolások koncepciójának kidolgozására, amely arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy küldjék vissza ezeket a csomagokat. Forma: Kutatási együttműködés vagy kereskedelmi megállapodás technikai segítséggel. Megnézem >>>


Egy belga cég teljes mértékben otthon komposztálható, hőhatással lezárható műanyagot keres, melyet sütemények csomagolásához alkalmazni tud. Megnézem >>>


Logisztikai vállalat start-up céget keres egy olyan szoftver fejlesztésére, amely alkalmas a munkaerő leterheltségének mérésére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Qatar Matchmaking & Exhibition Event 2021 – Online üzletember találkozó
2021. július 13-15. A Qatar Development Bank és az Enterprise Europe Network Quatar virtuális nemzetközi üzletember találkozót szervez, melyre várják az érdeklődő magyar vállalkozásokat is!

RENDEZVÉNYEK


Szakképzési munkaszerződéssel az új DUÁLIS rendszerben – online szakmai nap
2021. június 29.
Az MKIK online szakmai napja kifejezetten jelenlegi vagy leendő duális képzőhelyek számára.

Hogyan kereskedjünk Iránnal? – online üzleti szeminárium
2021. június 30.
A rendezvény célja, hogy tájékoztassa a hazai kis- és középvállalkozásokat az Iránnal való kereskedelem feltételeiről – különös tekintettel az érvényben lévő szankciókra -, az Európai Bizottság Iránnal való kereskedelmet ösztönző szolgáltatásáról, továbbá bemutassa a fizetési tranzakciók menetét, illetve a megfelelőségi előírásokat Európa és Irán között.

WeThink – Waste Circularity Strategy munkacsoport online találkozó
2021. július 15.
Csatlakozzon Ön is! A WeThink egy online stratégiai hálózat, ahol a legkreatívabb emberek gyűlnek össze a jelen kihívásait és lehetőségeit kielemezni, azért, hogy megoldásokat és minél több érdekelt felet magában foglaló stratégiákat fejlesszenek ki a jobb jövő érdekében. Vegyen részt, nézzen szét és inspirálódjon.


Külgazdasági Értekezlet 2021
2021. június 30 – július 2.
Az évente megrendezett eseményen rövid, személyes találkozók keretében tárgyalhatnak a résztvevők magyar külgazdasági diplomatákkal, akik a külföldi országok piacát és az exportlehetőségeket jól ismerő, magyar szakemberek. A rendezvény célja, hogy segítséget nyújtson a kis- és középvállalkozások külpiacra jutásában.

Kérdések és válaszok a Better Factory első nyílt pályázati felhívással kapcsolatban (online fórum)
2021. július 1.
Erre a Better Factory online fórumra azokat várják, akik 2021. július 15-ig be akarják adni pályázatukat az első nyílt felhívás keretein belül.

Agri-Food Networking Event – online üzletember találkozó
2021. július 28-29.
A rendezvény az EU és Törökország mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásai számára kiváló lehetőséget biztosít új üzleti kapcsolatok létrehozására, új partnerkapcsolatok kialakítására.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas