Hírlevél – 2021. 09. 23.

 

Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Gazdasági hírek, események 2021. szeptember 23.
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

Könnyen ír szöveget, amely a célcsoportjának szól? Ügyfélcentrikusan gondolkodik? Minden a kommunikáció! Ezt sajátítja el a képzésen! Tanuljon szakértőktől!

A kormány már idén megelőlegezi a Brexit miatt nehézségekkel küzdő magyar vállalatok támogatását célzó, mintegy 22 milliárd forintnyi európai uniós támogatást – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Az érdeklődő vállalkozásoknak a https://brexit.questionpro.com linken keresztül, online van lehetőségük előzetes regisztrációra 2021. szeptember 30-ig.
2011-ben kezdte meg működését a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Királyegyházi Cementgyára, amely Európa legmodernebb és alacsony karbonlábnyomú cementgyárai közé tartozik. A LAFARGE fennállásának 10. jubileumi évfordulóját munkatársainak, valamint a helyi közösségnek szervezett programokkal ünnepelte a héten.
Kedden reggel Pécsett megkezdte működését a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. legújabb gyára. A világviszonylatban is egyedülálló Generon napelemes tetőcserép gyárat Varga Mihály pénzügyminiszter nyitotta meg. A rendezvényen felszólalt Gódi Attila, a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója és Jankó Árpád, a Terrán Generon divízió vezetője is.
A minőségirányítás a bizalmi alap egy szervezet és a megrendelői között. A képzésen a résztvevők az alapismereteken túl, gyakorlati kompetenciákra tesznek szert a folyamatok szabályozására és fejlesztésére.

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara üzleti tárgyalásokkal egybekötött szakmai rendezvényt tervez Pécsett, október végén, november elején. Ehhez kapcsolódóan kamaránk felméri Baranya megye vállalkozásainak ukrán külpiaci igényeit, hogy számukra a megfelelő tárgyalópartnerek kerüljenek meghívásra.
Törökország 2021 októberében is különböző nemzetközi vásárokon és üzletember találkozókon várja a magyar vásárlókat többek között a mezőgazdaság, energiaszektor, bányászat, élelmiszer-technológia, csomagolás, márvány, illetve kisállat szektor területén. A résztvevők (vállalatonként egy-egy képviselő) szállásköltségeit, beleértve a reggelit és a helyi transzfer költségeit is, a Török Kereskedelmi Minisztérium fedezi.
A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara számos olyan szakmai projektre nyújt be pályázatot hazai és nemzetközi viszonylatban, mely egy-egy szektor szereplőinek, szakmai oktatóinak biztosít 100%-ban támogatott képzési, fejlődési lehetőséget. Az egyik ilyen nyertes Erasmus+ projekt a helyi gasztronómia szereplők, oktatók számára fog egy hetes kiutazási lehetőséget biztosítani 2022 március és november folyamán.

PÁLYÁZATOK
K20 KIRAKAT címmel vállalkozásfejlesztési mentorprogramot hirdet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A sikeres pályázó egy belvárosi üzlethelyiségben, központi helyen, 4 hónapig rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében tesztelheti vállalkozói ötletét, termékét, szolgáltatását. Előnyben részesítve az innovatív és környezetbarát, fenntartható megoldásokat.
Korábban megjelent pályázatok

<style=”color: #79213a;”>RÖVID HÍREK

Nemzetközi vállalkozói partnerség – #EENCanHelp
Ebben a rovatban a több mint 60 országban jelenlévő Enterprise Europe Network vállakozásfejlesztési hálózat üzleti együttműködési ajánlataiból válogatunk ajánlatokat vállalkozók számára. Ezek lehetnek: üzleti vállalkozói partnerségek, technológiai, kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresések, illetve támogatott nemzetközi partnerkereső rendezvények.

Az antitestek felfedezéséhez szükséges új előrejelző szoftvert gyártó dán biotechnológiai vállalkozás technikai együttműködést keretében partnert keres


Bolgár kacsa- és libamáj, valamint húskészítmények gyártója forgalmazói megállapodás keretében keres partnereket. Megnézem >>>


Egy olasz céghálózat technológiákat keres az elektromos járművek vezeték nélküli töltésére. Megnézem >>>

A teljes adatbázis itt érhető el, angol nyelven. Nem találja, amit keres, vagy be akar kerülni az adatbázisba? Írjon e-mailt munkatársainknak:


WEgate Summit 2021 – Női vállalkozók Európa zöld növekedésének és digitális átalakulásának középpontjában
2021. október 7. online. Várják, minden női vállalkozó részvételét a nemzetközi online konferencia keretében, ahol a résztvevők fenntartható üzleti modellekkel, pénzügyi befektetőkkel és különböző támogatási lehetőségekkel ismerkedhetnek meg, amellett, hogy üzleti tárgyalások során tovább szélesíthetik kapcsolati hálójukat és potenciális ügyfélkörüket.

RENDEZVÉNYEK


Pécs Városi Tőkealap nyújtotta tőkefinanszírozási lehetőségek – tájékoztató workshop
2021. szeptember 30.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt., az MFB Invest Zrt. és a Focus Ventures Zrt. által kerül közös megrendezésre a Pécs Városi Tőkealapról szóló tájékoztató workshop.
2021. október 5.
A webináriumon Kádár Andrea Beatrix energiapolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint Tóth Edina, európai parlamenti képviselő tart előadást.

Értékteremtés az agrobiomasszában – virtuális partnerkereső és webinárium
2021. november 3.
Az esemény középpontjában az áll, hogy hogyan lehet értéket teremteni az agrobiomasszából és az élelmiszertermelésből származó mellékáramlatokból. Az esemény fő témái a megújuló energiatermelés, biofinomítás, agrobiomassza-termelés, valamint logisztika és kezelés.

2021. október 1. – december 23.
A MEDICA 2021 a világ első számú egészségipari vására. Idén 20. alkalommal, a vásár mellett hibrid rendszerben, online és személyes jelenlét mellett nyújt lehetőséget az egészségipar valamennyi szereplője számára üzleti tárgyalásokra. Vegyen részt Ön is!
2021. október 5-6.
Október elején tartja idei páneurópai, online konferenciáját a LESI (Licensing Executives Society International), melynek ülései a “Sharing is caring” (megosztás a törődés) téma köré épültek, rávilágítva a szellemi tulajdon együttműködésen alapuló oldalára. A konferenciát idén a LES Magyar Tagozata szervezi.

KIKK Festival – Üzleti hálózatépítő program
2021. november 3-5.
A KIKK Fesztivál a kreatív és digitális kultúra nemzetközi fesztiválja. Célja, hogy hidat teremtsen a művészetek, a tudományok és az új technológiák között. A KIKK Fesztiválra szóló belépőjével ingyenes belépést biztosít a Kreatív Faluba, és lehetőséget ad arra, hogy találkozókat szervezzen más résztvevőkkel.
További rendezvények
Üzleti partnerközvetítés ·
Széchenyi kártya ·
Mobiltelefon flotta vállalkozásoknak ·
Iparjogvédelmi tanácsadás ·
Szakmai utánpótlás
Várjuk a e-mail címre a vállalkozásával kapcsolatos híreket (évfordulók, változások, beruházások, eredmények, díjak stb.), sajtóközleményeket!
További hírek, információk a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján és közösségi oldalain! A kamara Facebook oldala Kamarai YouTube csatorna
A regisztrált vállalkozásoknak minden év március végéig kell megfizetni az ötezer forintos kamarai hozzájárulási díjat és aktualizálni nyilvántartott adatait. A baranyai székhelyű vállalkozások kamarai hozzájárulását a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara erre a célra elkülönített bankszámlájára várjuk:

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285

(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Jelen helyzetre való tekintettel a kamarai hozzájárulás befizetését kérjük elektronikusan teljesítse. Az átutalás bármilyen bankszámláról történhet, az összeg átutalásánál a közlemény rovatba kérjük feltüntetni a vállalkozás adószámát és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

Adatvédelmi tájékoztató ·Várjuk véleményét, észrevételeit · Leiratkozas