Hírlevél – 2021. 07. 22.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. július 22.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara


A gyors agár a legjobb kutya?
Egy héttel ezelőtt a rég várt GINOP 121 pályázat beadása során számtalan (számos) probléma merült fel. Leállt a rendszer. Nem engedte be a pályázót a rendszer. Nem sikerült feltölteni a pályázatot. Nem kapott sorszámot a pályázó. 14 másodperc alatt kimerült a pályázati keret. Számítások alapján közel 5000 KKV állt fel a rajtvonalra, majd a startpisztoly eldördülése után pár méterrel már meg is állt, vagy megállították.


Tábor 4.0 – avagy: mi fán terem a vállalkozás?
Egy hétig tizenkét fiatal próbálhatta ki, mivel jár, ha az ember vállalkozásra adja a fejét. Megkíséreltük bemutatni nekik, hogy milyen a vállalkozók élete, milyen nehézségei és szépségei vannak annak, ha az ember a saját maga ura.

Gyakorlatorientált vezetőképzés
A gyakorlatorientált vezetőképzés céljai: Az új vezetőket segíteni abban, hogy minél előbb és tudatosan alakítsák ki vezetői identitásukat, minél előbb legyenek eredményesek. A tapasztalt vezetők fel tudják dolgozni, korszerű vezetői modellekhez tudják kötni tapasztalataikat, és meg tudjanak újulni. A képzésen résztvevő vezetők között fejlődjön az együttműködés, erősödjön a kapcsolat, az egymás gyakorlata iránti kíváncsiság.


Engedély helyett bejelentés – egyszerűsödött az élelmiszeripari vállalkozások indítása
Amihez eddig külön engedély kellett, ahhoz most már a bejelentés is elég: az élelmiszerforgalmazás, vendéglátás és étkeztetés területén lényegesen egyszerűbb lett a vállalkozás indítása. Ráadásul az elektronikus ügyintézés választásával néhány percre rövidülhet az ügyintézés FELIR-t érintő része.

Segítség az átmeneti építőanyag-hiány felszámolására
Az ágazat hatékonyságának növelése és a hiánytermékek nemzetközi beszerzésének segítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium az ÉMI (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft.) bevonásával regisztrációs felületet nyit azon építésügyi szereplők számára (kereskedők, forgalmazók, kivitelezők), akiknek nagy mennyiségű építőanyag beszerzése okán támogatásra van szükségük.

PÁLYÁZATOK

Kreatív ipari pályázati és támogatási lehetőségek Angliában
A kreatív ipar számos területéről várnak vállalkozókat és projektpartnereket Angliába, melyhez igen nagyvonalú támogatást is biztosítanak a helyi gazdasági szereplők. Az alábbiakban összefoglaljuk a most elérhető forrásokat.

Gyurós Tibor-díj 2021
2021-ben minden eddiginél jobban várják a jelölteket, hiszen az elmúlt év igazán fogós problémákkal szembesíttette a digitalizációs projekteket, innovációs folyamatokat, menedzsereket, és a digitális oktatást is újradefiniálta. Ez az év azonban a digitalizációban rejlő hatalmas lehetőségeket is igazolta, és a csapatokban, egyénekben rejlő kreatív potenciálokat is felszabadította.

HE és egyéb közös EU-s programokban való magyar részvétel ösztönzése – pályázat
A pályázati felhívás célja, hogy ösztönözze a magyar pályázókat az Európai Unió Horizont Európa kutatási, fejlesztési és innovációs keretprogramjában és az ehhez kapcsolódó közös programokban (pl. partnerségek, COST) (a továbbiakban Horizont Európa programban) való minél nagyobb számú és támogatási részesedésű részvételre, valamint arra, hogy minél többször vállaljanak konzorciumvezetői (koordinátori) szerepet ezekben a programokban.

Pályázati felhívás – Gábor Dénes-díj 2021
A NOVOFER Alapítvány – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit – idén ismét meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Vendéglátóhelyek italkínálata augusztus 1-től

Újabb kötelezettségek a kiskereskedelemben

A megváltozott munkaképességű személyek szochokedvezmény-alapjának megállapítása

Augusztus 1-jén megszűnik az 5 %-os áfa az elviteles és házhoz szállított ételre, italra

Helyszíni ellenőrzések az építőanyag-kereskedőknél

Változik a vállalkozók után fizetendő szocho alapja

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

[Horizon Europe vagy Eurostars]: Izlandi vállalat kutatási partnert keres a középkorúak és idősek szív- és légzőszervi fittségével és fizikai teljesítményével kapcsolatos új eredmények megerősítésére. Megnézem >>>


Román ásványvízgyártó cég forgalmazókat és kereskedelmi ügynököket keres üzleti együttműködés céljából. Megnézem >>>


A fűtési, szellőztetési és légkondicionáló iparban dolgozó brit mérnöki és tervezőcég gyártókat keres a kiváló minőségű rozsdamentes acél és sárgaréz nyomástartó edények, szelepek és szerelvények gyártására. Megnézem >>>


Extrém sportrendezvényeket szervező lengyel cég futóruházat és kiegészítők gyártóját keresi. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


Magyar termékek orosz piacra a lehető legegyszerűbben – OZON Global orosz online kereskedelmi platform
Magyar termékeket is vár Oroszország legdinamikusabban növekvő kiskereskedelmi piactere, melyen keresztül a magyar áruk a lehető legegyszerűbben a szokásos hosszas engedélyezési procedúra és címkézés nélkül kerülhetnek forgalomba elsősorban Moszkva, Szentpétervár körzetében.

RENDEZVÉNYEK


Robotika és digitalizáció a termékgyártásban – online üzletember találkozó
2021. augusztus 17.
Többek között az Enterprise Europe Network, a Dél-Dániai Egyetem (SDU) és az Odense Robotics társszervezésében kerül megrendezésre a digitalizáció, a robotika, a dróntechnológia, és a zöld technológia témakörében zajló nemzetközi üzletember találkozó.

Magyar-Kínai (Shanghai) Üzleti Fórum – webinárium és üzletember találkozó
2021. szeptember 16.
Az esemény kiváló lehetőséget biztosít az érdeklődő cégek számára, hogy a pandémia okozta utazási nehézségek ellenére bővítsék kínai üzleti kapcsolataikat. A B2B-találkozókon megközelítőleg 15 kínai cég vesz részt a következő témakörökben: LED-kijelzők/világítástechnika, élelmiszeripar, IT/ICT, környezetvédelmi technológiák, smart city.

ExpoCook2021 – hibrid üzletember találkozó
2021. szeptember 28.
Legyen kiállító, vegyen részt a plenáris üléseken és workshopokon és foglaljon üzleti tárgyalásokat. Egyedülálló lehetőség új üzleti kapcsolatok kiépítésére a kiváló minőségű ételek és italok, professzionális felszerelések, szállodák, turizmus és kapcsolódó területek képviselőinek!

Marketplace Austria Food & Beverages 2021
2021. október 6.
Az esemény kiváló alkalmat biztosít arra, hogy az élelmiszeripari cégek beszerzésért felelős szakemberei ellátogassanak Ausztriába, B2B-beszélgetéseket folytassanak, illetve ápolják üzleti kapcsolataikat nyugati szomszédunk élelmiszeripari gyártóival, nagykereskedőivel.


Digital-Science-Tech Hub for Innovations 2021- online üzletember találkozó
2021. augusztus 25.
Az Enterprise Europe Network szervezésében megrendezésre kerülő esemény célja: a tudományos, valamint a kis- és középvállalkozások (kkv-k) együttműködéseinek elősegítése, annak ösztönzésére, hogy kihasználják saját innovációs potenciáljukat és kibővítsék nemzetközi kapcsolataikat ezen a téren.

Connect2Slovenia – Nemzetközi üzletember találkozó
2021. szeptember 16.
Szlovénia vezető nemzetközi partnerkereső rendezvénye, többek között az Enterprise Europe Network közreműködésével kerül megrendezésre. Az esemény – amely a celjei Nemzetközi Kiállításon (MOS) belül zajlik – összeköti a kkv-kat, a feldolgozóipari és egyéb szektorokat a hatékony és célorientált hálózatokkal – egyéni találkozók a régió potenciális üzleti partnereivel.

Torino Fashion Match 2021 – online üzletember találkozó
2021. október 5-8.
A rendezvény kiváló lehetőséget biztosít a textil- és a divatipar cégeinek, a tervezőknek, a kis- és nagykereskedőknek a nemzetközi piacon való megjelenésre, a divatipar legújabb trendjeinek, technológiáinak feltérképezésére; a külföldi partnerkapcsolataik kialakítására, bővítésére és így potenciális üzleti partnerek megismerésére.

WEgate Summit 2021 – Női vállalkozók Európa zöld növekedésének és digitális átalakulásának középpontjában
2021. október 7.
Várják, minden női vállalkozó részvételét a nemzetközi online konferencia keretében, ahol a résztvevők fenntartható üzleti modellekkel, pénzügyi befektetőkkel és különböző támogatási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, amellett, hogy üzleti tárgyalások során tovább szélesíthetik kapcsolati hálójukat és potenciális ügyfélkörüket.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas