Hírlevél – 2021. 07. 08.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. július 8.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

A Széchenyi Kártya GO! hitelei célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat, lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási helyzetének stabilizálását, továbbá segítenek a normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában, és a jövőbeli növekedés lehetőségeinek biztosításában.

2 héten keresztül, minden nap különböző baranyai vállalkozáshoz jutott el a közel 30 gyermek, aki 2021-ben részt vett a kamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban. Olvasási idő maximum 5 perc és a cikk végén egy kis humorral is készültem. Nem véletlenül…
Ha nyár, akkor kirándulás, utazás, pihenés, és feltöltődés – legalább is így volt a koronavírus világjárvány előtt. Bár a tavalyi nyári szezonra is életbe léptek az enyhítések, így sokan éltek a lehetőséggel és sikerült kikapcsolódniuk. Tavaly egyértelműen a belföldi turizmus volt az erősebb, de hogy idén a korlátozások enyhítésével, a beoltottság növekedésével hogyan alakul a z üdülési, utazási kedv, egyáltalán milyen újdonsággal, attrakcióval készülnek az egyes szolgáltatók – ennek jártunk utána.
Július 10-ig van lehetőség a most megjelent GINOP Plusz-1.1.2-21 Magyar Multi Program és GINOP Plusz-1.3.1-21 „Zöld Nemzeti Bajnokok” felhívás tervezetek véleményezésére!

Magyar termékeket is vár Oroszország legdinamikusabban növekvő kiskereskedelmi piactere, melyen keresztül a magyar áruk a lehető legegyszerűbben a szokásos hosszas engedélyezési procedúra és címkézés nélkül kerülhetnek forgalomba elsősorban Moszkva, Szentpétervár körzetében.
A BIREG rendszer fejlesztésének folytatásaként – bővített funkcionalitással – a rendszerhasználat kiterjesztésre kerül a fel- és lerakóhelyek engedélykezelésével a Kormányrendelet szerint.
A Morning Health Talks sorozat célja, hogy a kizárólag direkt meghívás útján invitált iparági szereplők (egészségügyi szolgáltatók, kórházak, szakrendelők, speciális profilú intézmények, orvosi egyetemek és a gyártói szektor) közti párbeszédet és együttműködést előmozdítsa, valamint ismertesse velük az Európai Unió által nyújtott anyagi és szakmai támogatási formák lehetőségeit.

PÁLYÁZATOK
A legtöbb uniós és hazai támogatási konstrukció fókuszában találjuk az innovációt, az innovatív vállalkozást, mint a gazdasági fejlődés leghatékonyabb módját.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Helyzetjelentés a vendéglátásról 2020

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Bioremediációra szakosodott francia kkv kutatási együttműködési megállapodásra keres radionuklidokkal foglalkozó partnereket. Megnézem >>>


Lengyel, funkcionális élelmiszereket gyártó cég forgalmazói megállapodás keretében keres üzleti partnereket. Megnézem >>>


Máltai hullámkartontermék-gyártó cég hosszú távú szállítói megállapodást kötne nemzetközi kartonpapír beszállítókkal


Francia cég, amely fa játék gépjárműveket tervez, gyárt és ad el olyan partnert keres, mely jó minőségű, biztonságos, golyóscsapágas, poliuretán gumiabroncsokat gyárt. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Magyar termékek orosz piacra a lehető legegyszerűbben – OZON Global orosz online kereskedelmi platform
Magyar termékeket is vár Oroszország legdinamikusabban növekvő kiskereskedelmi piactere, melyen keresztül a magyar áruk a lehető legegyszerűbben a szokásos hosszas engedélyezési procedúra és címkézés nélkül kerülhetnek forgalomba elsősorban Moszkva, Szentpétervár körzetében.

RENDEZVÉNYEK


Horizon Europe Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment – online tájékoztató és konzorciumépítő rendezvény
2021. július 9.
A H2020 keretprogram ‘Élelmiszerek, biogazdaság, természeti erőforrások és környezet’ tématerületéhez tartozó pályázati lehetőségeinek bemutatására és projektpartnerségek kialakítására online rendezvény kerül megrendezésre.

INN4MECH – mechatronikai üzletember találkozó
2021. július 15.
Nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor az Inn4Mech konferencia keretében, melyre várnak minden a mechatronika területén tevékenykedő mérnököt, kutatót, KKV-t és nagyvállalatot!


IP –IT: Az innovációk védelme az IT világában
2021. július 13.
Van már programod estére? Mert ha nincs, én írhatok neked egyet! – már-már klasszikus mém. De kié lesz a program, mint szellemi termék tulajdonjoga? És ha munkaidőben írja a programozó? És ha a munkahelyi gépén, munkahelyi szoftverrel? Sok kérdés merülhet fel a témában, amikre az SZTNH webináriumán választ kaphatnak az érdeklődők.
2021. augusztus 17.
Többek között az Enterprise Europe Network, a Dél-Dániai Egyetem (SDU) és az Odense Robotics társszervezésében kerül megrendezésre a digitalizáció, a robotika, a dróntechnológia, és a zöld technológia témakörében zajló nemzetközi üzletember találkozó.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain!
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas