Hírlevél – 2021. 07. 08.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. július 8.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


Július 1-től igényelhetőek a Széchenyi Újraindítási Hitelek
A Széchenyi Kártya GO! hitelei célzott módon biztosítják a vállalati működés fenntartásához, fejlődéséhez szükséges forrásokat, lehetővé teszik a vállalkozások beruházási elképzeléseinek megvalósítását, segítik a cégek likviditási helyzetének stabilizálását, továbbá segítenek a normál üzletmenet visszaállításában, a működés újraindításában, és a jövőbeli növekedés lehetőségeinek biztosításában.


#ajelenajövőd pályaválasztási tábor 2021
2 héten keresztül, minden nap különböző baranyai vállalkozáshoz jutott el a közel 30 gyermek, aki 2021-ben részt vett a kamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban. Olvasási idő maximum 5 perc és a cikk végén egy kis humorral is készültem. Nem véletlenül…

Elstartolt a turisztikai szezon
Ha nyár, akkor kirándulás, utazás, pihenés, és feltöltődés – legalább is így volt a koronavírus világjárvány előtt. Bár a tavalyi nyári szezonra is életbe léptek az enyhítések, így sokan éltek a lehetőséggel és sikerült kikapcsolódniuk. Tavaly egyértelműen a belföldi turizmus volt az erősebb, de hogy idén a korlátozások enyhítésével, a beoltottság növekedésével hogyan alakul a z üdülési, utazási kedv, egyáltalán milyen újdonsággal, attrakcióval készülnek az egyes szolgáltatók – ennek jártunk utána.

Újabb GINOP Plusz felhívások társadalmi egyeztetése indult el
Július 10-ig van lehetőség a most megjelent GINOP Plusz-1.1.2-21 Magyar Multi Program és GINOP Plusz-1.3.1-21 „Zöld Nemzeti Bajnokok” felhívás tervezetek véleményezésére!


Magyar termékek orosz piacra a lehető legegyszerűbben – OZON Global orosz online kereskedelmi platform
Magyar termékeket is vár Oroszország legdinamikusabban növekvő kiskereskedelmi piactere, melyen keresztül a magyar áruk a lehető legegyszerűbben a szokásos hosszas engedélyezési procedúra és címkézés nélkül kerülhetnek forgalomba elsősorban Moszkva, Szentpétervár körzetében.

Indul a rakodóhelyek regisztrációja – BIREG
A BIREG rendszer fejlesztésének folytatásaként – bővített funkcionalitással – a rendszerhasználat kiterjesztésre kerül a fel- és lerakóhelyek engedélykezelésével a Kormányrendelet szerint.

EIT Morning Health Talks – Good Health – Good Business
A Morning Health Talks sorozat célja, hogy a kizárólag direkt meghívás útján invitált iparági szereplők (egészségügyi szolgáltatók, kórházak, szakrendelők, speciális profilú intézmények, orvosi egyetemek és a gyártói szektor) közti párbeszédet és együttműködést előmozdítsa, valamint ismertesse velük az Európai Unió által nyújtott anyagi és szakmai támogatási formák lehetőségeit.

PÁLYÁZATOK

Innováció-támogatások 2021 – Mi számít innovatívnak? Milyen tevékenységekre? Kiknek?
A legtöbb uniós és hazai támogatási konstrukció fókuszában találjuk az innovációt, az innovatív vállalkozást, mint a gazdasági fejlődés leghatékonyabb módját.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Fókuszban a szakképzés

Hotelt vásárolna az Önkormányzat Mohácson

Könnyítések a vendéglátók kitelepülésére vonatkozóan

Helyzetjelentés a vendéglátásról 2020

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Bioremediációra szakosodott francia kkv kutatási együttműködési megállapodásra keres radionuklidokkal foglalkozó partnereket. Megnézem >>>


Lengyel, funkcionális élelmiszereket gyártó cég forgalmazói megállapodás keretében keres üzleti partnereket. Megnézem >>>


Máltai hullámkartontermék-gyártó cég hosszú távú szállítói megállapodást kötne nemzetközi kartonpapír beszállítókkal. Megnézem >>>


Francia cég, amely fa játék gépjárműveket tervez, gyárt és ad el olyan partnert keres, mely jó minőségű, biztonságos, golyóscsapágas, poliuretán gumiabroncsokat gyárt. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Magyar termékek orosz piacra a lehető legegyszerűbben – OZON Global orosz online kereskedelmi platform
Magyar termékeket is vár Oroszország legdinamikusabban növekvő kiskereskedelmi piactere, melyen keresztül a magyar áruk a lehető legegyszerűbben a szokásos hosszas engedélyezési procedúra és címkézés nélkül kerülhetnek forgalomba elsősorban Moszkva, Szentpétervár körzetében.

RENDEZVÉNYEK


Horizon Europe Food, Bioeconomy, Natural Resources, Agriculture and Environment – online tájékoztató és konzorciumépítő rendezvény
2021. július 9.
A H2020 keretprogram ‘Élelmiszerek, biogazdaság, természeti erőforrások és környezet’ tématerületéhez tartozó pályázati lehetőségeinek bemutatására és projektpartnerségek kialakítására online rendezvény kerül megrendezésre.

INN4MECH – mechatronikai üzletember találkozó
2021. július 15.
Nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor az Inn4Mech konferencia keretében, melyre várnak minden a mechatronika területén tevékenykedő mérnököt, kutatót, KKV-t és nagyvállalatot!


IP –IT: Az innovációk védelme az IT világában
2021. július 13.
Van már programod estére? Mert ha nincs, én írhatok neked egyet! – már-már klasszikus mém. De kié lesz a program, mint szellemi termék tulajdonjoga? És ha munkaidőben írja a programozó? És ha a munkahelyi gépén, munkahelyi szoftverrel? Sok kérdés merülhet fel a témában, amikre az SZTNH webináriumán választ kaphatnak az érdeklődők.

Robotika és digitalizáció a termékgyártásban – online üzletember találkozó
2021. augusztus 17.
Többek között az Enterprise Europe Network, a Dél-Dániai Egyetem (SDU) és az Odense Robotics társszervezésében kerül megrendezésre a digitalizáció, a robotika, a dróntechnológia, és a zöld technológia témakörében zajló nemzetközi üzletember találkozó.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas