Hírlevél – 2021. 07. 01.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. július 1.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Dél-Dunántúli Gazdaság
Indul a turisztikai szezon; „A megbízhatóság és az innovativitás jusson a partnereinknek eszébe rólunk”; Nem elég megvenni a festéket, használni is tudni kell; Új irányba nyitott a Matro Kft. – megjelent a Dél-Dunántúli Gazdaság júliusi száma. Olvasson bele!


Fejlessze munkavállalóit, növelje vállalkozása versenyképességét a GINOP Plusz-1.2.1-21 keretében!
A hamarosan induló ‘GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása’ c. felhívás keretében is megvalósítható belső képzések nagyban hozzájárulhatnak a baranyai vállalkozások működésének és fejlődésének támogatásához a szükséges elméleti és gyakorlati tudás elsajátításával.

Karrier 4.0 – Nyári tábor középiskolásoknak
Ha érdekel, hogyan kell elindítani egy vállalkozást, neked való-e a vállalkozói lét, akkor jelentkezz a Karrier 4.0 táborba!

Indul a Magyar Turizmus Akadémia nyári webinárium sorozata
A Magyar Turizmus Akadémia szakmai anyagai és tudástára mellett elindítja „Tudással felvértezve” című díjmentes nyári webinárium sorozatát, melyben az újraindulást segítendő, a turisztikai szakma részére nyújt hasznos ismereteket online előadások keretében.


GINOP Plusz információs nap – 2021. július 5.
A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság munkatársai regionális kihelyezett információs napot tartanak, személyes konzultációval és tanácsadással.

Vihar a …?
Nem győzzük forgatni a fejünket jobbra, balra. Záporoznak a hírek. Hazai országos relevanciával bíró események, nemzetközi ügyek és persze a helyi, baranyai és pécsi hírek. Kinek van ideje mindezt nemcsak figyelemmel követni, de értelmezni és a sok kis puzzle elemet rendszerezni?

Horizon IP Scan – szellemi tulajdon átvilágítás
Az Európai Tanács pilot jelleggel 2,5 éves kezdeményezést indított. Ennek célja, hogy felmérje az európai K+I együttműködésben részt vevő, vagy pályázat előtt álló KKV-k már meglévő szellemi tulajdonait (IP) (azokat is, amikről esetleg még nem is tudnak), hogy hatékonyan tudják kezelni és értékesíteni azokat az együttműködésen alapuló K+I tevékenységek kapcsán.

PÁLYÁZATOK

Megjelent az 5 milliárd Ft keretösszegű ‘VP3-4.2.1-4.2.2.-1-21 Élelmiszeripari üzemek fejlesztése’ című kiírás
A felhívás keretében a pályázók eszközök, gépek beszerzésére, épület kialakítására, felújítására és új technológiai rendszerek kialakítására nyújthatnak be támogatási kérelmet melynek összege min. 100 millió Ft max. 5 milliárd Ft.

Akár 600 millió Ft támogatás üzleti és termelési fejlesztésekhez
Már 2021 júliusában adhatók be támogatási kérelmek a véglegesített ‘GINOP Plusz-1.2.1-21 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása’ (korábbiakban VINIOP 1.2.1-21) című felhívásra.
Korábban megjelent pályázatok

ITT & MOST – nemzetközi üzleti partnerkeresés magyarul
Használja az ITT & MOST online felületet üzleti kapcsolatai erősítésére és a kínálkozó lehetőségek kihasználására! Válogatás a folyamatosan frissülő üzleti ajánlatok közül:

Pályázatírás és projektmenedzsment. Megnézem >>>


Haszongépjármű alkatrészek forgalmazása. Megnézem >>>


Daruk és emelőberendezések gyártása. Megnézem >>>

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

A kompenzációs támogatás módosítását javasolta a kamara

Bővült a munkaerőpiacra lépőnek számító, adókedvezménnyel foglalkoztathatók köre

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Az arab és török piacokra irányuló, Törökországban letelepedett kereskedelmi ügynök olyan európai szárított élelmiszerek, készételek, konzervek, kozmetikumok, gyógyászati segédeszközök és gyógyszeripari termékek gyártóit és forgalmazóit keresi, akik termékeiket az arab és török piacon kívánják elhelyezni. Megnézem >>>


Szlovén húskészítményeket gyártó cég kereskedelmi partnereket keres forgalmazói megállapodás keretében. Megnézem >>>


Fa keféket (haj-, test-, háztartás-, háziállat) gyártó piacvezető német cég fa kefékhez markolatot gyártókat keres gyártási megállapodás keretében. Megnézem >>>


Spanyol kikötői hatóság technológiát keres a berakodás, kirakodások, szállítás és tárolás közben a levegőbe kerülő porszennyeződés megakadályozására. Műszaki vagy kutatási megállapodást kötne. Megnézem >>>


Román reklámügynökség kreatívipari projektek lebonyolítására partnert keres. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Agri-Food Networking Event – online üzletember találkozó
2021. július 28-29. A rendezvény az EU és Törökország mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásai számára kiváló lehetőséget biztosít új üzleti kapcsolatok létrehozására, új partnerkapcsolatok kialakítására.

RENDEZVÉNYEK


Horizon Europe Health – online tájékoztató és konzorciumépítő rendezvény
2021. július 5.
A H2020 keretprogram ‘Egészségügy’ tématerületéhez tartozó pályázati lehetőségeinek bemutatására és projektpartnerségek kialakítására online rendezvény kerül megrendezésre.

Horizon Europe Climate, Energy and Mobility – online tájékoztató és konzorciumépítő rendezvény
2021. július 7.
A H2020 keretprogram ‘Éghajlat, energia és mobilitás’ tématerületéhez tartozó pályázati lehetőségeinek bemutatására és projektpartnerségek kialakítására online rendezvény kerül megrendezésre.

Horizon Europe Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment – online tájékoztató és konzorciumépítő rendezvény
2021. július 9.
A H2020 keretprogram ‘Élelmiszerek, biogazdaság, természeti erőforrások és környezet’ tématerületéhez tartozó pályázati lehetőségeinek bemutatására és projektpartnerségek kialakítására online rendezvény kerül megrendezésre.


Klímavédelmi projektelőkészítés a Nyugat-Balkánon – online fórum
2021. július 6.
A rendezvény célja a nyugat-balkáni régió áttekintésén túl, a WBGC-2021/3. támogatási program bemutatása.

Klímapolitika és fenntarthatóság – webinárium
2021. július 7.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Igazságügyi Minisztériummal együttműködésben rendezi meg a klímapolitika és fenntarthatóság témakörét feldolgozó online fórumot.

IP –IT: Az innovációk védelme az IT világában
2021. július 13.
Van már programod estére? Mert ha nincs, én írhatok neked egyet! – már-már klasszikus mém. De kié lesz a program, mint szellemi termék tulajdonjoga? És ha munkaidőben írja a programozó? És ha a munkahelyi gépén, munkahelyi szoftverrel? Sok kérdés merülhet fel a témában, amikre az SZTNH webináriumán választ kaphatnak az érdeklődők.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas